|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
http://www.vito03.com/media/exhausts/d85d61f3.jpgЗдравейте колеги ! Да използвам темата,да попитам,на посочената схема за съответния модел и година,кое точно е катализатора. Всъщност имам идея,но все пак !Инфото ми трябва,да обясним на тъп майстор(уж занимаващ се с испуск.системи) у нашия тъп град,кое да отреже и да замени с резонаторно гърне.Съответно,колко би било добре да е дължината на дист.втулка за кисл.сензор,и на кое място да се сложи.
|
|
|
|
| Пет Яну 30, 2015 8:05 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
kingalex написа: на мен ми обявиха цена от 170 лева Едва ли има нов катализатор на такава цена, но с малко търсене и/или въпрос към доставчиците на оригинални части и цената ще се изясни. Мога да споделя, че за моя Аутбек (2011) е около $650 (в Субару дилършип). Разчитам да карам с оригиналния поне 200К, а това са бая години още... 
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2015 2:52 am |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
Пламен Янев написа: http://www.vito03.com/media/exhausts/d85d61f3.jpg http://i397.photobucket.com/albums/pp53 ... CT0530.jpgТук намерих в тема от форума,снимка как е направено.Преди първото гърне е лан.сондата,а след гърнето е кислородния сензор,нали ! Колата на която искаме да махнем кат-за е:Impreza комби 1998г.,като от първия линк.Виждам катализатора(C.C),но след него друг няма,нали колеги !Това второто гърненце(C.C),не ми е ясно какво е ?
|
|
|
|
| Вто Фев 03, 2015 10:52 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Не съм чел цялата тема, но в общи линии ще дам отговор на някои въпроси. На колите с втори катализатор и втора сонда(която обикновенно е след първия катализатор, независимо дали има втори такъв), ако се маха катализаторът е необходимо да се махне(докато е здрава, кинти струва все пак) втората сонда и за да не дава грешки компът, да се замени/премости със съпротивление. Схемата е елементарна - на сигналния кабел се слага един мегаом(1 мил. ома) съпротивление и паралелно кварцов кондензатор от един микрофарад. На кабелите за подгрева се слага съпротивление от 11-15 ома, понасящо 11-15 вата мощност(от много стари руски тв стават, но е задължително да понасят поне 11 вата, иначе рискувате пожар). Аз съм с такъв мост на Сузуки Лиана 2006-та(още нямам Субару, но такъв мост съм правил на БМВ и още няколко марки) и нямам грешки. Тази комбинация дава газова константа 1,1 към компа и грешка няма.
|
|
|
|
| Съб Фев 28, 2015 9:36 pm |
|
|
|
Vmax
|
Alxx написа: Не съм чел цялата тема, но в общи линии ще дам отговор на някои въпроси. На колите с втори катализатор и втора сонда(която обикновенно е след първия катализатор, независимо дали има втори такъв), ако се маха катализаторът е необходимо да се махне(докато е здрава, кинти струва все пак) втората сонда и за да не дава грешки компът, да се замени/премости със съпротивление. Схемата е елементарна - на сигналния кабел се слага един мегаом(1 мил. ома) съпротивление и паралелно кварцов кондензатор от един микрофарад. На кабелите за подгрева се слага съпротивление от 11-15 ома, понасящо 11-15 вата мощност(от много стари руски тв стават, но е задължително да понасят поне 11 вата, иначе рискувате пожар). Аз съм с такъв мост на Сузуки Лиана 2006-та(още нямам Субару, но такъв мост съм правил на БМВ и още няколко марки) и нямам грешки. Тази комбинация дава газова константа 1,1 към компа и грешка няма. С нетърпение ще чакаме да приложиш този опит на бъдещото ти Субару 
|
|
|
|
| Съб Фев 28, 2015 10:14 pm |
|
|
|
Alxx
|
Ако съм в грешка, би било редно да подскажеш, да? 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Мар 01, 2015 12:51 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Нищо не се маха или добавя, колега. Просто се слага дистанцираща втулка за сондата/сондите и си караш без грешки, лампи и ядове.
ПП: Само за инфо - турбинираните Субару имат три катализатора. По твоята логика трябват 3 сонди. И 15 катализатора да сложиш втората сонда е след последния катализатор, а първата е преди всички катализатори. На първата още и казват A/F сензор.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 8:58 am |
|
|
|
deadman
|
|
Само уточнявам, че говоря за ДВГ с една изпускателна система. При Н6 сондите са 4, но местата са същите - две преди катализаторите и две след тях
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 9:00 am |
|
|
|
BukTop
Регистриран на: Сря Яну 16, 2013 12:38 am Постове: 184 Местоположение: София
Автомобил: 1998 Impreza WRX GT
Рейтинг: 38
|
|
А да попитам за колите с 1 катализатор, EJ20, 98г. конкретно, ще се загуби ли back presure-a, ако на мястото на катализатора се постави резонаторно гърне? По принцип плана е да се направи изцяло нова генерация, с фи 3-5мм по-широко от стандартната, резонатори на мястото на катализаторите и някакво малко по-отпушено крайно гърне.
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 12:54 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
импреза еj20e sohc 1997 automatic беше с 2 катализатора , натяхно място 2 резонатора тръбата същия рамер като оригинала блиски по рамер колата стана осезаемо по-пъргава, развърта се малко похубаво двигателя след подмяна на тръбата с едно малко резонаторче м/у бившите катализатори и крайното гърне нова тръба същия размер като оригиналната , без налкото гърне - никаква разлика ако искате после може дакача и снимки обаче колата е ремпната на безин, и с АЕМ сонда и сега се кара на метан
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 1:38 pm |
|
|
|
deadman
|
mitoko написа: импреза еj20e sohc 1997 automatic беше с 2 катализатора , натяхно място 2 резонатора тръбата същия рамер като оригинала блиски по рамер колата стана осезаемо по-пъргава, развърта се малко похубаво двигателя след подмяна на тръбата с едно малко резонаторче м/у бившите катализатори и крайното гърне нова тръба същия размер като оригиналната , без налкото гърне - никаква разлика ако искате после може дакача и снимки обаче колата е ремпната на безин, и с АЕМ сонда и сега се кара на метан А разлика в силата и тембъра на звука след махане на двата резонатора и монтаж само на един имаше ли? От чисто любопитство питам.
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 2:32 pm |
|
|
|
mitoko
|

deadman написа: mitoko написа: импреза еj20e sohc 1997 automatic беше с 2 катализатора , натяхно място 2 резонатора тръбата същия рамер като оригинала блиски по рамер колата стана осезаемо по-пъргава, развърта се малко похубаво двигателя след подмяна на тръбата с едно малко резонаторче м/у бившите катализатори и крайното гърне нова тръба същия размер като оригиналната , без налкото гърне - никаква разлика ако искате после може дакача и снимки обаче колата е ремпната на безин, и с АЕМ сонда и сега се кара на метан А разлика в силата и тембъра на звука след махане на двата резонатора и монтаж само на един имаше ли? От чисто любопитство питам. катализаторите и 2 та ги замених с резонатори, това беше още преди ремапа на бензин ,след това я ремапнах само на бензин и в звука и сила и тембър не намирам никаква разлика освена малко по-добро развътане мотора , но като щяло задното гърне беше леко тръгнало да се избушва и за сила и тембър не усетих да има разлика след това като минах изщяло на метан , заради счупване на няколко места смених тръбата м/у бившите катализатори и най-крайното гърне ( големия резонатор) на която имаше малко катализаторче с нова права тръба същия размер но без малкото резонаторче ... вървежа си е еднакъв, но има малко шум заради малки дупки в крайното гърне (нали е с двойна ламарина) оригиналната сонда е само една след катализаотрите, с три кабела е буксата или накратко 2 катализтора > 2 резонатора (гърнета) тръба с малко резонаторче > само тръба (тръбата от новите 2 резонатора до крайното гърне) ще кача снимки до утре, че май така по лесно се рабира какво съм направил и да е полезно за колегите
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 4:20 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Схванах. Сложени са резонатори вместо катализаторите и си сменил и стоковия резонатор. Моя грешка.
|
|
|
|
| Сря Мар 04, 2015 5:03 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
Преди време колегата 1040 ми подари комплект генерация+средни гърнета+задно гърне, само тръби без катализатор без нищо, та монтирах ги на колата и само поставих моята сонда (колата беше Импреза 98 2.0 - 115 к.с.) Колата стана малко по шумна като имаше едно специфично бръмчене като я изрежеш над 3 хил. подобно на Хондите как пърдят, нямаше оня хубав и галещ ухото боксеров звук.... Та ако не са запушени не се занимавайте с глупости. Преди да сложа гореспоменатите тръби имах си катализатори само задното гърне бях сменил с някакво пазарско кухо, е нямаше такъв бръмчалник и то не хубав субарски звук а просто си бучеше. а пък един човечец тука на една Импреза 99 2.0 - 125 к.с. сложи някакво пазарско гърне без да маха катализаторите и ви казвам звука е ненормален бълбука жестоко с онзи хубав Субару звук, та честно казано всичко е въпрос на късмет с докарването на звука или наливане на пари за хубави гърнета! 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2015 6:11 pm |
|
|
|
Alxx
|
Офф: mitoko написа: ... и сега се кара на метан Требе си чукнеме една бир среща, че ще слагам сам. Трябват ми жокери за някои неща. 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Мар 15, 2015 1:47 am |
|
|
|
mitoko
|
Alxx написа: Офф: mitoko написа: ... и сега се кара на метан Требе си чукнеме една бир среща, че ще слагам сам. Трябват ми жокери за някои неща.  Имаш Л.С. да не спамим в темата. 
|
|
|
|
| Нед Мар 15, 2015 11:18 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |