Отговори на тема стр 1, 2  >
 Губя антифриз.... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 72
Автомобил: Subaru legacy 2010
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Отнякъде губя по малко антифриз.Проверил съм скоби,казанче не е от там.Според един майстор,капачката на термостата била пластмасова и от разликите в температурите се свивала и от там течала.Възможноли е това и някой имал ли е такъв проблем.
subaru impreza 1.6 2000g

Съб Фев 18, 2012 7:52 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доста са вариантите (водна помпа, спукан радиатор, капачка на радиатора, гарнитури и т.н.), смени майстора преди да смениш мотора.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Съб Фев 18, 2012 8:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Отговори с цитат
Ако влиза в цилиндрите от ауспуха трябва да се появи бял дим.
Ако влиза в картера, маслото ще се пресече - ще стане белезникаво или бежово.

Съб Фев 18, 2012 11:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Ами ако пуска помалко компресия в антифриза и го изкарва помалко навън?! Няма да има никакви подобни симптоми,просто ще си вади от разширителния съд помалко и докато неостане без антифриз колата и загрее :)

Съб Фев 18, 2012 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
neno_11 написа:
Ами ако пуска помалко компресия в антифриза и го изкарва помалко навън?! Няма да има никакви подобни симптоми,просто ще си вади от разширителния съд помалко и докато неостане без антифриз колата и загрее :)

Този сценарий по мои наблюдения се среща най-често.

Съб Фев 18, 2012 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:D аз вече минах от там и знам! Но пък при колегата ако невади навън антифриза няма за какво да се притеснява за гарнитури /или в най лошия случай като при мен язви по главите/ Възможно е и да тече от някъде само когато загрее колата и да капе на горещо място където бързо се изпарява,после върви го търси от къде е?:)

Съб Фев 18, 2012 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
bad_dog написа:
neno_11 написа:

Този сценарий по мои наблюдения се среща най-често.

Тука в Добрич ние им викаме пикаещи мотори до 100километра в час няма проблем над 100к-ра наливаш и пак така ROFL ROFL

Съб Фев 18, 2012 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не, до 150 без проблем! Пикаещ мотор ама мачкаше :)

Другото което е,подуши антифриза да не мирише на газове,сажди, бензини или подобни гадории!

Съб Фев 18, 2012 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
Кофти...
Отговори с цитат
Най-добре е да отидеш първо при майстор който може да ти направи тест за наличност на изгорели газове в охладителната система . Става за не повече от една минута стига да има джаджата.

Съб Фев 18, 2012 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери малкия маркуч, който влиза във водната помпа - това е входа на малкия кръг на охлаждането. Аз минах по този път. Много трудно се вижда. Аз го видях, когато останах без антифриз.
Сваляш кората и на работеща кола гледаш. Размърдай го малко - ако е оттам ще си покаже.
При мен беше точно където стяга шипката и се видя хубаво като размърдах маркучето и започна да пръска.

Съб Фев 18, 2012 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 12
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S turbo AT
Нов фен
Отговори с цитат
Колега поразпитай из София за помпа за водната система.Преставлява една помпичка с която надуваш в водната система и ще се открие лесно.

Съб Фев 18, 2012 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В един сервиз навремето уж ми мереха газовете в антифриза и ми казаха че няма проблеми,а то кво се оказа-духнала гарнитура :)
Че и термостат смених за нищо..................

Съб Фев 18, 2012 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
neno_11 написа:
В един сервиз навремето уж ми мереха газовете в антифриза и ми казаха че няма проблеми,а то кво се оказа-духнала гарнитура :)
Че и термостат смених за нищо..................

Бъди по точен сервиза е на МИРО И НЕДЯЛКО да сме още по точни ned 1974 човека с помпичката с която надува водната система

Съб Фев 18, 2012 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
Кофти...
Отговори с цитат
Знам ли? :-? Досега този тест не ме е лъгал. Възможно е да са си прецакали химията ако са връщали обратно употребявана при неупотребявана течност. Ако той не показва нищо или както каза колегата по горе, надуването, в тази лапавица става шах с пешката, вода отвсякъде търси ги капките.

Съб Фев 18, 2012 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
raketata написа:
Знам ли? :-? Досега този тест не ме е лъгал. Възможно е да са си прецакали химията ако са връщали обратно употребявана при неупотребявана течност. Ако той не показва нищо или както каза колегата по горе, надуването, в тази лапавица става шах с пешката, вода отвсякъде търси ги капките.

Няма спор ако знаеш какво трябва да се направи но специално за Неновия мотор точно тоя нищо не разбира от мотори камоли от СУБАРУ

Съб Фев 18, 2012 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
denislav971 написа:
raketata написа:

Няма спор ако знаеш какво трябва да се направи но специално за Неновия мотор точно тоя нищо не разбира от мотори камоли от СУБАРУ

А твоя с изгорелите клапани? ROFL

Съб Фев 18, 2012 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, и на мен ми гореше антифриз и се оказаха гарнитури на главите. Моят съвет е да отидеш на ЧИТАВ майстор и да я огледа отвсякъде. Ако е читав - той знае къде да гледа.
Не го отлагай, за да не стане по голяма беда. Наглеждай го често и си носи за доливане, докато го оправиш :idea:

Пон Фев 20, 2012 10:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Купуваш си един компресомер - нов е 40 лв. Или отиваш при майстор да ти измери компресията и на 4-е цилиндъра, ама пак ще ти вземе подобни пари, а в първия случай си оставаш с компресомер на склад да си го ползваш. Мериш компресията на цилиндрите - отнема 30 мин. сам да си го направиш. Нямам идея колко трябва да покаже при теб - предполагам 12-13 бара - това не е важно - въпроса е всички цилиндри да са с еднакво налягане. ИМа ли тръгнала гарнитура - ще има и разлика в налягането.

ПП - мериш при свалени и 4-е свещи и при махнат предпазител IGN - да не ти пускат гориво инжекторите. Врътваш на всеки цилиндър по 6-7 оборота на стартер и тва е.

Пон Фев 20, 2012 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако почнеш да губиш повечко значи си протекъл откъм главите, от едната пада точно на генерацията и се изпарява.

Пон Фев 20, 2012 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Impreza 1998
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и моята губи антифриз за 6 месеца около 0.5л и приблизително 4000км. Така е от 4 години (Както съм я купил ) . При два майстора съм я водил никой нищо не откри. При кой майстор да отида София. "" За да не се наложи да сменя двигател".

Пон Фев 20, 2012 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >