Отговори на тема
 спирачки 
Автор Съобщение

Постове: 61
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, момчета.
Имам неприятното усещане, че Импрезата ми нещо трудно спира от известно време. Колата е модел 93г. Въпроса ми е дали има АВС. Правих си експерименти - при 50км/час, при рязко натискане на спирачка спира за около 10м, като не блокира колелата. Чак накрая, когато почти е спряла ги блокира и изсвирват гумите. Това нормално ли е? На мен ми се струва опасно да има толкова дълъг спирачен път. За сведение накладките са сменени и като запаля, педала омеква т.е сервото работи, но за съжаление познанията ми свършват до тук.
Дали да я заведа да тестват спирачките на стенд, или направо на майстор? А, и какви накладки да си търся, защото последните дето ги качих/задните/ бяха някакви "кучета", което не им пречеше да струват 60лв.

Чет Апр 17, 2008 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
АБС-а рита като тръгнат да блокират колелата. Пробвай на мокро. Ако се пързаляш като кънкьор и не ти рита педала значи нямаш АБС или ако имаш - не работи.
Трябва и да имаш лампа на таблото. При подаване на "контакт" трябва да свети в жълто и малко след запалването да угасне. При Аутбак е така.

Чет Апр 17, 2008 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Най-добре да си вдигне капака и да провери, ако не усети нищо с педала или не е сигурен :idea:
Ако е още на ВИЕ с нещата да посети някой сервиз и ще му кажат, дори няма да го таксуват...отнема скунда-две.

Чет Апр 17, 2008 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
За накладките мога да ти препоръчам такива като моите дето сложих.
http://subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=1147
Доволен съм много. На студено малко по-мудни. Но загреят ли веднъж са супер. Абе готини са. Агента беше писал мисля, кой ги доставя за БГ. Също ако си падаш човек дето обича да се занимава и да човърка и си мераклия можеш да раздвижиш цилиндрите на спирачните апарати и да смажеш двата щифта по които плъзга самия апарат. Единия щифт (горния) си седи на место, а долния е като втулка. Развиваш болта и спирачния апарат се повдига като прави ротация спрямо горния щифт. Супер фасулска работа. И трябва тия щифтове много добре да са смазани и апарата да може да плъзга по тях, така и двете накладки ще ти работят добре. И пази от омасляване работните повърхности на диска и накладките! Ако раздвижваш цилиндърчета, при напомпването гледай да не ги изкараш прекалено и да направиш беля. Аз ги изкарвам около 15мм най-много, мажа със смазка за спирачки и прибирам, така 4-5 пъти и готово.
Успех със спирачките. Между другото тия накладки ги платих 190$+такси. Пиша ти колко струва за да имаш някаква идея. В БГ сигурно са по-скъпи.

Чет Апр 17, 2008 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз преди време си напазарувах от САЩ дискове и накладки и останах адски доволен! Взех ги дет се вика за без пари - 50-тина долара за дисковете и 120-тина за накладките Бендикс (но истински).
На фона на оригиналните за Субару от представителя в БГ са просто класи нагоре - забравих за кривене на дискове и т.н. Спират прекрасно и не струват стотици евра... :D

Пет Апр 18, 2008 8:42 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Даа, мерси момчета. Явно тук "доматите ги ядат с колците" по магазините за авточасти и сервизите. Тъжното е, че нищо не разбирам от коли, а и нямам желание да се уча тепърва. А жалкото е, че няма място където да ти кажат: е те това е менте, турско, струва 60лв, е спира, ама ще ти скапе дисковете а може ида се претрепеш, а това пък е американско струва 160долара, ама ти даваме гаранция ...хил.км. Няма, просто няма такова място. Пример - поръчвам амортисьори KIB от магазин, чакам 50 дни за доставка от Япония/уж/ търча в специализиран сервиз, който прави само окачване и ги питам тия амортисьори добри ли са, а те вдигат рамене и ми отговарят "к`вот си ни донесъл т`ва ти слагаме" и сричат надписа по кутията. А аз, съм се кихнал за 2 амортисьора 500 кинта, което си е 1/10 от стойността на колата ми и въобще и изобщо "как ще ги стигнем".......

Пет Апр 18, 2008 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:)

Ето за това аз ходя само на едно място, колега.
Обяснявам какво съм забелязал. Човека диагностицира. Разбираме се за кога да ида при него. Отивам. Давам ключовете. Мотам се насам - натам или пия отсреща една безалкохолна напитка. Връщам се. Плащам. Паля и ГАЗ.
Няма менте части, няма това онова. Човека не лъже. Спечели ми доверието, с което си реших въпроса със сервиз и пазаруване от разни калкураторджии :)

Съб Апр 19, 2008 12:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Ето за това аз ходя само на едно място, колега.

След толкова реклама трябва и име и тел :wink:

Пон Апр 21, 2008 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За модел 93' е малко вероятно да имаш ABS - пък виж под капака все пак. Отпред вляво се вижда един метален кютюк с метални тръбички към него

Пон Апр 21, 2008 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
Отпред вляво се вижда един метален кютюк с метални тръбички към него

Яко. Ако стърчат и жици - викай сапьорите :-D :-D :-D

BAlexandrov - При Митака ходя. Заслужават си похвалите и той и колегите му.

Пон Апр 21, 2008 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Мерси момчета. За Митака знам, ама ми идва малко далече. Пък понеже се поопарих от тукашни "разбирачи" взех че я закарах на тест за спирачките в първият пункт за ГТП който видях. Теста показа 75% на задните и също толкова на предните. След това я засилих пак с 50 и наковах спирачки, ама този път арматски. Изсвири и закова. Явно проблема е бил в мен, а не в колата. То, аз понеже съм аджамия шофьор и до скоро карах доста неуверено, та сега като поизсъхнаха улиците и явно карам малко по-бързичко, та за това и колицата спира по трудничко. Ама нищо, това да ми е дерта.

Съб Апр 26, 2008 12:13 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема