| Автор |
Съобщение |
|
Kalio
|
|
Здравейте, момчета.
Имам неприятното усещане, че Импрезата ми нещо трудно спира от известно време. Колата е модел 93г. Въпроса ми е дали има АВС. Правих си експерименти - при 50км/час, при рязко натискане на спирачка спира за около 10м, като не блокира колелата. Чак накрая, когато почти е спряла ги блокира и изсвирват гумите. Това нормално ли е? На мен ми се струва опасно да има толкова дълъг спирачен път. За сведение накладките са сменени и като запаля, педала омеква т.е сервото работи, но за съжаление познанията ми свършват до тук.
Дали да я заведа да тестват спирачките на стенд, или направо на майстор? А, и какви накладки да си търся, защото последните дето ги качих/задните/ бяха някакви "кучета", което не им пречеше да струват 60лв.
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2008 9:06 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
АБС-а рита като тръгнат да блокират колелата. Пробвай на мокро. Ако се пързаляш като кънкьор и не ти рита педала значи нямаш АБС или ако имаш - не работи.
Трябва и да имаш лампа на таблото. При подаване на "контакт" трябва да свети в жълто и малко след запалването да угасне. При Аутбак е така.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2008 9:24 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Най-добре да си вдигне капака и да провери, ако не усети нищо с педала или не е сигурен
Ако е още на ВИЕ с нещата да посети някой сервиз и ще му кажат, дори няма да го таксуват...отнема скунда-две.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2008 9:33 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|

За накладките мога да ти препоръчам такива като моите дето сложих.
http://subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=1147
Доволен съм много. На студено малко по-мудни. Но загреят ли веднъж са супер. Абе готини са. Агента беше писал мисля, кой ги доставя за БГ. Също ако си падаш човек дето обича да се занимава и да човърка и си мераклия можеш да раздвижиш цилиндрите на спирачните апарати и да смажеш двата щифта по които плъзга самия апарат. Единия щифт (горния) си седи на место, а долния е като втулка. Развиваш болта и спирачния апарат се повдига като прави ротация спрямо горния щифт. Супер фасулска работа. И трябва тия щифтове много добре да са смазани и апарата да може да плъзга по тях, така и двете накладки ще ти работят добре. И пази от омасляване работните повърхности на диска и накладките! Ако раздвижваш цилиндърчета, при напомпването гледай да не ги изкараш прекалено и да направиш беля. Аз ги изкарвам около 15мм най-много, мажа със смазка за спирачки и прибирам, така 4-5 пъти и готово.
Успех със спирачките. Между другото тия накладки ги платих 190$+такси. Пиша ти колко струва за да имаш някаква идея. В БГ сигурно са по-скъпи.
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2008 10:17 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Аз преди време си напазарувах от САЩ дискове и накладки и останах адски доволен! Взех ги дет се вика за без пари - 50-тина долара за дисковете и 120-тина за накладките Бендикс (но истински).
На фона на оригиналните за Субару от представителя в БГ са просто класи нагоре - забравих за кривене на дискове и т.н. Спират прекрасно и не струват стотици евра... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пет Апр 18, 2008 8:42 am |
|
|
|
Kalio
|
|
Даа, мерси момчета. Явно тук "доматите ги ядат с колците" по магазините за авточасти и сервизите. Тъжното е, че нищо не разбирам от коли, а и нямам желание да се уча тепърва. А жалкото е, че няма място където да ти кажат: е те това е менте, турско, струва 60лв, е спира, ама ще ти скапе дисковете а може ида се претрепеш, а това пък е американско струва 160долара, ама ти даваме гаранция ...хил.км. Няма, просто няма такова място. Пример - поръчвам амортисьори KIB от магазин, чакам 50 дни за доставка от Япония/уж/ търча в специализиран сервиз, който прави само окачване и ги питам тия амортисьори добри ли са, а те вдигат рамене и ми отговарят "к`вот си ни донесъл т`ва ти слагаме" и сричат надписа по кутията. А аз, съм се кихнал за 2 амортисьора 500 кинта, което си е 1/10 от стойността на колата ми и въобще и изобщо "как ще ги стигнем".......
|
|
|
|
| Пет Апр 18, 2008 9:35 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
Ето за това аз ходя само на едно място, колега.
Обяснявам какво съм забелязал. Човека диагностицира. Разбираме се за кога да ида при него. Отивам. Давам ключовете. Мотам се насам - натам или пия отсреща една безалкохолна напитка. Връщам се. Плащам. Паля и ГАЗ.
Няма менте части, няма това онова. Човека не лъже. Спечели ми доверието, с което си реших въпроса със сервиз и пазаруване от разни калкураторджии 
_________________ --------------------------------------------------------------------------
|
|
|
|
| Съб Апр 19, 2008 12:20 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
zodias написа: Ето за това аз ходя само на едно място, колега.
След толкова реклама трябва и име и тел 
|
|
|
|
| Пон Апр 21, 2008 4:20 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
За модел 93' е малко вероятно да имаш ABS - пък виж под капака все пак. Отпред вляво се вижда един метален кютюк с метални тръбички към него
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Апр 21, 2008 4:43 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
ico_tech написа: Отпред вляво се вижда един метален кютюк с метални тръбички към него
Яко. Ако стърчат и жици - викай сапьорите
BAlexandrov - При Митака ходя. Заслужават си похвалите и той и колегите му.
|
|
|
|
| Пон Апр 21, 2008 8:53 pm |
|
|
|
Kalio
|
|
Мерси момчета. За Митака знам, ама ми идва малко далече. Пък понеже се поопарих от тукашни "разбирачи" взех че я закарах на тест за спирачките в първият пункт за ГТП който видях. Теста показа 75% на задните и също толкова на предните. След това я засилих пак с 50 и наковах спирачки, ама този път арматски. Изсвири и закова. Явно проблема е бил в мен, а не в колата. То, аз понеже съм аджамия шофьор и до скоро карах доста неуверено, та сега като поизсъхнаха улиците и явно карам малко по-бързичко, та за това и колицата спира по трудничко. Ама нищо, това да ми е дерта.
|
|
|
|
| Съб Апр 26, 2008 12:13 am |
|
|
|