|
Страница 1 от 1
|
|
Придърпване при смяна от първа на втора скорост ?
| Автор |
Съобщение |
|
kozka
Автомобил: impreza
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Значи от 2 месеца имам импреза врх 1996г. и ми прави впечатление, че като е настъпя на първа и сложа втора придърпва страшно  А като я пусна на 1.2 бара имам чувството, че ще се разпадне.Говорих с един пич от сервиз ми каза, че имам спирачка на съединителя и ме посъветва да я махна  .Та ми е интересно от какво се получава това нещо и ако наистина е от спирачка на съединителя да е махам ли Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Нед Мар 31, 2013 12:48 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
kozka написа: Здравейте, Значи от 2 месеца имам импреза врх 1996г. и ми прави впечатление, че като е настъпя на първа и сложа втора придърпва страшно  А като я пусна на 1.2 бара имам чувството, че ще се разпадне.Говорих с един пич от сервиз ми каза, че имам спирачка на съединителя и ме посъветва да я махна  .Та ми е интересно от какво се получава това нещо и ако наистина е от спирачка на съединителя да е махам ли Благодаря предварително! Тва стокова ли е на 1,2 бара Каква спирачка си имал на суединителя  на пича му кажи веднага да затваря сервиза или да не пипа SUBARU
|
|
15
|
|
| Нед Мар 31, 2013 6:59 pm |
|
|
|
deadman
|
kozka написа: Здравейте, Значи от 2 месеца имам импреза врх 1996г. и ми прави впечатление, че като е настъпя на първа и сложа втора придърпва страшно  А като я пусна на 1.2 бара имам чувството, че ще се разпадне.Говорих с един пич от сервиз ми каза, че имам спирачка на съединителя и ме посъветва да я махна  .Та ми е интересно от какво се получава това нещо и ако наистина е от спирачка на съединителя да е махам ли Благодаря предварително! Колега ако е дискова спирачката на съединителя може да е от диска, ако не е дискова накладки за смяна 
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 7:39 am |
|
|
|
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
|
|
А само при смяна ли става или примерно като дадеш газ и пуснеш газта рязко ?
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 8:24 am |
|
|
|
proscrip
|
kozka написа: Здравейте, Значи от 2 месеца имам импреза врх 1996г. и ми прави впечатление, че като е настъпя на първа и сложа втора придърпва страшно  А като я пусна на 1.2 бара имам чувството, че ще се разпадне.Говорих с един пич от сервиз ми каза, че имам спирачка на съединителя и ме посъветва да я махна  .Та ми е интересно от какво се получава това нещо и ако наистина е от спирачка на съединителя да е махам ли Благодаря предварително! Това, което си написал е меко казано "несериозно" - не може да очакваш смислен отговор с подобно представяне на проблем, особено на турбо кола, а добавката на "специалиста" от сервиза - съвсем прави поста ти като първоаприлска шега. Сега по темата - "пича от сервиза" уточни ли коя спирачка на съединителя да махнеш - има 2 - маховика и притискателния диск, които обикновено работят едновременно и ако махнеш едната няма да имаш проблеми с придърпването изобщо 
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 8:42 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 8:58 am |
|
|
|
deadman
|
|
Сега сериозно. Само при превключване от първа на втора ли го има това придърпване? Има ли го при смяна на по-ниски обороти - 2500 например? При потегляне има ли го този момент? Какво значи "като я пусна на 1,2 бара"? Как по-точно я пускаш на толкова с бууст контролер ли?
Ако не познаваш човека, който ти го е казал, е напълно възможно да те е пратил на луната за шишарки.
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 8:58 am |
|
|
|
deadman
|
Аз вече си взех фъстъчки. 
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 9:00 am |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
Имам странното подозрение че колегата визира една дреболия, която не позволява на съединителя да бъде освободен прекалено бързо, ако го ритнеш. Та въпроса ми е следния: прави ли подобни проблеми ако го пускаш плавно? Ако не, се научи как се сменят скорости с "механична симпатия", или скоро ще си търсиш нов съединител и/или скоростна кутия 
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 9:01 am |
|
|
|
kozka
|

spit_fire написа: Имам странното подозрение че колегата визира една дреболия, която не позволява на съединителя да бъде освободен прекалено бързо, ако го ритнеш. Та въпроса ми е следния: прави ли подобни проблеми ако го пускаш плавно? Ако не, се научи как се сменят скорости с "механична симпатия", или скоро ще си търсиш нов съединител и/или скоростна кутия  Явно разковничето е в "механична симпатия"  иначе е на 1.2 с кранче, челен кулер, тд05, и до колкото разбрах с по голУеми дюзи(но за тях нз.) бяха ми избили 3 бубини сменени и вече е с иридиеви свещи  придърпва само между 1ва и 2ра. И друг въпрос имам понеже явно проблема е в мен за скоростите ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Бихте ли ме посъветвали как бих тръгнал най-добре, понеже едно пунто ми се е заканило а нещо на старт не мога да се справя а на буст ме е страх да пусна рязко съединителя да не счупя нещо  До колкото четох това им е предела на тези скорости за това не искам да рискувам(въпреки, че от този дето го взех ме вози с пикове да 2 бара)  Просто ми е тегава за стартове и смяна на скоростите на тая Кола  Имах мазда мх3 2.5 с нея тръгвах от прекъсвач без притеснения а с Субаруто си притеснявам нещо дори и да тествам при 4к
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 7:35 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
|
Братле ако искаш да имаш кола НЕ СЕ ПУСКАЙ повече ще береш ядове. Замисли се само колко струва ремонта на фията почти без пари , а за SUBARU е много повече НЕ СИ ТРОШИ КОЛАТА
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 7:48 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
Разликата е че маздата не е 4х4 и когато пуснеш съединителя на прекъсвач, превърташ гуми и така натоварването за него и за кутията е по-малко, отколкото при субаруто. По принцип да тръгнеш бъзро с кола 4х4 и турбо (особено ако е по-голямо) си е цяло изкуство. Погледни http://www.drivingfast.net/techniques/off-the-line.htm#.UVnQCzcgPIU (то всъщност целия сайт си заслужава, но това е отделна тема) и пробвай на практика първо по-полека, а после като опознаеш по-добре колата и по-бързо.
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 8:30 pm |
|
|
|
kozka
|
spit_fire написа: Разликата е че маздата не е 4х4 и когато пуснеш съединителя на прекъсвач, превърташ гуми и така натоварването за него и за кутията е по-малко, отколкото при субаруто. По принцип да тръгнеш бъзро с кола 4х4 и турбо (особено ако е по-голямо) си е цяло изкуство. Погледни http://www.drivingfast.net/techniques/off-the-line.htm#.UVnQCzcgPIU (то всъщност целия сайт си заслужава, но това е отделна тема) и пробвай на практика първо по-полека, а после като опознаеш по-добре колата и по-бързо. Благодарско ясно ми е за предното и Субаруто точно за това ми е малко тегаво да тръгна добре но мисля, че пунтака ще го спраскам и с не толкова добър старт.Но определено ще тренирам старта щото ми е много кофти при буст с плавно отпускане направо почва да се завърта животното spit_fire  благодаря ти!
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 8:45 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|