Отговори на тема
 Придърпване при смяна от първа на втора скорост ? 
Автор Съобщение

Постове: 15
Автомобил: impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Значи от 2 месеца имам импреза врх 1996г. и ми прави впечатление, че като е настъпя на първа и сложа втора придърпва страшно :-~ А като я пусна на 1.2 бара имам чувството, че ще се разпадне.Говорих с един пич от сервиз ми каза, че имам спирачка на съединителя и ме посъветва да я махна :-? .Та ми е интересно от какво се получава това нещо и ако наистина е от спирачка на съединителя да е махам ли :)
Благодаря предварително!

Нед Мар 31, 2013 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kozka написа:
Здравейте,
Значи от 2 месеца имам импреза врх 1996г. и ми прави впечатление, че като е настъпя на първа и сложа втора придърпва страшно :-~ А като я пусна на 1.2 бара имам чувството, че ще се разпадне.Говорих с един пич от сервиз ми каза, че имам спирачка на съединителя и ме посъветва да я махна :-? .Та ми е интересно от какво се получава това нещо и ако наистина е от спирачка на съединителя да е махам ли :)
Благодаря предварително!

Тва стокова ли е на 1,2 бара :-?
Каква спирачка си имал на суединителя :facepalm: на пича му кажи веднага да затваря сервиза или да не пипа SUBARU
 15

Нед Мар 31, 2013 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kozka написа:
Здравейте,
Благодаря предварително!

Колега ако е дискова спирачката на съединителя може да е от диска, ако не е дискова накладки за смяна ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL

Пон Апр 01, 2013 7:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А само при смяна ли става или примерно като дадеш газ и пуснеш газта рязко ?

Пон Апр 01, 2013 8:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kozka написа:
Здравейте,
Благодаря предварително!

Това, което си написал е меко казано "несериозно" - не може да очакваш смислен отговор с подобно представяне на проблем, особено на турбо кола, а добавката на "специалиста" от сервиза - съвсем прави поста ти като първоаприлска шега.

Сега по темата - "пича от сервиза" уточни ли коя спирачка на съединителя да махнеш - има 2 - маховика и притискателния диск, които обикновено работят едновременно и ако махнеш едната няма да имаш проблеми с придърпването изобщо :D

Пон Апр 01, 2013 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Заформя се интересна тема,отивам за пуканки ROFL ROFL ROFL

Пон Апр 01, 2013 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сега сериозно. Само при превключване от първа на втора ли го има това придърпване? Има ли го при смяна на по-ниски обороти - 2500 например? При потегляне има ли го този момент? Какво значи "като я пусна на 1,2 бара"? Как по-точно я пускаш на толкова с бууст контролер ли?

Ако не познаваш човека, който ти го е казал, е напълно възможно да те е пратил на луната за шишарки.

Пон Апр 01, 2013 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pradabg написа:
Заформя се интересна тема,отивам за пуканки ROFL ROFL ROFL

Аз вече си взех фъстъчки. :D

Пон Апр 01, 2013 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам странното подозрение че колегата визира една дреболия, която не позволява на съединителя да бъде освободен прекалено бързо, ако го ритнеш. Та въпроса ми е следния: прави ли подобни проблеми ако го пускаш плавно? Ако не, се научи как се сменят скорости с "механична симпатия", или скоро ще си търсиш нов съединител и/или скоростна кутия :)

Пон Апр 01, 2013 9:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
spit_fire написа:
Имам странното подозрение че колегата визира една дреболия, която не позволява на съединителя да бъде освободен прекалено бързо, ако го ритнеш. Та въпроса ми е следния: прави ли подобни проблеми ако го пускаш плавно? Ако не, се научи как се сменят скорости с "механична симпатия", или скоро ще си търсиш нов съединител и/или скоростна кутия :)

Явно разковничето е в "механична симпатия" ;) иначе е на 1.2 с кранче, челен кулер, тд05, и до колкото разбрах с по голУеми дюзи(но за тях нз.) бяха ми избили 3 бубини сменени и вече е с иридиеви свещи :) придърпва само между 1ва и 2ра.
И друг въпрос имам понеже явно проблема е в мен за скоростите ](*,) Бихте ли ме посъветвали как бих тръгнал най-добре, понеже едно пунто ми се е заканило а нещо на старт не мога да се справя а на буст ме е страх да пусна рязко съединителя да не счупя нещо ;) До колкото четох това им е предела на тези скорости за това не искам да рискувам(въпреки, че от този дето го взех ме вози с пикове да 2 бара) :shock: Просто ми е тегава за стартове и смяна на скоростите на тая Кола ](*,) #-o Имах мазда мх3 2.5 с нея тръгвах от прекъсвач без притеснения а с Субаруто си притеснявам нещо дори и да тествам при 4к

Пон Апр 01, 2013 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Братле ако искаш да имаш кола НЕ СЕ ПУСКАЙ повече ще береш ядове.
Замисли се само колко струва ремонта на фията почти без пари , а за
SUBARU е много повече
НЕ СИ ТРОШИ КОЛАТА

Пон Апр 01, 2013 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Разликата е че маздата не е 4х4 и когато пуснеш съединителя на прекъсвач, превърташ гуми и така натоварването за него и за кутията е по-малко, отколкото при субаруто. По принцип да тръгнеш бъзро с кола 4х4 и турбо (особено ако е по-голямо) си е цяло изкуство. Погледни http://www.drivingfast.net/techniques/off-the-line.htm#.UVnQCzcgPIU (то всъщност целия сайт си заслужава, но това е отделна тема) и пробвай на практика първо по-полека, а после като опознаеш по-добре колата и по-бързо.

Пон Апр 01, 2013 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
spit_fire написа:
Разликата е че маздата не е 4х4 и когато пуснеш съединителя на прекъсвач, превърташ гуми и така натоварването за него и за кутията е по-малко, отколкото при субаруто. По принцип да тръгнеш бъзро с кола 4х4 и турбо (особено ако е по-голямо) си е цяло изкуство. Погледни http://www.drivingfast.net/techniques/off-the-line.htm#.UVnQCzcgPIU (то всъщност целия сайт си заслужава, но това е отделна тема) и пробвай на практика първо по-полека, а после като опознаеш по-добре колата и по-бързо.

Благодарско ясно ми е за предното и Субаруто точно за това ми е малко тегаво да тръгна добре но мисля, че пунтака ще го спраскам и с не толкова добър старт.Но определено ще тренирам старта щото ми е много кофти при буст с плавно отпускане направо почва да се завърта животното :D

spit_fire :bow: благодаря ти!

Пон Апр 01, 2013 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема