|
Страница 1 от 1
|
|
Колеги ПОМАГАЙТЕ ГАЗ на 2.0 115кс
| Автор |
Съобщение |
|
MorganCreek
Регистриран на: Нед Май 26, 2013 7:32 pm Постове: 100 Местоположение: Плевен
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги. Имам голям проблем с колицата. Импреза 2000г 2.0 115 кс. От доста места чух, че мога да сложа обикновена газова уредба и го направих преди няколко дни. Проблемите започнаха както на газ, така и на бензин. Колата е автоматик и е доста проблемна за управление. Понякога работи нормално, но в повечето пъти вдига оборотите на газ до 4000 на място а на бензин постоянно играят ту 600 ту 3500 и си го представете в движение с автомата, на няколко пъти едвам успях да спра защото даваше сама газ, а аз исках да спирам  Ужасна работа. Някой наясно ли е с газовите уредби при този двигател? Има няколко човека който са с обикновени газови на легаси с този мотор и никакви проблеми при тях. Помагайте със съвети. ПС знам че като сложа газов инжекцион ще си реша проблема, но финансите до тук стигат.
|
|
|
|
| Пон Юли 22, 2013 8:54 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Здравей, На първо време се върни при газаджията, който я е монтирал и му върни колата да си я оправи. Как изобщо си я приел в това състояние. Аз съм със същия мотор и вече 130 000 км карам с обикновено АГУ без сериозни проблеми. По симптомите, които описваш почти 100 % имаш неплътност на въздушния тракт. Някъде смуче въздух, което побърква ЕКУ-то за работа на бензин. За високите обороти на газ - почти сигурно е, че имаш проблеми с клапана на газовото, който или не затваря добре или пуска доста газ. При всички случаи се касае за некадърен газаджия. Освен това ако и на него си се оплакал от липсата на бюджет, най--вероятно си вече горд собственик на изпарител втора употреба "умело" рециклиран от някой калфа. Не виждам как реално можем да ти "помогнем" он-лайн без да видим как е изпълнен монтажа. Колата трябва да се прегледа от кадърен газаджия, а онзи първия да си плати масрафа.
Успех!
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Юли 22, 2013 9:30 pm |
|
|
|
MorganCreek
|
Газаджията е кадърен, много добър мой приятел и с него купих частите и му помагах с монтажа. Той не е монтирал на много субарота и затова исках да се допитам до вас дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и го е отстранявал. Два дни я преглеждаме и не можем да открием проблема. Гледахме и за смучене на въздух- няма, за токовете дали всички дюзи са спрени и какво ли още не.... При теб колега като е на газ светва ли ти чека? При мене щом превключа на газ чека светва както при повечето японки. Какъв разход ти дава на газ? Плочката каква ти е с 1-2 или 3 входа за газта? Ако не е проблем пусни едно телефонче на ЛС да те поразпитам и дано тъка да открием къде грешим 
|
|
|
|
| Пон Юли 22, 2013 9:49 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Колега, съжалявам, че коментирах по този начин твоя приятел. Така или иначе да намериш газаджия да сложи обикновенно газово на Субару и да си носи гаранцията е много трудно. Проблема е в много дългия тракт на въздуха след дроселната клапа. Ако газовото не се регулира правилно при най- малкия проблем с тоците и пълненето (рязко пускане на газта и последващо пълно отваряне на клапата) това си гърми. Щом ти светва чека веднага и винаги - това си става когато спестиш пари за емулатор на дюзите. Просто при изключването ЕКУ-то спира да "вижда" дюзите и не може да ги управлява за да настрои горивния процес и си казва - Ходи виж к'во става. Ето някои неща за проверка: Колата има ли стабилна работа на празен ход? Сложихте ли байпас след дросела? И една крута мярка - вместо да се мъчите да уплътните магистралата преди дросела , разхлабете и оставете да смуче въздух. Ако работата се подобри, то трябва да се настрои изпарителя. При мен колата си работи със седмици, без реални показания на мап-а преди да взема да сглобявам пластмасите като ми дойде кефа При мен - плочката е с един вход. Изпарителя е електрически (разбирай дросела на изход от изпарителя е електрически). Точно тази електрическа част прави най-големи мизерии. Разход - много зависи кой кара. При мен основно кара съпругата на градско - около 13,5/100. Като карам аз - 14,5. Извън града до 100 -110 км/ч - 9,5, на магистрала при 140 - 11,5. Като за обикновено газово толкова. Опитай се да намериш препоръчан газаджия през форума - такъв, който се е блъскал със субара. Аз моя не бих препоръчал, въпреки че газовото си работи. Просто в последната трета от работата им стоях на главата ](./images/smilies/eusa_wall.gif) . Поздрави Ицо О887 43О 2О5
|
|
|
|
| Пон Юли 22, 2013 10:18 pm |
|
|
|
MorganCreek
|
Говорихме и с други газаджии и те казаха че не би трябвало да има никакъв проблем с газта. Монтираш и тръгва като голф, това им бяха точно думите. Всички казват че има проблем в колата и това ме насочва към датчика за въздух на колекторите който е. Правих преди време диагностика и на него ми даде грешка, изтрихме я, но явно може да е останал проблем. Утре ще проверя дали го има и на каква цена, но като ги знам нашите магазини ........ дано да го намеря и наново с диагностика, чистене и дано да стане  Мерси много колега, ако някой ден има с какво да помагам пиши  ПС: на място преди да сложа газта си държеше перфектни обороти, абе колицата беше 6 
|
|
|
|
| Пон Юли 22, 2013 10:31 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Не знам кой датчик визираш, и на кой колектор, но при този тип газово датчика изобщо не участва в играта. По простата причина, че каквата и стойност да дава, ЕКУ-то не може да внесе корекции. Колата реално си работи автономно на газ. При мен е на газ 99 %. Зима, лете само на газ. Бензин много рядко по обективни причини. В този ред на мисли газаджиите са прави. Не бих сравнявал обаче боксера с мотора на голф. При комбинацията на това газово и боксер реално се получава различно захранване на цилиндрите и от там други проблеми. Ако не се настрои правилно няма да получиш желания ефект. Грешки могат да се натрупат, но това ще се отрази на работата на бензин и по никакъв начин на работата на газ (почти). Прегледай си газовото и си направи пак диагностика ( не знам дали ходиш някъде или си я правиш сам с клемите за целта).
Успех и дано отктриеш проблема по - скоро.
|
|
|
|
| Пон Юли 22, 2013 11:17 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
|
Колега 'MorganCreek' предлагаш газови инжекциони (с монтаж и без) в продавалника (дори и лично на мен), а на теб си сложил обикновена АГУ, която не можеш да настроиш!!! Някакво странно ми звучи всичко това, не се заяждам, но ако бях отишъл от Видин до Плевен и да ми разбъзичкаш колата, би се получило грубо...! Следя форума редовно, нищо не ми убягва та не е лошо да обясниш на мен и колегите!?
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Чет Юли 25, 2013 4:58 pm |
|
|
|
MorganCreek
|

momcho2000 написа: Колега 'MorganCreek' предлагаш газови инжекциони (с монтаж и без) в продавалника (дори и лично на мен), а на теб си сложил обикновена АГУ, която не можеш да настроиш!!! Някакво странно ми звучи всичко това, не се заяждам, но ако бях отишъл от Видин до Плевен и да ми разбъзичкаш колата, би се получило грубо...! Следя форума редовно, нищо не ми убягва та не е лошо да обясниш на мен и колегите!? Приятелю Врачанин  Първо не поставям аз уредбите, а помагам на приятел с продажбите. 2-ро Приятелят ми е монтирал на няколко субарота- предимно легаси 2.5 и честно казано от към разход се държат почти същото както импрезата ми в момента. Проблема не беше в настройката при моята кола а в дюзите. Беше без емулатор " не мислихме че ще е нужен" но после....... Колата като прехвърли на газ и компа вижда че дюзите не работят и влизаше в авариен режим.При повечето японки това не е нужно. Та това е колега, ако има нещо което не си разбрал и ти се интриганства питай  ровичкай, аз влизам от време на време и ще хейтварстваме  Поздрави и аз не се заяждам 
|
|
|
|
| Съб Авг 03, 2013 7:12 pm |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
Според мен е добре да си сложиш някаква схемичка, която да симулира сигнала от ламбда сондата, когато си на газ. Евтина е, а спестява някои неудобства на обикновената уредба. Няма да ти се изместват настройките в паметта на бензиновия упр.блок и студения старт (а и топлия, ако го използваш) ще са с правилна смес и колата ще може да върви добре на бензин. И разбира се няма да ти се записват грешки от типа на бедна или богата смес или превишен лимит на адаптация и т.н. Има и още по лесен начин (половинчат е, но върши работа) - с реленце, прекъсваш само постоянния плюс на електронния блок при върнат контакт и така изтриваш паметта с адаптациите и палиш по основна карта (без черни пушеци или прекъсване  ). Докато караш грешките си се трупат обаче, до следващото палене. 
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Нед Авг 04, 2013 1:53 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
MorganCreek написа: 1-во "Приятелю Врачанин" и 2-ро "ако има нещо което не си разбрал и ти се интриганства питай"  Видинчанин съм, не врачанин и не интригантствам, а се опитвам да разбера ква е врътката, ако има такава и евентуално да се предпазим с колегите, то това е една от идеите на форума, и пак казвам от доста време съм в форума нито съм обидил някоко нито съм интригантствал така, че не си измивай ръцете с мен! Поздрави и успех с продажбите.
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Нед Авг 04, 2013 4:01 pm |
|
|
|
MorganCreek
|
Двигателист написа: Според мен е добре да си сложиш някаква схемичка, която да симулира сигнала от ламбда сондата, когато си на газ. Евтина е, а спестява някои неудобства на обикновената уредба. Няма да ти се изместват настройките в паметта на бензиновия упр.блок и студения старт (а и топлия, ако го използваш) ще са с правилна смес и колата ще може да върви добре на бензин. И разбира се няма да ти се записват грешки от типа на бедна или богата смес или превишен лимит на адаптация и т.н. Има и още по лесен начин (половинчат е, но върши работа) - с реленце, прекъсваш само постоянния плюс на електронния блок при върнат контакт и така изтриваш паметта с адаптациите и палиш по основна карта (без черни пушеци или прекъсване  ). Докато караш грешките си се трупат обаче, до следващото палене.  Благодарско колега, оправиха се нещата с емулатора за дюзите  Мерсаж и на всички който помогнаха 
|
|
|
|
| Нед Авг 04, 2013 8:02 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|