Отговори на тема
 Индикатор за контактен ключ 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 Wagon
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Може би въпросът ми е много глупав, но ще го задам.

Нормално ли е индикаторът за контактния ключ да присветва при угасен двигател. Днес смених акумулатора и забелязах, че понякога присветва и по време на движение, а на два пъти запалвах от 4-5 опита, като ми светеше AT OIL TEMP. Маслото в скоростната кутия/автоматична/ е на по-малко от 20 000 км. Колата е Subaru Impreza 2.0 Wagon, 125 кс, 2002 г.
Благодаря за всякакви съвети и мнения!

Съб Окт 05, 2013 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За протокола: и при мен светка при угасен двигател и заключена кола.
Ама в движение не съм го виждал да светка... което не значи, че не светка - просто не съм го забелязал.

Съб Окт 05, 2013 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 Wagon
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
demoman написа:
Ама в движение не съм го виждал да светка... което не значи, че не светка - просто не съм го забелязал.

Прочетох много теми по свързани с този въпрос и разбрах, че е нормално да присветва при угасен двигател и изваден ключ.
При мен проблемът е друг. Когато запаля колата и потегля, след кратко време индикаторът започва да присвятка, макар и на по-продължителни интервали. Колата работи нормано както преди. Като спра и я загася, при опита да я запаля отново след минута понякога се получава това:
- индикаторът присветва, всички други светят;
- като дам контакт, двигателя пали и след секунда оборотите падат и гасне;
- след два-три опита въобще не запалва, въпросния индикатор угасва, но свети AT OIL TEMP;
- на 4 или 5 опит запалва нормално, тръгвам, но червеното "ключе" си примигва.
Забелязах, че когато я паля след два-три часа, стартира нормално.
Дали след смяната на акумулатора не трябва някакво обучение на ключа(?), имобилайзера(?), или направо трябва да се ходи в сервиз?

Вто Окт 08, 2013 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, мен лично би ме притеснило повече светенето на AT OIL TEMP и бих започнал от там. Поне за мен няма логика от смяна на акумулатор да прави проблем транспондера на имобилайзера. Ако има проблем с имобилайзера трябва да го е имало и преди смяна на акумулатор. Според мен провери първо нивото на маслото в АТ и ако е ок мини през сервиз.

Вто Окт 08, 2013 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имам ключ, който не се разпознава от имобилайзера. Лампата пресветва когато се сложи той, но колкото и да въртиш колата просто не запалва.

Вто Окт 08, 2013 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
demoman написа:

Е все пак така ли трябва да си присвяка дори и при изгасена,без ключ,и заключена кола.
Сега се загледах ,че и моето Суби Импреза,2006г.,2.0R,заключено,загасено и без ключ,паркирана си присвятка това червено ключе.

Сря Окт 16, 2013 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Отговори с цитат
gy74 написа:
Е все пак така ли трябва да си присвяка дори и при изгасена,без ключ,и заключена кола.
Сега се загледах ,че и моето Суби Импреза,2006г.,2.0R,заключено,загасено и без ключ,паркирана си присвятка това червено ключе.

Да, това е нормално.

Сря Окт 16, 2013 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За да не пускам нова тема, така и така тук се разнищва темата за ключовете да попитам, на моята импрезка имам 2 ключа с единия отварям всичко и паля двигателя а с други всичко отваря, но двигателя не пали само върти стартера, ключовете са еднакви и двата си имат там ония малките чип'ове ли там кво се казват, някой знае защо е така?

Чет Окт 24, 2013 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблема е в чипа: Или просто не е програмиран правилно, или е сложен "наобратно".
Пробвай да го разместиш, имах такъв проблем като ми правиха копие - бяха сложили чипа "наобратно" (каквото и да значи това).

Чет Окт 24, 2013 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема