Отговори на тема
 проблем с тресене 
Автор Съобщение

Постове: 89
Автомобил: impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте ,колеги, имам един проблем с тресене на импреза 1.6 от 2000 година по стария модел, започва леко от 100 км в час и се усилва на 120, гумите са сменени с нови от Маргел, втори път ги проверявах ходих в сервиз да гледат карета и предница :(, изнерви ме и още не го прави веднага а например на дълаг път след 40 км някъде, търсенето e какto от гуми но по леко във волана само.
Не съм специалист, но започвам да се замислям за неправилно износен спира4en диск и като позагреят накладките да притърква - възможно ли е?

Вто Юни 17, 2014 9:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблемът се е появил след монтажа на гумите или го е имало и преди?

Ако е след монтаж на гумите, размени местата на лява и дясна предни гуми. По принцип на новите гуми им трябват 1 000км за да улегнат и е хубаво да се карат малко по напомпани ( 2.3 до 2.5 атм. )

Не е невъзможно и спирачен апарат да прави магарии - все пак колата е на години. Направи следният тест - след по-дълго пътуване ( 20-30 км ), като спреш - пипни предните джанти, за да видиш дали има разлика в топлината. Ако има съществена, значи по горещата е с проблемен апарат. Профилактично се препоръчва да се ревизират и раздвижват водачите.

Ако не е от гореизброените - се насочи към вътрешно каре. Най-добре е да минеш през специализиран сервиз, защото се хваща много трудно и не винаги ги прави тия вибрации

ПС: Сложи в подписа от кой град си.

Вто Юни 17, 2014 10:19 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Автомобила е нов внос, при първото ми каране намерих два проблема криви гуми и клиясали спирачни апарати дотолкова, че единия спирачен диск беше спъкан, гумите смених с нови, диска също нови накладки спирачните апарати баха разглобени и почистени водачите нямат проблем цилиндърчетата ги раздивихме в града е ок, няколко пъти съм я пипал студени са обаче на дълаг път след 100 км ги пипнах пареха яко не можеш си задържа ръката, странно ми е като се има впредвид че не съм натискал спирачки

Вто Юни 17, 2014 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хаха, Бай Рендъре, ето че и тука се засякохме :cool:
Аз съм Отарк-а де. Оказахме се в една секта.=D>
Дано да те слуша импресата. Аз май нацелих гредата...

Вто Юни 17, 2014 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, мен, сектата е яка :), сори за легасито :( бтв много добра машина е легасито не разбрах какво му е, като вземаш 18 год кола -ако е такава твията-очаквай ръждички и повечкото замазани от някои при суби изгнила задна греда например и т.н, проблема на тия зверове е че са по 4 не само във вървенето, всичко се прави освен купе там просто си гние :D,

Сря Юни 18, 2014 6:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз си мисля, че ти задържа хил холдъра. Откачи го и тествай така.

Сря Юни 18, 2014 7:11 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Мда, хил холдера може да задържа, но самото тресене технически е някъде от другаде явно крив спирачен диск, поне аз така мисля
Впрочем , колеги, някой има ли впечатление от тия масла :
http://www.meguin.bg/index.php?option=c ... &Itemid=54

Сря Юни 18, 2014 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Колегата Вмакс ти написа възможните причини. Божо допълни (също често срещан проблем).

Ако е крив диска, би трябвало да се усеща осезаемо при спиране само, иначе трябва да е МНОГО крив, че да опира в движение без да си натиснал спирачка - при спиране щяха да ти изпопадат зъбите от тресене.
Щом са горещи, значи задържат. Щом са горещи, значи и новите вече са криви.
Като за начало откачи хил-холдъра и виж дали ще са пак горещи.
Ако не са и тресе само при спиране - мини на стругар дисковете и виж как ще е.

Сря Юни 18, 2014 10:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
render написа:
Здравейте ,колеги, имам един проблем с тресене на импреза 1.6 от 2000 година по стария модел, започва леко от 100 км в час и се усилва на 120, гумите са сменени с нови от Маргел, втори път ги проверявах ходих в сервиз да гледат карета и предница :(, изнерви ме и още не го прави веднага а например на дълаг път след 40 км някъде, търсенето e какto от гуми но по леко във волана само.
Не съм специалист, но започвам да се замислям за неправилно износен спира4en диск и като позагреят накладките да притърква - възможно ли е?

също така може да кофти баланс, пробвай при друг майстор, нашия в мусагеница , въпреки че машината показва 0 на летните ми гуми винаги тресе между 100 -120 , посое затихва , , минавам да на друг баланс и се оказва че има разлика, оправят го и заспива, страннот е че на зимните гуми на го прави, само на летните, сега пак ми бият , но ме мързи да мина през конкуренцията да го оправи.

Сря Юни 18, 2014 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добавям ако някой има подобни ядове ;), проблем а се оказа че е от клеясало цилиндърче на предно дясно колело. Как тресе от това - убийте ме не знам :D

Пон Юни 30, 2014 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема