|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
render
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 8:18 pm Постове: 89 Местоположение: sofia
Автомобил: impreza
Рейтинг: 0
|
Здравейте ,колеги, имам един проблем с тресене на импреза 1.6 от 2000 година по стария модел, започва леко от 100 км в час и се усилва на 120, гумите са сменени с нови от Маргел, втори път ги проверявах ходих в сервиз да гледат карета и предница  , изнерви ме и още не го прави веднага а например на дълаг път след 40 км някъде, търсенето e какto от гуми но по леко във волана само. Не съм специалист, но започвам да се замислям за неправилно износен спира4en диск и като позагреят накладките да притърква - възможно ли е?
|
|
|
|
| Вто Юни 17, 2014 9:40 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Проблемът се е появил след монтажа на гумите или го е имало и преди?
Ако е след монтаж на гумите, размени местата на лява и дясна предни гуми. По принцип на новите гуми им трябват 1 000км за да улегнат и е хубаво да се карат малко по напомпани ( 2.3 до 2.5 атм. )
Не е невъзможно и спирачен апарат да прави магарии - все пак колата е на години. Направи следният тест - след по-дълго пътуване ( 20-30 км ), като спреш - пипни предните джанти, за да видиш дали има разлика в топлината. Ако има съществена, значи по горещата е с проблемен апарат. Профилактично се препоръчва да се ревизират и раздвижват водачите.
Ако не е от гореизброените - се насочи към вътрешно каре. Най-добре е да минеш през специализиран сервиз, защото се хваща много трудно и не винаги ги прави тия вибрации
ПС: Сложи в подписа от кой град си.
|
|
|
|
| Вто Юни 17, 2014 10:19 am |
|
|
|
render
|
|
Автомобила е нов внос, при първото ми каране намерих два проблема криви гуми и клиясали спирачни апарати дотолкова, че единия спирачен диск беше спъкан, гумите смених с нови, диска също нови накладки спирачните апарати баха разглобени и почистени водачите нямат проблем цилиндърчетата ги раздивихме в града е ок, няколко пъти съм я пипал студени са обаче на дълаг път след 100 км ги пипнах пареха яко не можеш си задържа ръката, странно ми е като се има впредвид че не съм натискал спирачки
|
|
|
|
| Вто Юни 17, 2014 11:06 am |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
Хаха, Бай Рендъре, ето че и тука се засякохме Аз съм Отарк-а де. Оказахме се в една секта.  Дано да те слуша импресата. Аз май нацелих гредата...
|
|
|
|
| Вто Юни 17, 2014 10:06 pm |
|
|
|
render
|
Здравей, мен, сектата е яка  , сори за легасито  бтв много добра машина е легасито не разбрах какво му е, като вземаш 18 год кола -ако е такава твията-очаквай ръждички и повечкото замазани от някои при суби изгнила задна греда например и т.н, проблема на тия зверове е че са по 4 не само във вървенето, всичко се прави освен купе там просто си гние  ,
|
|
|
|
| Сря Юни 18, 2014 6:23 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Аз си мисля, че ти задържа хил холдъра. Откачи го и тествай така.
|
|
|
|
| Сря Юни 18, 2014 7:11 am |
|
|
|
render
|
|
| Сря Юни 18, 2014 8:47 am |
|
|
|
valqk
|
|
Колегата Вмакс ти написа възможните причини. Божо допълни (също често срещан проблем).
Ако е крив диска, би трябвало да се усеща осезаемо при спиране само, иначе трябва да е МНОГО крив, че да опира в движение без да си натиснал спирачка - при спиране щяха да ти изпопадат зъбите от тресене. Щом са горещи, значи задържат. Щом са горещи, значи и новите вече са криви. Като за начало откачи хил-холдъра и виж дали ще са пак горещи. Ако не са и тресе само при спиране - мини на стругар дисковете и виж как ще е.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Юни 18, 2014 10:46 am |
|
|
|
quietriot
|
render написа: Здравейте ,колеги, имам един проблем с тресене на импреза 1.6 от 2000 година по стария модел, започва леко от 100 км в час и се усилва на 120, гумите са сменени с нови от Маргел, втори път ги проверявах ходих в сервиз да гледат карета и предница  , изнерви ме и още не го прави веднага а например на дълаг път след 40 км някъде, търсенето e какto от гуми но по леко във волана само. Не съм специалист, но започвам да се замислям за неправилно износен спира4en диск и като позагреят накладките да притърква - възможно ли е? също така може да кофти баланс, пробвай при друг майстор, нашия в мусагеница , въпреки че машината показва 0 на летните ми гуми винаги тресе между 100 -120 , посое затихва , , минавам да на друг баланс и се оказва че има разлика, оправят го и заспива, страннот е че на зимните гуми на го прави, само на летните, сега пак ми бият , но ме мързи да мина през конкуренцията да го оправи.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юни 18, 2014 12:02 pm |
|
|
|
render
|
Добавям ако някой има подобни ядове  , проблем а се оказа че е от клеясало цилиндърче на предно дясно колело. Как тресе от това - убийте ме не знам 
|
|
|
|
| Пон Юни 30, 2014 10:41 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|