Отговори на тема
 Субару Импреза 1.6i 4x4 WD - няма такава кола! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Subaru Impreza 1.6 4x4 '96
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
От както взех преди три месеца въпросната кола изминах с нея 12,000км и сега когато пиша не мога да скрия възхищението си от автомобила!

Освен всичко много ме впечатли невероятно ниския разход, който ми дава колата. Извънградско когато карам, вкл магистрала при средни скорости от 120-140 кмч разхода варира в границите на 6.5-6.8 л/100км, а последно като я засекох с пълнене на резервоара до горе, даде при по-спокойно каране извънградско 150км и градско 300км (общо 500км) среден разход точно 6 на 100 !!! Това са параметрите на старото клио общо взето и то при умерено каране! Важно е да кажа, че от както пробвах преди месец бензина Extra Force 96 на Петрол постигнах този разход. Средно сваля почти литър на 100км, което на пълен резервоар идва малко по-евтино дори от обикновенния бензин, а колата върви по-добре.

Веднъж пробвах с 10 литра Shell V-Power при това в резервоара имаше още 10 литра бензин от куча бензиностанция и колата направо отлетя! Имам чувството че и се лепнаха 10-15 коня отгоре! Но и цената му е зверска - с по 30 стотинки от горе на обикновения, докато бензина на Петрол, за който споменах е с около 8 ст/литър по-скъп от останалите ...

Искам също така да ви попитам нещо за задната предавка. КОгато карам и спра, се налага да изчакам около 30 секунди, за да мога да превключа на задна, без да жуля някакво колело или там нещо което се върти. Не съм имал подобни проблеми с редишната си кола Рено - по всяко време от спряло положение мога да включа задна предавка, а зъбчатката я закачам само ако не съм натиснал добре съединителя. Тук колкото и добре да го натискам, тая зъбчатка или колело винаги се щърби което много ме нервира. Освен всичко хората около мен си мислят че за първи път сядам зад колата и не ми е приятно. Има ли някакъв проблем с моята кола или това си е фабричен дефект на тия коли с моята модификация?

Пет Авг 14, 2009 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Не е дефект и не би трябвало да са 30 ( :shock: ) секунди.
3-4 секунди с натиснат до долу съединител и не се чува абсолютно нищо. Прохъркването се получава само, ако много бързаш и мисля, че е от по-високата инерция на валовете в кутията. Изглежда е по-тежка от на останалите автомобили, но пък е и много по-здрава.

Лафа тук, е че за да стрОшиш Субару кутия трябва да си или жена или страшен некадърник.

PS. И понеже стана въпрос за кутии, някой може ли да каже дали първа предавка на Субарата е правозъба ? Има характерен звук, който издава.

Съб Авг 15, 2009 1:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 200
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Прегледах Shop Manual -а ,не е с прави зъби.
Ама си вие много яко. Мистика!

Съб Авг 15, 2009 6:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
44mag написа:
Ама си вие много яко. Мистика!

Ми вие щото има лагерчета вътре,а те с времето се износват.Аз моите ги смених и сега нищо не вие ,не хърка.Но дали си струва-всеки си знае.Пък и ви говоря за форестер.

Съб Авг 15, 2009 7:33 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Не е лагер. Така си вият, звука е много специфичен...и други хора са питали, повечето го смятат за повреда. Нещо като Импреза WRC, но само на първа :lol:

Съб Авг 15, 2009 2:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Subaru Impreza 1.6 4x4 '96
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
4-5 секунди задържане на съединител оправят проблема наистина :wink:

Вто Авг 18, 2009 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
Пост 
Ако си с хидравличен съединител провери течноста как е, ако е почерняла трябва да се смени и обезвъздуши. Другото е че задна скорост обикновено няма синхронизатор понеже се предполага че колата е спряла преди да тръгне назад, аз вкарвам първо първа и после задна или два пъти съединител.

Сря Авг 19, 2009 12:51 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Не е хидравличен. Той разбра как става :wink: