От както взех преди три месеца
въпросната кола изминах с нея 12,000км и сега когато пиша не мога да скрия възхищението си от автомобила!
Освен всичко много ме впечатли невероятно ниския разход, който ми дава колата. Извънградско когато карам, вкл магистрала при средни скорости от 120-140 кмч разхода варира в границите на 6.5-6.8 л/100км, а последно като я засекох с пълнене на резервоара до горе, даде при по-спокойно каране извънградско 150км и градско 300км (общо 500км) среден разход точно 6 на 100 !!! Това са параметрите на старото клио общо взето и то при умерено каране! Важно е да кажа, че от както пробвах преди месец бензина Extra Force 96 на Петрол постигнах този разход. Средно сваля почти литър на 100км, което на пълен резервоар идва малко по-евтино дори от обикновенния бензин, а колата върви по-добре.
Веднъж пробвах с 10 литра Shell V-Power при това в резервоара имаше още 10 литра бензин от куча бензиностанция и колата направо отлетя! Имам чувството че и се лепнаха 10-15 коня отгоре! Но и цената му е зверска - с по 30 стотинки от горе на обикновения, докато бензина на Петрол, за който споменах е с около 8 ст/литър по-скъп от останалите ...
Искам също така да ви попитам нещо за задната предавка. КОгато карам и спра, се налага да изчакам около 30 секунди, за да мога да превключа на задна, без да жуля някакво колело или там нещо което се върти. Не съм имал подобни проблеми с редишната си кола Рено - по всяко време от спряло положение мога да включа задна предавка, а зъбчатката я закачам само ако не съм натиснал добре съединителя. Тук колкото и добре да го натискам, тая зъбчатка или колело винаги се щърби което много ме нервира. Освен всичко хората около мен си мислят че за първи път сядам зад колата и не ми е приятно. Има ли някакъв проблем с моята кола или това си е фабричен дефект на тия коли с моята модификация?