| Автор |
Съобщение |
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
Много тъп проблем ама хубаво е да питам преди да търся. Разглабях отзад за смяна на лагер на главина и ре-гресиране на амортисьорите, че единия се разтрака. Като махах апарата долния болт излезе ок, горния беше много запечен и в крайна сметка ми остана във вложката. Явно ще поиграе оксижена за остатъка в апарата, но проблема ми е главно болта. Какъв е тоя болт и от къде да търся такъв?
То можеби даже няма да е зле да ги изпосменя всичките... щом един е тръгнал
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 9:17 am |
|
|
|
subaru_fan
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57 
|
Евроболт на Сливница и Раковска 
_________________ THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 9:20 am |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Като ре гресираш сподели как е станало и имали ефект,че и на мен ми предстои аз пробвах лесния вариант с литиева грес да ги напръскам ама ефект няма затова и аз ще ги мятам скоро
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 6:45 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ти пък защо ще гресираш - това се прави само на СТи амортисьорите, те са с друг дизайн. или си се моднал тихо?  и това гресиране е вятър работа - помага, но за кратко време. освен ако не се намери някаква много специална грес, много гъста. има две втулки вътре в TUBE-то на кожуха на амортисьорите, и те се износват и затова тропат.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 7:37 pm |
|
|
|
TurboManiak
|
Аз ще пробвам една друга схема Ще им бодна по една гресьорка и да видим кат ги набича с грес под налягане дали ще тропнат още веднъж Ще пусна някой снимка като ги направя, ако има ефект разбира се.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 9:14 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
това now how не става - отсега да го знаеш. когато окачването работи, всичко се загрява. като запълниш външните цилиндри на амортисьорите с грес под налягане - ще спре да тропа. като подкараш колата обаче, и се загрее греста - не се знае откъде ще избие, и дали всичко няма да стане в грес, включително спирачните апарати и накладките. тази схема е рискована...
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Юли 21, 2011 12:28 am |
|
|
|
alex5428
|
Да моднах леко  нали се оплаквах,че продраивските червени пружини са по меки от ВРХ сток пружунките 
|
|
|
|
| Чет Юли 21, 2011 1:12 pm |
|
|
|
TurboManiak
|
agent dust написа: това now how не става - отсега да го знаеш. когато окачването работи, всичко се загрява. като запълниш външните цилиндри на амортисьорите с грес под налягане - ще спре да тропа. като подкараш колата обаче, и се загрее греста - не се знае откъде ще избие, и дали всичко няма да стане в грес, включително спирачните апарати и накладките. тази схема е рискована... Направих я тая схема. Агенте аз само вкарвам грес там където трябва да има грес и фабрично е вкарвана грес, на други места не пълня. Са не знам каква е фабричната грес ама предпочитам да поекспериментирам с разни греси ако трябва от колкото да хвърля здрав амортисьор само защото не са го доизмислили. Ето как изглежда ...  За сега 30-тина км няма и помен от лопченето. Разбирасе това все още нищо не значи, но другата седмица ще пътувам и като понавъртя малко повече километри вече ще се види какво е положението. ПС. Само за протокола, тия брембота отврат ... много хубаво се заваряват болтовете в тях.
|
|
|
|
| Пет Юли 22, 2011 9:48 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
брембото се възстановява супер лесно. просто го носим на нашият фрезист - който възстановява резбата - и после се слага оригинален болт. за субару възстановяването на оригиналните резби е рутинна операция - по тези коли доста често пипат неграмотници, които се престарават със стягането на стоманен болт в алуминий - дори при смяната на ангренажен ремък. ние всички скъсани резби и болтове ги възстановяваме с оригинални. причината е спецификацията на японският болт - на него резбата му е хлабава, но главата обикновено е с по-голяма пола и няма нужда от яко стягане за да държи - държи не резбата на болта, а полата на главата му. затова много често се късат резби, когато неспециалисти затягат. т.е. твоят спирачен апарат го е стягал някой кандидат сумист - затова се е скъсал при развиването.
иначе оригиналната грес на амотрисьорите е една жълта, и е доста гъста. затова с обикновена грес ефекта е само временен.
|
|
|
|
| Пет Юли 22, 2011 10:01 pm |
|
|
|
TurboManiak
|
|
Ми аз ги стягах по спесификация, тоя счупения що годе въстанових резбата, ама стана малко хлабаво положението и за това не смях да стягам с динамометричния, а по леко го стегнах. Греста е жълта ... то обаче направо е вакса а не грес... може и да е било грес в началото, ама знам ли. Иначе аз му набутах една доста гъста грес на кастрол, надявам се да не се разтече.
|
|
|
|
| Пет Юли 22, 2011 10:11 pm |
|
|
|
alex5428
|
Добре де аз немога да разбера кво съм моднал  гледам на този СТИ амортисьорите са черни а мойте са червени едвали има значение цвета ама ми стана интересно 
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 10:28 am |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
alex5428 написа: Добре де аз немога да разбера кво съм моднал  гледам на този СТИ амортисьорите са черни а мойте са червени едвали има значение цвета ама ми стана интересно  Твойте са от Спек Ц, трябва да са по-твърди от ОЕМ 
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 4:14 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
TurboManiak написа: Ми аз ги стягах по спесификация, тоя счупения що годе въстанових резбата, ама стана малко хлабаво положението и за това не смях да стягам с динамометричния, а по леко го стегнах. Греста е жълта ... то обаче направо е вакса а не грес... може и да е било грес в началото, ама знам ли. Иначе аз му набутах една доста гъста грес на кастрол, надявам се да не се разтече. и аз пробвах с по-гъста грес - на мотул. за известно време - върши работа, после тропането пак се появява. има една смазка на вюрт, CU 800, тя е с медни частици, устойчива е на високи механични и температурни натоварвания. използваме я за смазване на спирачните апарати, където температурата често е над 500 градуса. започнахме да я използваме и за смазване на тампони - универсална е, неактивна към гумени съединения, и е заместител на смазката за полиуретанови тампони. и е достатъчно гъста. проблем обаче е цената - доста е скъпа. но според мен точно с тази смазка тропането на СТи амортисьорите може да изчезне.
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 8:05 pm |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|

agent dust написа: TurboManiak написа: Ми аз ги стягах по спесификация, тоя счупения що годе въстанових резбата, ама стана малко хлабаво положението и за това не смях да стягам с динамометричния, а по леко го стегнах. Греста е жълта ... то обаче направо е вакса а не грес... може и да е било грес в началото, ама знам ли. Иначе аз му набутах една доста гъста грес на кастрол, надявам се да не се разтече. и аз пробвах с по-гъста грес - на мотул. за известно време - върши работа, после тропането пак се появява. има една смазка на вюрт, CU 800, тя е с медни частици, устойчива е на високи механични и температурни натоварвания. използваме я за смазване на спирачните апарати, където температурата често е над 500 градуса. започнахме да я използваме и за смазване на тампони - универсална е, неактивна към гумени съединения, и е заместител на смазката за полиуретанови тампони. и е достатъчно гъста. проблем обаче е цената - доста е скъпа. но според мен точно с тази смазка тропането на СТи амортисьорите може да изчезне. Има една грес на Олинс, дето е 300 британски лелки, със сигурност ще изчезне 
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Нед Юли 24, 2011 8:55 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Нед Юли 24, 2011 10:19 am |
|
|
|
TurboManiak
|
|
|
|
|
|
| Нед Юли 24, 2011 10:29 am |
|
|
|