| Автор |
Съобщение |
|
Janissary
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 10:12 am Постове: 13 Местоположение: SOFIA Рейтинг: 0
|
Здравейте фенове,
имам няколко въпроса относно вноса на Форестър. Имали този модел евро 1 или 2, защото в германското мобиле видях един такъв с евро 2, т.е ако имам евро 1 или 2 ще избегна плащането на мито тук в БГ-то?
Аз това знам. Ако някой знае нещо по този въпрос моля да сподели.
относно частите знам, че са скъпи, но рядко се чупят. Имам планове за по-голяма семейна кола, която е с по-висока проходимост и мисля, че Форестър е подходяща.
Моля колегите които имат Форестър да споделят + и - си. Карате ли ги на газ?
Предварително багодаря! 
_________________ Кефи ме яко 3 H6 outback
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 10:22 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Здрасти Колега,
Първо тия евро-та нямат нищо общо с митото. Мито си плащаш като поп какъвто и форестер да вземеш. В най-добрия случай 3700 за двигател 2.0 и около 4600 за двигател 2.5(не съм сигурен за последния)
Тия коли почват от 15000 моделна година 97 и от там нагоре.
Колата не е икономична - имай предвид. Средно 12-14 л/100км
За газ става - и конвенционалното АГУ върви, но по добре е да си сложиш газов инжекцион - около 1800 лв.
Частите са скъпи , но по - лошото е че ги няма. Не знам откъде ще си я избираш колата , но внимавай да не е окотена, че много ще се оръсиш да я вкараш в ред.
Успех
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 10:36 am |
|
|
|
Janissary
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 10:12 am Постове: 13 Местоположение: SOFIA Рейтинг: 0
|
ico_tech написа: Здрасти Колега, Първо тия евро-та нямат нищо общо с митото. Мито си плащаш като поп какъвто и форестер да вземеш. В най-добрия случай 3700 за двигател 2.0 и около 4600 за двигател 2.5(не съм сигурен за последния) Тия коли почват от 15000 моделна година 97 и от там нагоре. Колата не е икономична - имай предвид. Средно 12-14 л/100км За газ става - и конвенционалното АГУ върви, но по добре е да си сложиш газов инжекцион - около 1800 лв. Частите са скъпи , но по - лошото е че ги няма. Не знам откъде ще си я избираш колата , но внимавай да не е окотена, че много ще се оръсиш да я вкараш в ред.
Успех
Напротив ако имаш сертификат евро 1 или 2 неплащаш мито а само ДДС. Евро 1-2 са сертификат за произход и всички коли произведени в Европа имат такива сертификати.
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 10:47 am |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
zdravei kolega
otkade ste vkarvash kolata?
az imam legacy koeto ve4e e registrirano v ispania.
vuv foruma na mitnicata pishe 4e sled 1.1.2007 vnosa na iaponski i amerikanski koli ostava sushtiq (mito) osven ako kolata ne e ve4e obmitena v niakoia strana ot E.C toest pri moia slu4ai ve4e e registrirana
(dano da e verno 4e ina4e me 4aka okolo 4000 lv mito)
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 11:56 am |
|
|
|
Janissary
|
tonizdravkov написа: zdravei kolega otkade ste vkarvash kolata? az imam legacy koeto ve4e e registrirano v ispania. vuv foruma na mitnicata pishe 4e sled 1.1.2007 vnosa na iaponski i amerikanski koli ostava sushtiq (mito) osven ako kolata ne e ve4e obmitena v niakoia strana ot E.C toest pri moia slu4ai ve4e e registrirana (dano da e verno 4e ina4e me 4aka okolo 4000 lv mito)
Още не съм определил, но като гледам в www.mobile. de човек може да вземе форестър за 5-6 000 евро. 99 г., но щом е така с митата май ще размисля. Жалко, че японските машини така ги ебават....
В Испания по-малко ли е митото? Питам щото имам приятели в Валенсия, които могат да ми помогнат?
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 12:56 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
ico_tech написа: Здрасти Колега, Първо тия евро-та нямат нищо общо с митото. Мито си плащаш като поп какъвто и форестер да вземеш. В най-добрия случай 3700 за двигател 2.0 и около 4600 за двигател 2.5(не съм сигурен за последния) Тия коли почват от 15000 моделна година 97 и от там нагоре. Колата не е икономична - имай предвид. Средно 12-14 л/100км За газ става - и конвенционалното АГУ върви, но по добре е да си сложиш газов инжекцион - около 1800 лв. Частите са скъпи , но по - лошото е че ги няма. Не знам откъде ще си я избираш колата , но внимавай да не е окотена, че много ще се оръсиш да я вкараш в ред.
Успех
Направо го отказа човека от форестъра.
А за това евро2 дето го пише в мобилето, това е за отделени газове или нещо от тоя род но не е това, което си мислиш.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 6:20 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
|
ne znam kakvi sa mitata,zastoto az go kupih ve4e registrirano.
po princip tuka subaru ne e mnogo tursena marka.
potursi tuka: www.autoscout24.es
kato se ima vpredvid 4e po4ti vsi4ki dvigateli sa benzinovi ispancite sa golemi cicii i ne praviat mnogo km. s takiva koli.osven tova sa dosta zapazeni.
|
|
|
|
| Вто Ное 07, 2006 9:56 pm |
|
|
|
tonizdravkov
|
|
Митническите процедури за стоки (вкл. и автомобили), внасяни от страни нечленки на Общността ще останат същите както и сега. Това означава, че например при директен внос на японски или американски автомобили, първо ще трябва се мине през митница и след това в КАТ за регистрация. Това правило няма да важи, ако тези стоки (автомобили) са били вече веднъж обмитени в страна членка на ЕС и въведени след това у нас.
|
|
|
|
| Чет Ное 09, 2006 10:43 am |
|
|
|
ico_tech
|

За Toni Zdravkov,
Колега да не те разочаровам, ама ти не си в България и не знам къде ги четеш тия работи. В момента точно по този въпрос (обмитяване на автомобили внос от ЕС) се водят големи дебати и няма все още решение.
Може би няма и да има и след нова година. Пълна обърквация настава.
Карай си колата със здраве или търси вратички - ако е с чужда регистрация има такива.
За другия колега пак ще кажа , че се е заблудил с понятието Евро сертификат и стандартите за емисии на отработени газове ЕURO 1,2,3,4.
Като финал ,ще кажа , че противно на очакванията цените на употребяваните автомобили ще се повишат. Което сега е сложно да се обясни.
По-лошото е , че ще нараснат текущите разходи по автомобилите - Застраховка и данък.
Ако някой не е разбрал - готви се двойно покачване за ГО и нов данък за Отработени газове (за които вече стана въпрос).
Е тогава вече на нас феновете на Субару ще ни го начукат и то дълбоко, щото колите не са малолитражни а от там и CO емисиите които са база за определяне на данъка са високи.
Така че стягайте коланите и......
Айде , че като се сетя и ми се приплаква
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Чет Ное 09, 2006 1:11 pm |
|
|
|
tonizdravkov
|
|
| Пон Ное 13, 2006 1:06 pm |
|
|
|
tonizdravkov
|
|
eto tuk gi 4eta tia neshta
|
|
|
|
| Пон Ное 13, 2006 1:07 pm |
|
|
|
kikoleppard
Регистриран на: Нед Дек 03, 2006 2:15 pm Постове: 2 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|

Цитат: chte otpadne li DDS sled 01.01.2007 za vnosa na avtomobili vtora upotreba s EVRO 1? Подадено от koctadin Dolev на 04 октомври 2006 г. Ако закупувате стоки от страна членка на ЕС, то вече няма да се говори за внос и митницата няма да има отношение към подобна сделка (движението на стоките в рамките на ЕС е свободно). Тук ще е налице вътрешнообщностна доставка, като продавача не оформя износ, а получателя у нас не оформя внос. Конкретно за автомобилите, регистрацията им у нас ще се извършва директно в КАТ след представяне на договор за покупко-продажба и оригинален регистрационен талон. Митническите процедури за стоки (вкл. и автомобили), внасяни от страни нечленки на Общността ще останат същите както и сега. Това означава, че например при директен внос на японски или американски автомобили, първо ще трябва се мине през митница и след това в КАТ за регистрация. Това правило няма да важи, ако тези стоки (автомобили) са били вече веднъж обмитени в страна членка на ЕС и въведени след това у нас.
Ето това те интересува.
Аз също искам да си взема Форестър, но модела от есента 2003 г. и доста ме вълнува този въпрос. Все пак мога със 100% да потвърдя горния факт за внос на гайки и болтове от ЕС примерно с китайски произход(поръчвам всякакви размери и видове, но някои от тях са ми идвали с азиатски произходм и ми ги обмитяваха с 12.05%, от 2007 няма да е така повече), но принципа е същият за всякакъв вид стока.
|
|
|
|
| Нед Дек 03, 2006 2:19 pm |
|
|
|