Отговори на тема
 лайсна на челно стъкло - монтаж/демонтаж? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
хвръкна ми едната странична (от пасажерската страна) лайсна на челното стъкло вчера.. не съм се връщал по магистралата да я търся :(
Та, търся си нова сега, и ме интересува живо - ако отида някъде да си свалям, как точно се демонтира без да и се изпочупят крепежите... Понеже влиза под рейлинга на тавана - трябва ли и него да демонтирам (демек и тапицерия отвътре да свалям и т.н.) или е само подпъхната под него лайсничката? Изобщо - ако има нещо трики при демонтажа и съответно после монтажа - моля споделете :beer:

Много грозее така с оголена А-колонка Христофора :cry:

Пон Ное 03, 2014 8:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лайсната е подпъхната под реслата на тавана, така че демонтаж няма да е необходим. Лайсната се закрепва на мястото си с 4 подвижни щипки закачени от вътрешната и страна. За да се измъкне лайсната е необходимо да се издърпа/завърти внимателно нагоре и навън, като по спомен откачането на щипките от горе надолу работи по-добре. Внимавай да не я деформираш при изваждането и поставянето. Също така ако при поставянето лайсната не може да прилепне плътно на мястото си може да се опиташ да я свалиш и леко и внимателно да налкониш металните щифтове на които се закрепва лайсната върху колоната и да опиташ пак. Имай в предвид, че долния край на лайсната може да одраска боята на панела под колоната. В моя конкретен случай ми беше писнало да я намествам и освен всичко описано за да не изхвръкне пак я залепих със силикон.

Пон Ное 03, 2014 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
благодаря за инструкциите! Силикона със сигурност ще играе при мен, не ми се губи пак :)

Пон Ное 03, 2014 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема