Отговори на тема
 Subaru Forester Turbo (2000-2002) Оборудване ? 
Автор Съобщение

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ! Предстои ми закупуване на старо фори турбо (2000-2002г.)
Това е фейслифта на първата генерация форита ----> http://s1.cdn.autoevolution.com/images/ ... 2242_3.jpg.
Доста четох из форума и не съм сигурен дали съм по-объркан или ми се изясниха нещата ROFL . Интересува ме с какви "глезотиики" е оборудван конкретно и само този модел.
Първо искам да поговорим за задвижването......тааа то може да бъде "continious", "active", "VTD" и "VTD w/DCCD" ----> http://prikachi.com/images.php?images/695/8152695t.jpg Последният модел на задвижване "VTD w/DCCD" направо отпада и за него въобще няма да говорим, понеже е за WRX STI а и е доста по-нова схема. Следователно задвижването на конкретното фори е някое от останалите три. Попаднах на следната информация:
"continious" задвижване е стандартно за субарута с MT (Manual Transmission);
"active" задвижване е стандартно или опционално за субарута с 4 или 5 степенна АТ (Automatic Transmission);
"VTD" задвижване е стандартно за субарута с 5 степенна АТ.

1) Искам да попитам колегите който са имали форита или тези който са наясно дали информацията е коректна :-?

Все пак и 3-те задвижвания могат да се проверят бързо, само трябва да легнеш под колата и да огледаш - "active" задвижването няма междинен диференциал, а "VTD" има. Независимо с какво задвижване си, може да имаш заден LSD.

2) Задния LSD влиза ли в серииното оборудване за някое от "active" или "VTD" или "continious" или се поръчва като екстра :-?

Ако имаш "VTD" това ти позволява да прехвърляш мощност между предните и задните оси. В комбинация VTD+LSD ставаш трепач :cool: Някой субарута имат и VDC система която при определени ситуации прехвърля мощност от едното колело на другото като си играе със датчици, спирачки, двигател и т.н.

3) Има ли такова животно със VTD + LSD + VDC модел фори турбо 2000-2002г. ?

4) При определени ситуации VTD ще каже как да се разпредели мощността между предната и задната ос, а VDC ще каже как да се разпредели мощността между самите колела.....тааа въпроса тук е има ли връзка между VDC и VTD или може да имаме VDC система без VTD ?? Мисля че при субару може да имаш VTD без VDC но VDC без VTD неможе :-?
](*,)

Чет Юни 04, 2015 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колега,

Изпреварвайки колегата Vmax, ще Ви кажа за една много полезна функция на форума, която се нарича търсене (горе в дясно).

Аз лично бих препоръчал като начало ето този линк

Поздрави

Пет Юни 05, 2015 2:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези Форита ако са с 5 МТ кутия са с 50/50% разпределение между осите, т.е. continues системата. Ако са 4 AT кутии са с Аctivie 4EAT AWD и разпределение 90/10 или 80/20 предна/задна ос (има спор кое точно е разпределението в идеални условия). И при двата варианта може да има заден LSD диф, като по-често се среща при МТ кутиите, проверява се по рама или при вдигната кола, тъй като външно нямат разлика. Друг е въпросът колко от дисковете в пакета са останало на 10+ годишна кола, LSD касетата май не се рециклира. Фори от тези години няма с втд, не съм виждал и с вдц, евентуално някой от последните години автомат.
Изясни за какво ти трябва форко и по ккви пътища предимно ще караш. Ако превес има асфалта моя съвет е да търсиш читаво 5 МТ след 07.2001. Писал съм поне в 3 теми защо да е така. Поздрави

Пет Юни 05, 2015 10:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря! :)

Нед Юни 07, 2015 8:46 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема