Здравейте колеги ! Предстои ми закупуване на старо фори турбо (2000-2002г.)
Това е фейслифта на първата генерация форита ---->
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/ ... 2242_3.jpg.
Доста четох из форума и не съм сигурен дали съм по-объркан или ми се изясниха нещата

. Интересува ме с какви "глезотиики" е оборудван конкретно и само този модел.
Първо искам да поговорим за задвижването......тааа то може да бъде "continious", "active", "VTD" и "VTD w/DCCD" ---->
http://prikachi.com/images.php?images/695/8152695t.jpg Последният модел на задвижване "VTD w/DCCD" направо отпада и за него въобще няма да говорим, понеже е за WRX STI а и е доста по-нова схема. Следователно задвижването на конкретното фори е някое от останалите три. Попаднах на следната информация:
"continious" задвижване е стандартно за субарута с MT (Manual Transmission);
"active" задвижване е стандартно или опционално за субарута с 4 или 5 степенна АТ (Automatic Transmission);
"VTD" задвижване е стандартно за субарута с 5 степенна АТ.
1) Искам да попитам колегите който са имали форита или тези който са наясно дали информацията е коректна
Все пак и 3-те задвижвания могат да се проверят бързо, само трябва да легнеш под колата и да огледаш - "active" задвижването няма междинен диференциал, а "VTD" има. Независимо с какво задвижване си, може да имаш заден LSD.
2) Задния LSD влиза ли в серииното оборудване за някое от "active" или "VTD" или "continious" или се поръчва като екстра
Ако имаш "VTD" това ти позволява да прехвърляш мощност между предните и задните оси. В комбинация VTD+LSD ставаш трепач

Някой субарута имат и VDC система която при определени ситуации прехвърля мощност от едното колело на другото като си играе със датчици, спирачки, двигател и т.н.
3) Има ли такова животно със VTD + LSD + VDC модел фори турбо 2000-2002г. ?
4) При определени ситуации VTD ще каже как да се разпредели мощността между предната и задната ос, а VDC ще каже как да се разпредели мощността между самите колела.....тааа въпроса тук е има ли връзка между VDC и VTD или може да имаме VDC система без VTD ?? Мисля че при субару може да имаш VTD без VDC но VDC без VTD неможе
](./images/smilies/eusa_wall.gif)