Отговори на тема
 отделечаване на ландосонда 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
колеги, понеже в предишната моя тема viewtopic.php?f=7&t=16845&start=0 не се стигна до смислено решение, от субару пловдив ми казаха, че причината за грешката е прегряване на ламбдо сондата от работата на газ, по-скоро работа на газ с "много модерни италиански газови системи" , имали са доста случаи да светва чека с vdc + круиз контрола и решават проблема с втулка която отдалечава задната сонда. Взел съм въпросната втулка. Понеже ми предстои дълго пътуване и се чудя да монтирам ли втулката или да си карам на бензин без скапаната газова за да не ми свети колата като елха и да си ми работят системите. Отделно загуба на време и пари за чистене на грешки и настройки.
Някой да сподели дали е слагал подобна втулка и ще има ли ефект

Пет Юли 29, 2016 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Автомобил: Subaru forester 2.0 S turbo AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм с такава втулка и вече 10000км не ми е съветвал чека.

Пет Юли 29, 2016 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
колеги вече 1 500 км със втулката и не е светнала грешка. май това е било решението.
Казаха ми, че същият ефект можел да се постигне и софтуерно, та се зачудих, някъде из форума се говореше за моделите 2009, че на първите произведени им подменят софтуера от Субару , та да не би това да е била причината?

Сря Авг 10, 2016 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А замисляте ли се какво означава "прегряване" на ламбда сондата и защо се случва. Отдалечаването с втулка замаскира проблема, а не го решава. Още повече като гледам колите Ви и коментарите, очевидно става въпрос за втората сонда след катализатора, защо не ви закачат колите да се видят корекциите, да се видят темп на изгорели газове, бензинови и газови времена. Именно това "прегряване" на ламбдата на газ е причина за голям брой от ремонтите на гарнитури. Газта гори при по висока температура, освен това ако е изпарена фаза влиза от изпарителя на 60+ градуса и по никакъв начин не охлажда цилиндъра, към това прибави лоша настройка на ги и бедни смеси и готово, ремонт е въпрос на време

Колега @someto - аз карах с турбо Форестър на газ и чек с грешка 32 /oxygen sensor or circuit/ ми излезе единствено когато беше изчезнала една маса и сигнала от ламбдата беше 3,5-5v, ,при условие че тя работи от 0,1 до 0,9v. Иначе 35к км на газ никакъв проблем от газта и никакви втулки

Сря Авг 10, 2016 11:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Автомобил: Subaru forester 2.0 S turbo AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
askeless написа:
А замисляте ли се какво означава "прегряване" на ламбда сондата и защо се случва. Отдалечаването с втулка замаскира проблема, а не го решава. Още повече като гледам колите Ви и коментарите, очевидно става въпрос за втората сонда след катализатора, защо не ви закачат колите да се видят корекциите, да се видят темп на изгорели газове, бензинови и газови времена. Именно това "прегряване" на ламбдата на газ е причина за голям брой от ремонтите на гарнитури. Газта гори при по висока температура, освен това ако е изпарена фаза влиза от изпарителя на 60+ градуса и по никакъв начин не охлажда цилиндъра, към това прибави лоша настройка на ги и бедни смеси и готово, ремонт е въпрос на време

Колега @someto - аз карах с турбо Форестър на газ и чек с грешка 32 /oxygen sensor or circuit/ ми излезе единствено когато беше изчезнала една маса и сигнала от ламбдата беше 3,5-5v, ,при условие че тя работи от 0,1 до 0,9v. Иначе 35к км на газ никакъв проблем от газта и никакви втулки

На мен мисля че грешката ми беше p420 катализатор сложиха ми втулка и няма проблем. Преди това 2 пъти ми се беше появявала.

Сря Авг 10, 2016 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моята грешка също беше катализатор, и в комбинация с лоша настройка на газта ремонта мина преди 5 000 километра. за съжаление японска кола на 45000 км карана последните 30 000 на газ отнесе егати ремонтите по двигателя

Сря Авг 10, 2016 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: FORI 2006 BECK 2002 FORI 2001
Телефон: 0892340818
Рейтинг: 249
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С колко милиметра отдалечавате сондата .

Чет Авг 11, 2016 7:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: FORI 2006 BECK 2002 FORI 2001
Телефон: 0892340818
Рейтинг: 249
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен чека и круиза светват минута две след запалване на студен двигател.Когато колата загрее при следващо гасене и стартиране на мотора грешката се зачиства ,след това мога да карам цял ден без проблема.

Чет Авг 11, 2016 7:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
jordanbuggy написа:
С колко милиметра отдалечавате сондата .

ами с около 30мм

Чет Авг 11, 2016 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
jordanbuggy написа:
При мен чека и круиза светват минута две след запалване на студен двигател.Когато колата загрее при следващо гасене и стартиране на мотора грешката се зачиства ,след това мога да карам цял ден без проблема.

От зачистване на грешката стигнах до ремонтите. Зачистването не решава проблема. Романото има автоматично зачистване на грешката, което работи , но това не е решението.

Чет Авг 11, 2016 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jordanbuggy написа:

Колега, това 99% не е от втората ламбда сонда!

А колкото до втулките и чистене на грешки, за мен има само 1 перманентно решение и то е софтуерно изключване на грешките.

Пет Авг 12, 2016 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема