Отговори на тема
 Още един дзвер, Fozzy 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 82
Автомобил: 03XTMT
Рейтинг: 62
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колеги! Днес успях да се сдобия с SG5 Forester-ко, страхотен автомобил. 2.0XT, червен металик, абсолютно бижу. (снимки скоро ;) )
Бях се поотказал да търся докато не се затопли времето, март-април, но вторник мяркам едно очо на обявите и взе че ми хареса (червенко, защо да не пробваме?). Звъннах, човекът се оказа страхотен пичага, каквото питах това ми отговори без овъртане. Разбрахме се да я погледна - пробвам.
Незнам какви огледи сте правили, но на мен ми се случи да гледам кола с Колега, жена му, двете им деца, две малки кучета в колата. Човекът я пусна на газ първо и след това премина на бензин. Още вървежа на газ ми хареса, а като превключихме на бензин - нещата станаха сериозни. Дойде кръговото на Ломско и се занесохме контролирано без драми. Може би в този момент реших, че това е колата защото според мен трябва да си много сигурен в себе си и колата си за да се пързаляш с толкова народ с теб. :D
Хареса ми много, от скормният си опит като шофьор и пътник заключих че автомобила е в много добро състояние като държание на пътя (перфектна позиция на задницата, идеален външен вид, без ръжда и неща които да бият на око), без излишни звуци.

Разбрахме се да я прегледаме, наложи се ходене до два сервиза (Subaruland и Джованни Ауто). Излязоха няколко неща, които са съвсем нормални за автомобил на тези години. Единственото което е наложително да се случи е смяна на първа Ламбда сонда. Ужасно бедна смес и на газ, и на бензин. При чистене на грешките чека пак светваше след кратко време или при по-рязко подаване на газ(бензин/газ все тая).

Така и така колата е с премахнати катализатори, ламбда сондата е за смяна се замислям направо да я сменя с оригинална (да, оригинална че да няма главоболия), един Grimmspeed 3-PORT Electronic Boost Control Solenoid и лек мап.

Страхотен ден, страхотни хора (субаристи) и страхотен автомобил, който надмина очакванията ми. :bow: Over-n-out

Пет Фев 03, 2017 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и прави сондата веднага, да не изпържиш клапаните.

Съб Фев 04, 2017 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 66
Автомобил: Forester 2006, 158 hp, AT
Телефон: 0876667293
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да ти е честита, колега! Много и безаварийни километри! Червения металик е супер! =D>

Съб Фев 04, 2017 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и само положителни емоции с новата придобивка :good:

Нед Фев 05, 2017 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
С леко забавяне, ето малко снимчици.
Оказахме се със заводското окачване (220к км), което регулира задницата по височина. Доста приятно като се нивелира ;)
Предстои смяна на масло и филтър, проба на ламбда втора ръка иии лентов кабел за волана (клаксон, круиз и еърбег не бачкат винаги).
Странното при еърбега беше, че алармаджията погледна проблема и каза че крушката работи идеално както трябва, но е "засенчена" много добре, почти заводско изпълнение ( ROFL ). Разкарахме затъмнението, сменихме крушките на таблото, все пак е разглобено а и бяха доста потъмнели.
Пробвах 100-те октана на OMV и мисля че усещам стабилна разлика във вървежа на бензин.
До тук, много доволен автомобил :)
Искаше ми се да мога да хвана женицата на една разходка до Узана, но и двамата сме заети а и колата не е на 100% готова за дълъг път.

Прикачени файлове:
side.jpg
side.jpg [ 208.71 KiB | Прегледано 522 пъти ]
frontish1.jpg
frontish1.jpg [ 476.23 KiB | Прегледано 522 пъти ]
rearish1.jpg
rearish1.jpg [ 547.42 KiB | Прегледано 522 пъти ]
Нед Фев 12, 2017 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Горе долу два месеца по-късно...
Масълцето е почти на ниското ниво (след около 3к km). Един цикъл от трескави проверки на маслото сигурно седмично по два пъти...
Семеринги... колянов вал, разпределителни валове, маслена помпа - смяна. Замислям се за реглаж на клапаните, но ще изчакам за сега. Ще сменя направо и ангренажния комплект да ми е мирно и спокойно.

Анрифризче - за смяна. Появи се някакво лепкаво петно в разширителния съд.
Дойде wifi донгълчето и си отворих малко очите за охладителната система.
Термостат за наместване или подмяна, че влизаме в цикъл 90-95C на място и вентилаторите се включват. Не се очудвам че смених само горния маркуч на радиатора... Иначе на скорост 83-85 зависи от натоварването.
Зор и зор с тия смачкани помпи за чистачките, оправя едното пропусне другото... Още малко ми трябва да изкормя всеки маркуч и да ги сменя изобщо, така или иначе ще се прави. А да отида в сервиз да ми оправят такъв теч, направо да си окача мъжките атрибути някъде...

Стегнах малко колата електрически и смених интериорни лампи, инсталнах и aux кабел на стоковото аудио. Има още кусурчета да се изгладят за да се успокоя и да кажа че съм на 100% доволен в тази сфера (просто като ел. "инж." не съм готов да правя компромиси).

На окачването му предстои смяна на няколко тампона, за сега нищо не тропа освен адски дразнещото почукване от десния преден спирачен апарат (над 120 изобщо забравям да го слушам...).
След една разходка до Алеко и малко по-агресивно нощно каране по изровения пясък прелетях някаква неравност с около 80км и излезе някакво странно затихващо чукане отзад когато изпусна съединителя по-рязко в 99% от случаите случайно.
Не правя launch-ове :D В никакъв друг момент не се чува.

Като цяло съм доволен от колата, просто не и е обръщано необходимото внимание към нуждите известно време, но ще я стегна на пушка.
Дано всичко върви гладко до септември да и направя един подарък за 15 годишнината ROFL

Пон Апр 10, 2017 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема