|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
mohi
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 2:00 pm Постове: 76 Местоположение: гр.Мизия Рейтинг: 0
|

Здравейте, от доста време съм само регистриран и почти не пиша, само следя информацииката
Решил съм да заръчам на един познат да ми търси форестър около 2000г от Германия, той брат му там живее.
По принцип не е някъв автоджамбаз, докарва чат пат по 2-3 коли, често по някое джипче, че даже така от приказки ги разбира, той си ги и кара де.  .
Както и да е. Мен едно ме притеснява, това, че съм от северозападналата провинция (Врачанско) и ме притеснява най-вече обслужването на автомобила. Ще съм благодарен, ако има някой от тоя район Монтана или Враца, че даже и Плевен да препоръча някой майстор, говоря за не сложни процедури, а смяна на масла филтри и всъщнос има ли въобще нещо специфично в тези процедури.
Написал съм и хондичката понеже и за нея чета, че е доста надеждна машинка, за задвижването няма какво да говорим, далече е от субару, но пък си мисля, че може по лесно да ми е с обслужването и.
За частите също ме интересува поръчвате ли по интернет от чужбина, аз хвърлям по едно око и на оффроуд форума там гледам, че доста хора от чужбинско  си поръчват някой неща. Но пък аз съм доста бос  с колите и не съм много сигурен дали ще успявам сам да се справям с поръчка на правилните неща (да не се налага на никой де  )
Като цяло не съм се разбързал понеже имам да си продам алфа 147jtd, като цяло двигателя е много добър, ама пуста ходова част, най-вече предницата все се намира по нещо да инвестирам  .
Да не ме разберете погрешно, гледам си количките и ги пазя, даже и сега ще сменя долен носач въпреки, че се каня да я продавам.
Преди това имах за кратко едно сузуки 89г реколта, ако не му бяха изпуснали амортисьорите, като забележка, нямаше нищо да хлопа тропа. Е вярно, че и старите коли ги правеха доста по надеждни.
Знам, че има доста писано и доста съм изчел, просто повече ме интересува има ли форумци от нашия край 
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 3:41 pm |
|
|
|
lantov
Форко-Отворко
Регистриран на: Сря Апр 16, 2008 12:13 pm Постове: 257 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
|
Не си спомням някой от Враца да е писал (с изключение на един, дето искаше да си прави Легасито 400к.с.  )
Нали се сещаш, че в Субару форума везните са наклонени?
Ако искаш обективна оценка - питай в offroad-форума, но съм сигурен че и там ще ти кажат че Фори-то е по-добрата кола.
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 4Q E-4AT
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 4:08 pm |
|
|
|
mohi
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 2:00 pm Постове: 76 Местоположение: гр.Мизия Рейтинг: 0
|
Аз съмнение относно субару, от всичко изчетено не само тук, нямам
Питам информативно, дали има субараджии във форума от нашенско, понеже съм виждал из Враца по някое друго субару, кът са де  ,
също така има една нова impresa в Козлодуй, много ме кефи  .
За ремъци, ролки такива неща ще скачам до софето, и без това ходя чат пат да се видя с приятели там  . Аз за масла и филтри питам има ли нещо сложно и дали във Враца може да ги сменям.
Благодара все пак. 
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 4:25 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Точно в тоя район да има проблеми с части едва ли?Поддръжка-ми София на колко е ? Консумативи-като на всеки мотор.Субару не е супер сложен автомобил,напротив всичко следва логиката,даже бих се изразил предвидим и разгадаем автомобил е.
За ЦРВто-Отлична кола ,отлични мотори,но отстъпва на Субару като общо.Гори толкова,по-слаба ходова част,по-слабо 4х4,съизмерима возия,по-малък багажник,по се клати на пътя.За мотора-пъргав,но клапани на 200 000.Части цени съизмерими.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 6:17 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|

И аз имах подобна дилема преди окончателно да избера Субару и то Форестър. Форестър или ЦРВ? ... Много зависи според мен коя година искаш да е колата, къде караш най-много... излизаш ли понякога оф роуд, колко често, каква е зимата при теб.. сняг, лед и т.н..
Според мен идвете коли имат плюсове и минуси... На мен в моделите до 2000 г. Ферестъра ми хареса много повече като интериор... ЦРВ-то е малко като пейка вътре.. като сложим липсата на преграда между водача и пътника отпред имах усещането , че съм седнал в УАЗ...  Но това е добронамерена критика. Във Фори е по-уютно. За сметка на това някои ЦРВ-та имат масичка за пикник на задната седалка, а Фори няма... Въпреки, че ако съм на пикник няма да стоя в колата:)
ЦРВ е с механичен километраж за пробега, Фори с цифров. (':wink:') Блъскани Форита почти няма за продаване защото им излиза много скъп ремонта. Вероятността да попаднеш на удряно ЦРВ е много по-голяма.
Друг плюс на Форестъра е задвижването. За какво всъщност ще си купувам кола 4х4, ако първите няколко оборота при потегляне ще имам само предно. В този случай на лед и сняг какво павим?
Цените на частите според мен са еднакви. Разлика от няколко лева не я броя. Разхода на гориво е идентичен....малко по-нисък за Фори. Форестъра е с 4-5 км. по-бърз на максимална скорост и нещо важно има по-голям багажник. Обем 409л. за Фори и 374 л. за ЦРВ. сега като гледам 409 л. на мен са ми малко понякога, а с 374 незнам какво щях да правя:)
При ЦРВ-то вратата на багажника се отваря на страни, което е неудобно ако спираш на тесни паркинги.. ако има място не е от значение.
ЦРВ -та хората са виждали и ги познават. Друго си е като паркираш някъде да те питат "Кво е туй  )) Като е токоз грозно върви ли?"
По техническата част... идвете коли са ОК, здрави, надежни с хубави двигатели и ходова част. Боксера бръмчи определено по - внушително. При по-старите Хонди забелязвам масово потъмняване на фаровете, което не важи за модела след 2000 г. с т.н. "кристален" фар. При Форестър няма такова явление.
Ако пък търсиш по-нова.. след 2003-та, тогава ЦРВ-то има повече предимства, но само от гледна точка на удобство и екстри. В гората Фори пак печели:)
Що се отнася до поддръжката.. незнам трябва сам да прецениш. Според мен са еднакво сложни за поддръжка и все ще ти трябва доверен механик, ако въобще ти се наложи да ходиш по сервизи освен за консумативи.
Всичко казано до тук е мое мнение, лични впечатления и размисли. В никакъв случай не смятам, че е най-правилното
Успех с избора.
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 6:44 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
аз много харесвам хондите, прекланям се пред марката, CRV също е чудесна машина. ама става дума все пак за фори - много, много, много корава кола е! не мисля че хондата може да и бъде конкуренция. а относно офроуда - не е никакъв проблем фори да се превърне в каквото си искаш, особено ако е турбо. това реално погледнато е платформа за развиване ако погледнеш нещата от подобен ъгъл. как ти звучи фори STi  плюс това фори се обслужва както всяко друго субару -нито е по-скъпо, нито е по-трудно.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 11:23 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
И аз ги харесвам доста Хондите, дори съм чел книгата на Сойчиро Хонда, работя при един състезател маниак на Хонда, 99 % от колите които минават през нас са Хонда, отделно имаме 3 състезателни Хонди и на паркинга отвън почти винаги има 10-12 Хонди, за капак през половин час по радиото има реклама на Хонда.
Днес правихме едно CRV, не е лоша кола, прилича по доста неща на Субару като сглобка, материали и т.н. , ръчната спирачка е така замаскирана че за малко да си помисля че няма, малко вътре се почуствах като във бус, седалката ми се стори доста на високо, то може и да е щот е на една жена и така да си я е нагласила, пробвах сцеплението вънка на снега, нещо не ми покрива стандартите, първите 1-2 секунди изобщо не може да тръгне.
Форестъра е по-добър, определено.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 12:05 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
streetman написа: Форестъра е по-добър, определено. ми да, няма много умуване. това е субару все пак 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 12:57 am |
|
|
|
ramon
|
|
Здравей колега. И аз като теб се колебаех между двете марки. Имах шанса да тествам и двете в една автокъща и това ми помогна да избера Форестъра. Плюсовете са повече. И преди съм го казвал - не съжалявам за нито един лев, който съм дал за колата. Вече втори месец се возя и още не мога да му се накефя.Не знам до кога.
Единствения минус, с който трябва предварително да си наясно е, че колата има малко по-висок разход, особено при задръствания. Поразрови се в руските форуми на Субару и ще намериш статии, които дават много точна и пълна харектеристика на плюсовете и минусите на Форестърите. Това, което си спомням е, че не трябва да си купуваш турбо версиите.
Поздрави и успех в покупката.
П.С. Ако финансовите възможности позволяват си вземи кола 2000-2003 г.
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 9:48 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
Има една съществена разлика между Форестър и ЦРВ. Разликата е, че в канавка ЦВР-то остава до където е стигнало, а Форко минава или се измъква назад.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 10:46 pm |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
|
Според мен, ако искаш просто да гледаш по-отвисоко става CRV-то, но ако искаш по-висока устойчивост в завойте, по-висока масксимална скорост, по-добра динамика, усещане за возия на лек автомобил в съчетание с по-високи офроуд възможности - само форестър! Преди около два месеца се движих по път с предимство и на едно кръстовище чакаше едно CRV и спрях и го пуснах да мине, а той човека подаде газ за да се изтегли по-бързо но като се завъртя замалко да събере парапета натротоара - едвам успя да спре, и всичкото това стана заради таз тъпотия - предно пък като се наложило ставало 4х4, ама като е хлъзгаво необходимото време за реакция на системата те прецаква и вече си пътник скиор-слаломист!
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 11:24 pm |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
|
Иначе като външен вид е хубава колица, ама ...
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 11:26 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
ф-008 написа: Иначе като външен вид е хубава колица, ама ...
Да. На външен вид е харашо.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 11:28 pm |
|
|
|
mohi
|
Благодарско  за инфото.
Аз вече съм поръчал да ми търсят форестър
Не писах, понеже от падналия сняг имаше доста повреди и паднали стълбове и нямахме нет.
Като го докарат ще се похваля  .
П.С. : Забравих да отговоря. Автомобилът ще се ползва предимно междуградско, за градско няма да е кой занае колко понеже седя доста време закотвен в офиса, и също така обичам да ходя по хижички
Даже нещо в последно време не съм ходил на море, че голямо мазало и май повече се товаря от колкото да се разтоваря/почина.
Както и да е благодаря отново за отделеното внимание 
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 5:45 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|