Отговори на тема
 forester или cr-v 
Автор Съобщение

Постове: 76
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от доста време съм само регистриран и почти не пиша, само следя информацииката :lol:

Решил съм да заръчам на един познат да ми търси форестър около 2000г от Германия, той брат му там живее.
По принцип не е някъв автоджамбаз, докарва чат пат по 2-3 коли, често по някое джипче, че даже така от приказки ги разбира, той си ги и кара де. :wink: .
Както и да е. Мен едно ме притеснява, това, че съм от северозападналата провинция (Врачанско) и ме притеснява най-вече обслужването на автомобила. Ще съм благодарен, ако има някой от тоя район Монтана или Враца, че даже и Плевен да препоръча някой майстор, говоря за не сложни процедури, а смяна на масла филтри и всъщнос има ли въобще нещо специфично в тези процедури.

Написал съм и хондичката понеже и за нея чета, че е доста надеждна машинка, за задвижването няма какво да говорим, далече е от субару, но пък си мисля, че може по лесно да ми е с обслужването и.

За частите също ме интересува поръчвате ли по интернет от чужбина, аз хвърлям по едно око и на оффроуд форума там гледам, че доста хора от чужбинско :D си поръчват някой неща. Но пък аз съм доста бос :oops: с колите и не съм много сигурен дали ще успявам сам да се справям с поръчка на правилните неща (да не се налага на никой де :lol: )

Като цяло не съм се разбързал понеже имам да си продам алфа 147jtd, като цяло двигателя е много добър, ама пуста ходова част, най-вече предницата все се намира по нещо да инвестирам :cry: .
Да не ме разберете погрешно, гледам си количките и ги пазя, даже и сега ще сменя долен носач въпреки, че се каня да я продавам.

Преди това имах за кратко едно сузуки 89г реколта, ако не му бяха изпуснали амортисьорите, като забележка, нямаше нищо да хлопа тропа. Е вярно, че и старите коли ги правеха доста по надеждни. :wink:

Знам, че има доста писано и доста съм изчел, просто повече ме интересува има ли форумци от нашия край :lol:

Чет Фев 19, 2009 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не си спомням някой от Враца да е писал (с изключение на един, дето искаше да си прави Легасито 400к.с. :shock: )
Нали се сещаш, че в Субару форума везните са наклонени? :lol:
Ако искаш обективна оценка - питай в offroad-форума, но съм сигурен че и там ще ти кажат че Фори-то е по-добрата кола.

Чет Фев 19, 2009 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз съмнение относно субару, от всичко изчетено не само тук, нямам :D :-D
Питам информативно, дали има субараджии във форума от нашенско, понеже съм виждал из Враца по някое друго субару, кът са де :D ,
също така има една нова impresa в Козлодуй, много ме кефи :lol: .

За ремъци, ролки такива неща ще скачам до софето, и без това ходя чат пат да се видя с приятели там :lol: . Аз за масла и филтри питам има ли нещо сложно и дали във Враца може да ги сменям.

Благодара все пак. :wink:

Чет Фев 19, 2009 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Точно в тоя район да има проблеми с части едва ли?Поддръжка-ми София на колко е ? Консумативи-като на всеки мотор.Субару не е супер сложен автомобил,напротив всичко следва логиката,даже бих се изразил предвидим и разгадаем автомобил е.
За ЦРВто-Отлична кола ,отлични мотори,но отстъпва на Субару като общо.Гори толкова,по-слаба ходова част,по-слабо 4х4,съизмерима возия,по-малък багажник,по се клати на пътя.За мотора-пъргав,но клапани на 200 000.Части цени съизмерими.

Чет Фев 19, 2009 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И аз имах подобна дилема преди окончателно да избера Субару и то Форестър. Форестър или ЦРВ? ... Много зависи според мен коя година искаш да е колата, къде караш най-много... излизаш ли понякога оф роуд, колко често, каква е зимата при теб.. сняг, лед и т.н..

Според мен идвете коли имат плюсове и минуси... На мен в моделите до 2000 г. Ферестъра ми хареса много повече като интериор... ЦРВ-то е малко като пейка вътре.. като сложим липсата на преграда между водача и пътника отпред имах усещането , че съм седнал в УАЗ...:) Но това е добронамерена критика. Във Фори е по-уютно. За сметка на това някои ЦРВ-та имат масичка за пикник на задната седалка, а Фори няма... Въпреки, че ако съм на пикник няма да стоя в колата:)

ЦРВ е с механичен километраж за пробега, Фори с цифров. (':wink:') Блъскани Форита почти няма за продаване защото им излиза много скъп ремонта. Вероятността да попаднеш на удряно ЦРВ е много по-голяма.

Друг плюс на Форестъра е задвижването. За какво всъщност ще си купувам кола 4х4, ако първите няколко оборота при потегляне ще имам само предно. В този случай на лед и сняг какво павим?

Цените на частите според мен са еднакви. Разлика от няколко лева не я броя. Разхода на гориво е идентичен....малко по-нисък за Фори. Форестъра е с 4-5 км. по-бърз на максимална скорост и нещо важно има по-голям багажник. Обем 409л. за Фори и 374 л. за ЦРВ. сега като гледам 409 л. на мен са ми малко понякога, а с 374 незнам какво щях да правя:)
При ЦРВ-то вратата на багажника се отваря на страни, което е неудобно ако спираш на тесни паркинги.. ако има място не е от значение.
ЦРВ -та хората са виждали и ги познават. Друго си е като паркираш някъде да те питат "Кво е туй :))) Като е токоз грозно върви ли?"

По техническата част... идвете коли са ОК, здрави, надежни с хубави двигатели и ходова част. Боксера бръмчи определено по - внушително. При по-старите Хонди забелязвам масово потъмняване на фаровете, което не важи за модела след 2000 г. с т.н. "кристален" фар. При Форестър няма такова явление.

Ако пък търсиш по-нова.. след 2003-та, тогава ЦРВ-то има повече предимства, но само от гледна точка на удобство и екстри. В гората Фори пак печели:)

Що се отнася до поддръжката.. незнам трябва сам да прецениш. Според мен са еднакво сложни за поддръжка и все ще ти трябва доверен механик, ако въобще ти се наложи да ходиш по сервизи освен за консумативи.

Всичко казано до тук е мое мнение, лични впечатления и размисли. В никакъв случай не смятам, че е най-правилното

Успех с избора.

Чет Фев 19, 2009 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
аз много харесвам хондите, прекланям се пред марката, CRV също е чудесна машина. ама става дума все пак за фори - много, много, много корава кола е! не мисля че хондата може да и бъде конкуренция. а относно офроуда - не е никакъв проблем фори да се превърне в каквото си искаш, особено ако е турбо. това реално погледнато е платформа за развиване ако погледнеш нещата от подобен ъгъл. как ти звучи фори STi :-D плюс това фори се обслужва както всяко друго субару -нито е по-скъпо, нито е по-трудно.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Фев 19, 2009 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И аз ги харесвам доста Хондите, дори съм чел книгата на Сойчиро Хонда, работя при един състезател маниак на Хонда, 99 % от колите които минават през нас са Хонда, отделно имаме 3 състезателни Хонди и на паркинга отвън почти винаги има 10-12 Хонди, за капак през половин час по радиото има реклама на Хонда.

Днес правихме едно CRV, не е лоша кола, прилича по доста неща на Субару като сглобка, материали и т.н. , ръчната спирачка е така замаскирана че за малко да си помисля че няма, малко вътре се почуствах като във бус, седалката ми се стори доста на високо, то може и да е щот е на една жена и така да си я е нагласила, пробвах сцеплението вънка на снега, нещо не ми покрива стандартите, първите 1-2 секунди изобщо не може да тръгне.

Форестъра е по-добър, определено.

Пет Фев 20, 2009 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
Пост 
streetman написа:
Форестъра е по-добър, определено.
ми да, няма много умуване. това е субару все пак :D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Фев 20, 2009 12:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 43
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега. И аз като теб се колебаех между двете марки. Имах шанса да тествам и двете в една автокъща и това ми помогна да избера Форестъра. Плюсовете са повече. И преди съм го казвал - не съжалявам за нито един лев, който съм дал за колата. Вече втори месец се возя и още не мога да му се накефя.Не знам до кога.
Единствения минус, с който трябва предварително да си наясно е, че колата има малко по-висок разход, особено при задръствания. Поразрови се в руските форуми на Субару и ще намериш статии, които дават много точна и пълна харектеристика на плюсовете и минусите на Форестърите. Това, което си спомням е, че не трябва да си купуваш турбо версиите.
Поздрави и успех в покупката.
П.С. Ако финансовите възможности позволяват си вземи кола 2000-2003 г.

Пет Фев 20, 2009 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Има една съществена разлика между Форестър и ЦРВ. Разликата е, че в канавка ЦВР-то остава до където е стигнало, а Форко минава или се измъква назад.

Пет Фев 20, 2009 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
Пост 
Според мен, ако искаш просто да гледаш по-отвисоко става CRV-то, но ако искаш по-висока устойчивост в завойте, по-висока масксимална скорост, по-добра динамика, усещане за возия на лек автомобил в съчетание с по-високи офроуд възможности - само форестър! Преди около два месеца се движих по път с предимство и на едно кръстовище чакаше едно CRV и спрях и го пуснах да мине, а той човека подаде газ за да се изтегли по-бързо но като се завъртя замалко да събере парапета натротоара - едвам успя да спре, и всичкото това стана заради таз тъпотия - предно пък като се наложило ставало 4х4, ама като е хлъзгаво необходимото време за реакция на системата те прецаква и вече си пътник скиор-слаломист!

Пет Фев 20, 2009 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
Пост 
Иначе като външен вид е хубава колица, ама ...

Пет Фев 20, 2009 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ф-008 написа:
Иначе като външен вид е хубава колица, ама ...

Да. На външен вид е харашо.

Пет Фев 20, 2009 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодарско :-D за инфото.
Аз вече съм поръчал да ми търсят форестър :lol:

Не писах, понеже от падналия сняг имаше доста повреди и паднали стълбове и нямахме нет.

Като го докарат ще се похваля :D.

П.С. : Забравих да отговоря. Автомобилът ще се ползва предимно междуградско, за градско няма да е кой занае колко понеже седя доста време закотвен в офиса, и също така обичам да ходя по хижички :D

Даже нещо в последно време не съм ходил на море, че голямо мазало и май повече се товаря от колкото да се разтоваря/почина.
Както и да е благодаря отново за отделеното внимание :wink:

Пон Фев 23, 2009 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема