По повод откриването на рибарския сезон бях из Родопите. Направи ми впечатление, че Фори бая се озори при изкачване по черен път, доста стъмен, относително хлъзгав, с горен слой почва, подобна на пясък, с диагонални изравяния от дъждове. Все пак на първа бавна с доста буксуване излязах като тръгването си беше от място (в смисъл, че в един момент колата угасна

) Още при спускането се бях притсенил как ще качвам, докато след това долу на мястото не видях паркиран друг Форестър

, чиито собственик не открих наоколо (смолянска регистрация). Интересно, че след това се заврях по друг черен път, още по стъмен и хм, хлъзгав, но без изравяния, като от място с обратен завой успях да издрапам без проблем нагоре. Впоследствие установих, че и в двата случая съм забравил да изключа VDC. Друго, което ме впечатли в първия случай е, че в един момент започна да "заглъхва" колата - даваш газ, а мощността се губи, та на полусъединител или на натиснат - газ и газ докато вдигне обороти и така. Та въпросът ми е ако някой е правил опити - има ли голяма разлика в поведението на колата при включен и изключен контрол на пътното поведение и дали от това идва загубата на мощност/обороти. По спомени извън асфалт препоръчваха да се изключва програмата. А иначе при първа възможност ще отида на същото място да изпробвам отново и ще рапортувам.