Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Нов собственик на Форестър дизел! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Парктроника ми го монтираха още преди да взема колата. Цената не си спомням, защото сложих доста аксесоари наведнъж, но не беше много евтино.

Съб Фев 21, 2009 9:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Валери съм всъщност само на ника а иначе съм на Антон брат му .С късмет си роден - и сняг падна така че ще я пробваш при по тежки условия.Ако искаш да направиш разлика между по стар модел и твоя свържи се с ГАЛИНО той е от КАЗАНЛЪК .

Съб Фев 21, 2009 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
valeri denev написа:
Валери съм всъщност само на ника а иначе съм на Антон брат му .С късмет си роден - и сняг падна така че ще я пробваш при по тежки условия.Ако искаш да направиш разлика между по стар модел и твоя свържи се с ГАЛИНО той е от КАЗАНЛЪК .

Е не го карай човека да си заменя чисто новото суби с по-стар модел де :smt044 :smt044 :smt044

Съб Фев 21, 2009 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте колеги!
Благодаря за пожеланията! :)
Balgarian доколкото разбирам парктроника ти е монтиран в оторизирания сервиз, ако е възможно би ли казал на каква цена и дали поемат гаранция за него и за колата естествено. Аз се притеснявам да я закарам другаде именно заради гаранцията и дупките на бронята.
Валери разбрах още от първия ти пост кой си. Остана кръгчето и черпенето. :) За Галино и стария Форестър нямам нищо против да се видим и да обсъдим колите, даже може да си спретнем една среща на Старозагорския регион. Ще се запознаем и ще се почерпим.
Питиетата ще са от мен. :D
Поздрави!

Съб Фев 21, 2009 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
:smt039 Няма проблем, само кажете кога ....тук сняг има...а утре може да излизам с момчетата от Офроуд форума.
Има и заралийй, така , че сте добре дошли :smt023
Ако решите да дойдете насам, само пишете и утре може да се видим и да покараме с офроудаджийте.

Съб Фев 21, 2009 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zevzek написа:
Balgarian доколкото разбирам парктроника ти е монтиран в оторизирания сервиз, ако е възможно би ли казал на каква цена и дали поемат гаранция за него и за колата естествено. Аз се притеснявам да я закарам другаде именно заради гаранцията и дупките на бронята.

И аз поради същите съображения си го поръчах в официалния сервиз още преди да взема колата. За цената ще те излъжа, но ми се върти нещо от порядъка на 400-500 лева в главата. Но в моя случай си струва, ако видиш къде я вкарвам - без парктроника още първия път нямах шанс да вляза, а по принцип това ми е работата да паркирам големи неща на тесни места. За гаранцията не е ставало въпрос, но зумерчето ми се развали и ми го оправиха без да ми поискат и стотинка.
Все пак най-добре попитай дилърите от които взе колата. И да не забравиш да се обадиш ако имаш път към Варна.

Съб Фев 21, 2009 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 80
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
На мен ми предлагаха дилърите в София за 400 кинта с вкл. монтаж, парктроник, но повярвай ми като и свикнеш няма да изпитваш нужда от него, имам служебен "VQ" , и до сега проблем не съм срещал с задницата , просто гледаш прозореца на петата врата и той ти служи за ориентир (20 см броня след него).

Съб Фев 21, 2009 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте колеги!
Още не съм и свикнал много на колата, но наистина прозореца на петата врата е доста нисък и има голяма видимост назад и надолу. Явно трябва да и усетя габаритите по сериозно и тогава ще го действам.
Галино утре няма да имам възможност, но ще се разберем за някой друг ден и ще прескоча с удоволствие да се видим и запознаем!
Четох темата - "Барабар Петко с мъжете", снимките са страхотни, ако имаш възможност снимай и утре. :) Като гледам преживяването е страхотно!
Поздрави!

Нед Фев 22, 2009 12:02 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте,
Относно парктроника, Никола Динов от Субару София ми каза че струва 800 лв. оригинален който само свири, а за 400 лв. ти слагат такъв с дисплей (дисплея го слагат отляво на волана някъде), като подчерта че този с дисплея е по оферта. Относно Форестера имам едно запитване. Баша ми се чуди между него и митсубиши Аутлендър, и не можем още да решим. Искам да ви попитам за вашето мнение и също така, дали случайно някой от вас знае колко струва например смяна на масло там със всички филтри и работа.
Благодаря предварително!

Нед Фев 22, 2009 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Пост 
Здравей metotidz!
След 5 дни с форестъра мога да кажа само добри неща за него. Навъртях му 700 км и съм повече от доволен. Имаше малки тестове на сухо, мокро и сняг. Държи се повече от добре. AWD си е AWD :) Днес на магистралата със 130 км/ч ми даде 7 нафта,което за неразработен мотор според мен е супер разход.Круиз контрола работи много добре. За интериора мога да кажа само положителни неща, страшно е удобно и всичко ти е на една ръка разстояние.Дизеловия боксер мърка много нежно, при студен старт работи тихо няма чукане и тракане като другите дизели.Шумовете в купето са 0.Според мен е по-добър от Аутлендъра, но това си е лично мнение. На Аутлендър доколкото съм запознат малкия дизел е на VW, а големия на PSA. Малкия е помпа-дюза и е голяма тракалка, а на PSA e комън-рейл и е по безшумен. Естествено и цената е друга. Най добре се качи сам да покараш и двете коли,така най-добре ще усетиш разликите и ще добиеш по-добра представа. Прегледай форума, има доста мнения които могат да ти бъдат полезни. На мен ми помогнаха много за избора. Ако имаш други въпроси питай смело. :) Ако трябва аз да избирам няма да се замисля изобщо:
:subaru:
Поздрави!

Нед Фев 22, 2009 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Да, може би си прав за разликата в качеството на марките. Освен това днес влезнах във форума на митсубиши и там доста хора се оплакваха от различни бъгове в Аутлендера. От друга страна, днес бях на изложението на Хонда в Експо центъра и там цените на колите бяха намалени с 5% (като това намаление казаха че ще е постоянно). Така CRV - то, което е в класа на Форестера излиза много на оферта. Модела с най-високото ниво на оборудване излиза не много по-скъпо от първото ниво при Субарото а в него има всичко без навигация. И все пак Хонда доколкото знам са качествени автомобили (по-качествени от Митсубиши) но не знам в сравнение със Субару как стои този въпорс. Все пак по екстри/цена CRV-то води и много се чудя. За това ме интересува и колко ще струва обсужването на двата автомобила. Според мен на Субаруту ще е по-скъпо но пък ако е по-здраво то това компенсира. Въобще, труден избор :?

Нед Фев 22, 2009 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Да не спамим темата на Зевзека :D
за ЦРВ-то тук: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=2831

Нед Фев 22, 2009 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Мерси за инфото, не бях видял тази тема

Нед Фев 22, 2009 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Пожелавам ти много приятни емоции с новата ти автомобилна придобивка!! Парктроник ... аз си сложих допълнително в сервиза на Киа и Субару - София ... цена 400 лв., 1 ден работа.

Поздрави!

Пон Фев 23, 2009 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Пост 
Здравейте колеги!
Форестъра вече е на 1000 км и продължава да ме слуша. Разхода му падна на 6.8, което ме радва още повече. Посвикнах му с габаритите и вече го паркирам на доста кофти места. Mалко ме е шубе и не се отплесвам много, но влиза почти навсякъде. Вчера не се стърпях и го вкарах в една кал и мина без възражения. Багажника ми се вижда огромен, вкарах в него две етажерки без проблеми и имаше още място за една пералня и половин микровълнова печка. :D
Днес на магистралата един Аутбек "РВ97...." ме издуха много юнашки, мигнах му после на разклона за Пловдив, но не знам дали е забелязал. :D
Поздрави!

Прикачени файлове:
DSC00386-1.JPG
DSC00386-1.JPG [ 50.75 KiB | Прегледано 1707 пъти ]

Вто Фев 24, 2009 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито колега!
Няма да те разочарова Форестъра. Аз му направих вече 2800 км и има среден разход 7.00. Парктроника кефи много, струва си. Пробвах заснежените пътища през вечерта на 20 февруари - няма проблеми. При залитане се включват системи, които "вкарват колата в пътя". Изпреварването е лесно и бързо. Дано при теб да не се случи нещо, когато е паркирана. За съжаление аз открих втори дефект по боята.
Това са нашите реалности.

Вто Фев 24, 2009 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Пост 
Здравейте колеги!
Вече сме на 2000 км с Форито, разхода си стои на 7.
Засега го карам на Eyе-троник,посвикнах му и забелязвам че е много маневрен. Вчера с един приятел направихме малко планинско каране в Родопите. Форестъра се държеше чудесно, предвид всесезонните гуми. Вкарахме го в най-голямата пряспа, имаше малко зор но излезе. :lol:
Иначе се държи много добре на сняг, ESP-то включва малко късничко и е голям кеф по завоите. :lol:
Жалко че не направихме снимки, но другия път ще има.
Поздрави!

Пет Фев 27, 2009 10:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 80
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zevzek написа:
Здравейте колеги!
Вече сме на 2000 км с Форито, разхода си стои на 7.
Засега го карам на Eyе-троник,посвикнах му и забелязвам че е много маневрен. Вчера с един приятел направихме малко планинско каране в Родопите. Форестъра се държеше чудесно, предвид всесезонните гуми. Вкарахме го в най-голямата пряспа, имаше малко зор но излезе. :lol:
Иначе се държи много добре на сняг, ESP-то включва малко късничко и е голям кеф по завоите. :lol:
Жалко че не направихме снимки, но другия път ще има.
Поздрави!

Колега , ти здраво му се кефиш , евала , явно си уцелил точния автомобил, а преди да го купиш прави ли тест драйв, как се насочи именно към него

Пет Фев 27, 2009 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Пост 
Здравей Legacy BTD.
Кефя му се много, ама супер много. :D
Идеята беше за нова кола 4x4 и да е дизел. Та историята на форестъра е следната: Миналата година се рових из интернет и съвсем случайно попаднах на информация за първия боксер дизел на Субару а и въобще. В следващите месеци изчетох всичко каквото намеря за Субару и боксер дизела. Малко след това попаднах и на форума, и го изчетох целият. Разделът за форестър го знам наизуст. :D Толкова много мнения и то доста конкретни и съдържателни ми повлияха много, благодаря за което на всички колеги. Иначе правих тест-драйв в Пловдив. За десетина минути усетих малко от колата като цяло, но си казах че това ще е автомобила. После беше одисеята с новите цени и имаше доста чакане, но накрая се сдобих с Форестър и съм повече от доволен.
Всеки ден се качвам и слизам от него ухилен. :D
Поздрави!

П.П. Преди малко колеги минах покрай един хълм и не можах да се стърпя. Форито го изкатери без никакво замисляне. :D :D :D
Ето малко снимков материал:
http://picasaweb.google.bg/sefsekof/SubaruHill#

Пет Фев 27, 2009 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Symmetrical AWD
Аватар

Постове: 296
Автомобил: Impreza Turbo
Нов фен
Отговори с цитат