| Автор |
Съобщение |
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
Парктроника ми го монтираха още преди да взема колата. Цената не си спомням, защото сложих доста аксесоари наведнъж, но не беше много евтино.
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 9:16 am |
|
|
|
valeri denev
Регистриран на: Чет Яну 24, 2008 7:05 am Постове: 29 Местоположение: STARA ZAGORA Рейтинг: 0
|
|
Валери съм всъщност само на ника а иначе съм на Антон брат му .С късмет си роден - и сняг падна така че ще я пробваш при по тежки условия.Ако искаш да направиш разлика между по стар модел и твоя свържи се с ГАЛИНО той е от КАЗАНЛЪК .
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 10:34 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
valeri denev написа: Валери съм всъщност само на ника а иначе съм на Антон брат му .С късмет си роден - и сняг падна така че ще я пробваш при по тежки условия.Ако искаш да направиш разлика между по стар модел и твоя свържи се с ГАЛИНО той е от КАЗАНЛЪК .
Е не го карай човека да си заменя чисто новото суби с по-стар модел де 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 2:17 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Здравейте колеги!
Благодаря за пожеланията!
Balgarian доколкото разбирам парктроника ти е монтиран в оторизирания сервиз, ако е възможно би ли казал на каква цена и дали поемат гаранция за него и за колата естествено. Аз се притеснявам да я закарам другаде именно заради гаранцията и дупките на бронята.
Валери разбрах още от първия ти пост кой си. Остана кръгчето и черпенето.  За Галино и стария Форестър нямам нищо против да се видим и да обсъдим колите, даже може да си спретнем една среща на Старозагорския регион. Ще се запознаем и ще се почерпим.
Питиетата ще са от мен.
Поздрави!
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 3:50 pm |
|
|
|
galino
Регистриран на: Пон Мар 05, 2007 10:37 pm Постове: 1016 Местоположение: Gotham City
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
|
 Няма проблем, само кажете кога ....тук сняг има...а утре може да излизам с момчетата от Офроуд форума.
Има и заралийй, така , че сте добре дошли
Ако решите да дойдете насам, само пишете и утре може да се видим и да покараме с офроудаджийте.
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 8:09 pm |
|
|
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
zevzek написа: Balgarian доколкото разбирам парктроника ти е монтиран в оторизирания сервиз, ако е възможно би ли казал на каква цена и дали поемат гаранция за него и за колата естествено. Аз се притеснявам да я закарам другаде именно заради гаранцията и дупките на бронята.
И аз поради същите съображения си го поръчах в официалния сервиз още преди да взема колата. За цената ще те излъжа, но ми се върти нещо от порядъка на 400-500 лева в главата. Но в моя случай си струва, ако видиш къде я вкарвам - без парктроника още първия път нямах шанс да вляза, а по принцип това ми е работата да паркирам големи неща на тесни места. За гаранцията не е ставало въпрос, но зумерчето ми се развали и ми го оправиха без да ми поискат и стотинка.
Все пак най-добре попитай дилърите от които взе колата. И да не забравиш да се обадиш ако имаш път към Варна.
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 9:12 pm |
|
|
|
Legacy BTD
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 12:33 pm Постове: 80 Местоположение: София Рейтинг: 4
|
|
На мен ми предлагаха дилърите в София за 400 кинта с вкл. монтаж, парктроник, но повярвай ми като и свикнеш няма да изпитваш нужда от него, имам служебен "VQ" , и до сега проблем не съм срещал с задницата , просто гледаш прозореца на петата врата и той ти служи за ориентир (20 см броня след него).
|
|
|
|
| Съб Фев 21, 2009 11:13 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
|
Здравейте колеги!
Още не съм и свикнал много на колата, но наистина прозореца на петата врата е доста нисък и има голяма видимост назад и надолу. Явно трябва да и усетя габаритите по сериозно и тогава ще го действам.
Галино утре няма да имам възможност, но ще се разберем за някой друг ден и ще прескоча с удоволствие да се видим и запознаем!
Четох темата - "Барабар Петко с мъжете", снимките са страхотни, ако имаш възможност снимай и утре.  Като гледам преживяването е страхотно!
Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 12:02 am |
|
|
|
metoditz
|
|
Здравейте,
Относно парктроника, Никола Динов от Субару София ми каза че струва 800 лв. оригинален който само свири, а за 400 лв. ти слагат такъв с дисплей (дисплея го слагат отляво на волана някъде), като подчерта че този с дисплея е по оферта. Относно Форестера имам едно запитване. Баша ми се чуди между него и митсубиши Аутлендър, и не можем още да решим. Искам да ви попитам за вашето мнение и също така, дали случайно някой от вас знае колко струва например смяна на масло там със всички филтри и работа.
Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 12:14 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
|

Здравей metotidz!
След 5 дни с форестъра мога да кажа само добри неща за него. Навъртях му 700 км и съм повече от доволен. Имаше малки тестове на сухо, мокро и сняг. Държи се повече от добре. AWD си е AWD  Днес на магистралата със 130 км/ч ми даде 7 нафта,което за неразработен мотор според мен е супер разход.Круиз контрола работи много добре. За интериора мога да кажа само положителни неща, страшно е удобно и всичко ти е на една ръка разстояние.Дизеловия боксер мърка много нежно, при студен старт работи тихо няма чукане и тракане като другите дизели.Шумовете в купето са 0.Според мен е по-добър от Аутлендъра, но това си е лично мнение. На Аутлендър доколкото съм запознат малкия дизел е на VW, а големия на PSA. Малкия е помпа-дюза и е голяма тракалка, а на PSA e комън-рейл и е по безшумен. Естествено и цената е друга. Най добре се качи сам да покараш и двете коли,така най-добре ще усетиш разликите и ще добиеш по-добра представа. Прегледай форума, има доста мнения които могат да ти бъдат полезни. На мен ми помогнаха много за избора. Ако имаш други въпроси питай смело.  Ако трябва аз да избирам няма да се замисля изобщо:
Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 8:55 pm |
|
|
|
metoditz
|
Да, може би си прав за разликата в качеството на марките. Освен това днес влезнах във форума на митсубиши и там доста хора се оплакваха от различни бъгове в Аутлендера. От друга страна, днес бях на изложението на Хонда в Експо центъра и там цените на колите бяха намалени с 5% (като това намаление казаха че ще е постоянно). Така CRV - то, което е в класа на Форестера излиза много на оферта. Модела с най-високото ниво на оборудване излиза не много по-скъпо от първото ниво при Субарото а в него има всичко без навигация. И все пак Хонда доколкото знам са качествени автомобили (по-качествени от Митсубиши) но не знам в сравнение със Субару как стои този въпорс. Все пак по екстри/цена CRV-то води и много се чудя. За това ме интересува и колко ще струва обсужването на двата автомобила. Според мен на Субаруту ще е по-скъпо но пък ако е по-здраво то това компенсира. Въобще, труден избор 
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 9:06 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 9:15 pm |
|
|
|
metoditz
|
|
Мерси за инфото, не бях видял тази тема
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 9:27 pm |
|
|
|
grey_gorski
|
|
Пожелавам ти много приятни емоции с новата ти автомобилна придобивка!! Парктроник ... аз си сложих допълнително в сервиза на Киа и Субару - София ... цена 400 лв., 1 ден работа.
Поздрави!
_________________ 2009 Subaru Forester 2.0XS 4Q E-4AT
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 8:40 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
|
Здравейте колеги!
Форестъра вече е на 1000 км и продължава да ме слуша. Разхода му падна на 6.8, което ме радва още повече. Посвикнах му с габаритите и вече го паркирам на доста кофти места. Mалко ме е шубе и не се отплесвам много, но влиза почти навсякъде. Вчера не се стърпях и го вкарах в една кал и мина без възражения. Багажника ми се вижда огромен, вкарах в него две етажерки без проблеми и имаше още място за една пералня и половин микровълнова печка.
Днес на магистралата един Аутбек "РВ97...." ме издуха много юнашки, мигнах му после на разклона за Пловдив, но не знам дали е забелязал.
Поздрави!
Прикачени файлове:
DSC00386-1.JPG [ 50.75 KiB | Прегледано 1723 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Фев 24, 2009 8:31 pm |
|
|
|
Timneh
Регистриран на: Сря Дек 31, 2008 5:24 pm Постове: 14 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Честито колега!
Няма да те разочарова Форестъра. Аз му направих вече 2800 км и има среден разход 7.00. Парктроника кефи много, струва си. Пробвах заснежените пътища през вечерта на 20 февруари - няма проблеми. При залитане се включват системи, които "вкарват колата в пътя". Изпреварването е лесно и бързо. Дано при теб да не се случи нещо, когато е паркирана. За съжаление аз открих втори дефект по боята.
Това са нашите реалности.
_________________ Citius, altius, fortius.
|
|
|
|
| Вто Фев 24, 2009 11:53 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
|
Здравейте колеги!
Вече сме на 2000 км с Форито, разхода си стои на 7.
Засега го карам на Eyе-троник,посвикнах му и забелязвам че е много маневрен. Вчера с един приятел направихме малко планинско каране в Родопите. Форестъра се държеше чудесно, предвид всесезонните гуми. Вкарахме го в най-голямата пряспа, имаше малко зор но излезе.
Иначе се държи много добре на сняг, ESP-то включва малко късничко и е голям кеф по завоите.
Жалко че не направихме снимки, но другия път ще има.
Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Фев 27, 2009 10:38 am |
|
|
|
Legacy BTD
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 12:33 pm Постове: 80 Местоположение: София Рейтинг: 4
|
zevzek написа: Здравейте колеги! Вече сме на 2000 км с Форито, разхода си стои на 7. Засега го карам на Eyе-троник,посвикнах му и забелязвам че е много маневрен. Вчера с един приятел направихме малко планинско каране в Родопите. Форестъра се държеше чудесно, предвид всесезонните гуми. Вкарахме го в най-голямата пряспа, имаше малко зор но излезе. Иначе се държи много добре на сняг, ESP-то включва малко късничко и е голям кеф по завоите.  Жалко че не направихме снимки, но другия път ще има. Поздрави!
Колега , ти здраво му се кефиш , евала , явно си уцелил точния автомобил, а преди да го купиш прави ли тест драйв, как се насочи именно към него
|
|
|
|
| Пет Фев 27, 2009 10:48 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
|

Здравей Legacy BTD.
Кефя му се много, ама супер много.
Идеята беше за нова кола 4x4 и да е дизел. Та историята на форестъра е следната: Миналата година се рових из интернет и съвсем случайно попаднах на информация за първия боксер дизел на Субару а и въобще. В следващите месеци изчетох всичко каквото намеря за Субару и боксер дизела. Малко след това попаднах и на форума, и го изчетох целият. Разделът за форестър го знам наизуст.  Толкова много мнения и то доста конкретни и съдържателни ми повлияха много, благодаря за което на всички колеги. Иначе правих тест-драйв в Пловдив. За десетина минути усетих малко от колата като цяло, но си казах че това ще е автомобила. После беше одисеята с новите цени и имаше доста чакане, но накрая се сдобих с Форестър и съм повече от доволен.
Всеки ден се качвам и слизам от него ухилен.
Поздрави!
П.П. Преди малко колеги минах покрай един хълм и не можах да се стърпя. Форито го изкатери без никакво замисляне.
Ето малко снимков материал:
http://picasaweb.google.bg/sefsekof/SubaruHill#
|
|
|
|
| Пет Фев 27, 2009 1:42 pm |
|
|
|
SensationBW
Symmetrical AWD
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:21 pm Постове: 296 Местоположение: Stara Zagora - Стара Загора
Автомобил: Impreza Turbo
Рейтинг: 0
|
Здравей Стоянски , това хълмче някъде около с.Хрищени ли е ?? 
_________________ Proud of BOXER
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 1:22 pm |
|
|
|