| Автор |
Съобщение |
|
BAlexandrov
|
|
Е, директен линк към файла съм ти дал. Годините не ги гледай, защото имат разминаване в Европа и САЩ.
|
|
|
|
| Нед Апр 10, 2011 8:12 pm |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
BAlexandrov написа: Е, директен линк към файла съм ти дал. Годините не ги гледай, защото имат разминаване в Европа и САЩ. Значи излиза, че има вариант при който веригата на датчика е на "маса" с блока на двигателя. Вероятно при мен е така. ...казано оптимистично... понеже това значи, че измерването за затворена верига от по-горе не е признак на утечка, а си е в реда на нащата. Хм... Прикачени файлове:
New Picture (3).JPG [ 49.66 KiB | Прегледано 1634 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 6:58 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
При всички е така 
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 7:09 pm |
|
|
|
sk67
|
BAlexandrov написа: При всички е така  Обаче при по-новите модификации имало и друг вариант. Качвам го понеже гледам, че ние си пишем тука, но доста други ни четат... Да не каже после някой че нещо сме го заблудили ... Мисля, че някъде имах и скица на разположението на самия кабелен сноп - и нея ще кача като я открия. Прикачени файлове:
New Picture (4).JPG [ 40.69 KiB | Прегледано 1618 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 6:04 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
А видях какво имаш в предвид, но това мисля, че няма особено значение само екранировка е. Имах в предвид, че самия датчика е с един кабел, а другия му извод е на общата маса на двигателя.
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 6:22 am |
|
|
|
sk67
|
Ето още малко материал, ако някой в бъдеще опре до подобен проблем да не си играе да рови. Прикачени файлове:
11.jpg [ 238.35 KiB | Прегледано 1611 пъти ]
Прикачени файлове:
10.jpg [ 173.9 KiB | Прегледано 1610 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 7:42 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Разкажи при теб какво става в крайна сметка - свети ли чека още?
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 7:48 am |
|
|
|
sk67
|
BAlexandrov написа: Разкажи при теб какво става в крайна сметка - свети ли чека още? Втори ден „мълчи” понеже съм взел едни „мерки” Освен това карам умишлено само на бензин... Имам подозрения за причината, но е рано за изводи. Още 2-3 дни...
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 7:52 am |
|
|
|
sk67
|

sk67 написа: Втори ден „мълчи” понеже съм взел едни „мерки” Освен това карам умишлено само на бензин... Имам подозрения за причината, но е рано за изводи. Още 2-3 дни... Както писах по-горе, смених датчика с нов, но проблемът остана. Споменах също, че „чека” светваше само при топъл двигател. Така, че предположих, че е възможно от температурните деформации някоя връзка да се размества и да се прекъсва електричестката верига. Оказа се, че наистина е така. Пробвах с примитивен мост на първите букси и се оказах прав-„чека” не светна през цялото време на пробите. Така, че позатворих буксата към кабелния сноп /дясната от първата снимка/ така, че да обхване плътно накрайника от кабела на датчика. Трябваше да го направя преди да купя нов датчик, понеже стария се оказа изправен. Но нищо ... ще го предложа в раздела „продава-купува” ... Така приключи моя проблем с датчика детонации  Прикачени файлове:
P1010097.JPG [ 449.24 KiB | Прегледано 1557 пъти ]
Прикачени файлове:
P1010101.JPG [ 183.15 KiB | Прегледано 1557 пъти ]
Прикачени файлове:
P1010108.JPG [ 492.05 KiB | Прегледано 1557 пъти ]
|
|
11
|
|
| Нед Апр 17, 2011 3:39 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Мдааааааа, лошите връзки винаги водят до тъпи разходи, зачетох се понеже от както смених обикновената газова с която купих колата с газов инжекцион и на мен постоянно ми свети чека , отивам при газаджията чисти грешката и след ден два отново светва, първия път беше кнок сензор , втория ламбда сондата. Та поне ще проверя връзката на кнока както си показал и ще пръсна тук таме с контакт спрей. Един подобен случай отскоро. Като натиснех спирачка и претирисаше колата и искаше да загасне , не винаги и повечето пъти на бензин, като сменях газта с инжекцион имаше и един монтьор при газаджията , казах му за драмата, момчето се усмихна и свали мафа, почисти го хубаво и тресенето спря на секундата. та мислълта ми е че май трябва да се почва с връзките и контактите и накрая чак да се сменят чаркове.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 8:02 am |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
Най-накрая събрах смелост и аз да се похваля. Смених датчика /доставен от МИМО  / и след повече от месец и доста -стотин километри - нито едно светване или присветване. Не исках досега да споделя да не дръпна дявола, но мина се време досатъчно... Не съм усетил разлика във вървене, разхода падна с около 2 литра /но това по-скоро е от затоплянето/. Смених го директно, не съм се задълбочавал в контактите, може и да е било решим проблем, но вече нямя значение - карам и не СВЕТЯ 
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Пет Май 13, 2011 12:48 pm |
|
|
|
OFFROADER
|

Привет колеги, нека и аз да се включа с малко въпроси и проблеми. От около месец съм собственик на Форестър и за това време с помоща на този чудесен форум горе-долу технически се запознах с автомобила. Някой от проблемите отстраних сам с четене във форума. Та да карам по същество; 1. При стартиране на двигателя по някой път се получава детонация (кихане), явлението е рядко и се получава и при студен и при топъл двигател. Да кажа , че колата е с газов инжекцион и при движение на автомобила няма никакви проблеми, никакво ''кихане'' нито на бензин нито на газ. Проблемът го има само при палене на колата на бензин. Сменил съм свещите с нови, кабелите за свещите ги мерих с мултицет и един от тях не дава верига. Възможно ли е проблемът с ''кихането'' да идва от този кабел? Колата си пали без проблеми и не прекъсва. 2. При ускоряване на колата в порядъка 1500-2500 об. има едно придърпване, независимо дали е топла или студена. 3. Преди няколко дена светна чек лампата за няколко секунди и угасна. Направих диагностика и излезна 22 грешка - прословутият knock сензор. Нулирах компа, карах, пак диагностика и засега грешки няма. Възможно ли е прекъсналият кабел на свеща да оказва влияние върху knoc сензора или просто самият сензор си е за смяна. Доколкото прочетох в темата влошената динамика на колата е признак за повреден сензор. Проверката на ел. връзки на сензора не съм правил, но това ще бъде свършено през почивните дни. Та въпроса е дали да сменям сензора при положение, че чека не свети и няма грешки.
п.с. Малко спам ама не мога да се въздаржа да изкажа отличните впечатления от автомобила за малкото време от което го карам. Особено този сняг който наваля с хубави гуми е уникално проходим. Просто чудесна кола.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 12:05 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Здравей, относно knock сензора може да изчакаш пак да светне и тогава да действаш, но на първо време вземи го намери къде е и му почисти буксата поне. Лампата не е светнала без причина. Кабела на свещта е прекъснал вътре. Пак си работи при високото напрежение - то си намира път, но е прекъснал и трябва да се смени. По спомен им даваха съпротивление около 10-20 килоома, но това е ориентировъчно само. Сменят се всичките комплект с оригинални - има тук хора продават на добри цени. След смяна на кабелите провери пак за нагар свещите и особено на този кабел - възможно е да е необратимо нагоряла от лошия кабел.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 7:05 am |
|
|
|
sk67
|

Газовия компютър понякога лъже бензиновия и пали чека с грешка 22. Тоест-нещо като фалшив сигнал за неизправност на датчика. Аз както писах по-горе така си смених датчика без нужда и сега го продавам. Провери пак, но според мен лампата не свети когато в двигателя има детонации, а когато има неизправност във веригата на датчика. Обяснено по друг начин - работата на датчика е да констатира детонационно горене и да подаде коригиращ сигнал на бензиновия компютър. Светването на чека означава, че тази система за корекции е неизправна - тоест чека трябва да свети независимо от това на какво гориво работи двигателя. Няма как да е неизправна само при работа на газ, а като работи на бензин да е изправна. Оправи това с кабелите и карай на бензин да видиш дали пак ще свети. Ако свети само при работа на газ искай от газаджиите да отстранят проблема. Ще ти носят от девет кладенци вода, че проблемът е свещи, кабели, бобини ... някакъв електрически проблем ... прочие подобен репертоар трябва да си готов да изслушаш.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 8:12 am |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Мерси за бързите отговори, при първа възможност ще проверя връзките на датчика и мисля да го сваля от двигателя и да го огледам за пукнатини, въпреки че се намира на доста неудобно място. В момента карам само на бензин да видя дали ще реагира ''чека''. Само да уточня, че може би е съвпадение че когато светна ''чека'' колата работеше на газ, досега съм карал и на двете горива и лампата никога не е светвала. Дайте съвет за проблема с динамиката; просто колата до към 3000 об. набира доста мудно с придърпване, след 3000 - коренна разлика, няма значение дали е топла или студена. Възможно ли е knock сензора да не си ''върши'' работата без компютърът да го хване, някъде в темата имаше и подобни предположения.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 11:32 pm |
|
|
|
sk67
|
OFFROADER написа: ... Дайте съвет за проблема с динамиката; просто колата до към 3000 об. набира доста мудно с придърпване, след 3000 - коренна разлика, няма значение дали е топла или студена. Възможно ли е knock сензора да не си ''върши'' работата без компютърът да го хване, някъде в темата имаше и подобни предположения. Това и на двете горива ли го прави и при светеща лампа ли?
|
|
|
|
| Чет Яну 12, 2012 7:55 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Проблемът е само на бензин, ''чека''не свети и в компа няма записани грешки.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Пет Яну 13, 2012 12:29 am |
|
|
|
sk67
|
OFFROADER написа: Проблемът е само на бензин, ''чека''не свети и в компа няма записани грешки. Липса на мощност - за да си сигурен, че това не е самовнушение, потърси колега с кола като твоята да я пробва. Ако потвърди-търсиш свестен сервиз за диагностика и ремонт.
|
|
|
|
| Пет Яну 13, 2012 7:57 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
Не е внушение  И аз имам същия проблем точно между 1500-2500 оборота. При мен обаче се появява "от време на време" и не мога да го хвана. Разбира се когато ходих на диагностика всичко беше ОК.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Пет Яну 13, 2012 10:45 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Затова над 3к да ти е мирна главата и да ти гъргори ауспуха дрезгаво 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Пет Яну 13, 2012 11:35 am |
|
|
|