Отговори на тема
 Проблем с пълнене на резервоара догоре 
Автор Съобщение

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип това винаги ми е било проблем с колата, но не се случва винаги - при пълнене на резервоара догоре понякога пистолета на колонката не изключва сам (или при ръчно пълнене) и изтича гориво някъде около задна дясна гума. Като оставим че е неприятно да плащам по 1-2 литра отгоре и да се омирисвам на бензин е и опасно все пак.

Та въпроса ми е - това нормално поведение при пълнене ли е или трябва да се оправя/ремонтира? Колата е Фори '99, бензин.

Пет Юли 27, 2012 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не знам дали съм прав но това си е проблем на бензиностанцията/човека дето зарежда горивото. Никога не съм имал такъв проблем но според беглите ми познания за него(пистолета се изключва автоматично при подаване на сигнал от датчик за налягане...или нещо от тоя сорт... в резервоара) следва проблема да не е в твоя телевизор, а в датчика на пистолета за зареждане. Ако проблема го има на различни колонки/бензиностанции бих се замислил дали херметичността на резервоара ти не е нарушена. :beer:

Пон Юли 30, 2012 2:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru/Forester/Impreza WRX
Телефон: 0892062008
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колегата е прав,проблема не е в твоя теле.,просто човека които сипва гориво не знае как се прати това нещо.(работил съм го и смея да твърдя,че е така).А до колкото за това което ти тече ,от калника,е преливника или (обезвъздушитела на резервоара).Ако искаш да не се оливаш колата (базикам се) зареждай винаги на 2-ра степен на пистолета или му казвай просто на по бавна скорост да ти пълни,че при някои коли става въздушна възглавница и от самата гърловина връща горивото :D и е доста неприятно.Надявам се да съм ти бил полезен.
Лек ден и спорна седмица колеги.:)

Пон Юли 30, 2012 9:04 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мерси колеги за съветите, ще съм по-внимателен и наблюдателен и дано всичко да е от невнимание на младежите по бензиностанциите. :beer:

Пон Юли 30, 2012 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега,не толкова грубо де,все пак не съм много стар само на 21 :D

Вто Юли 31, 2012 11:30 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ма и аз така колега, с уважение и внимателно ;) Наричам хората "младежи", което попада в тая възрастова област, а както казваш си имал и удоволствието да опиташ от тая професия :D

Да допълня, че наричам индивидите "младежи" и "девойки" по полов, а не по възрастов признак. Например има мъже и жени на сериозна възраст, които по дух и характер все още са младежи и девойки ;)

Вто Юли 31, 2012 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 112
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей iion,

проблемът оправи ли се? При мен се получи същото при последните 2 зареждания (Петрол/Ромпетрол) и почнах леко да се притеснявам. Досега винаги съм зареждал до горе (дизел) и не съм имал подобен проблем.

Поздрави.

Пон Авг 06, 2012 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ммммне, за съжаление, но и последните два пъти пълниха момчетата от бензиностанциите. Като си пълня аз обикновенно изключва пистолета, та не съм на ясно още това с преливането нормално ли е.

Очевидно не е критичен проблем, понеже карам колата вече година и половина и друго освен преливането не съм усетил, но следващия път като го заведа Форко на сервиз ще искам да погледнат какво е положението.

Пон Авг 06, 2012 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
При това положение съм сигурен ,че от гърловината е проблема ,има една тръбичка която обезвъздушава явно се е запушила

Сря Авг 08, 2012 8:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 112
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
vikifori написа:
При това положение съм сигурен ,че от гърловината е проблема ,има една тръбичка която обезвъздушава явно се е запушила

Добре де, това не е ли за влизане на въздух при използването на горивото? При слагане на пистолета в гърловината определено има достатъчно място откъдето да излиза въздухът.

Поздрави.

Сря Авг 08, 2012 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кой въздух да излиза, като вливната тръба влиза в дъното на резервоара... Запушен е отдушника, по-често се случва при дизелови коли.

Чет Авг 09, 2012 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Автомобил: Форестер 2,0 125к.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Възстановявам тука темата щото мисля че на колегата може и да му е изгнила тръбата ( желязна ) свързваща гърлото с резервоара ( на мен ми се е случвало с други марки коли ). Днес при оглед на "Горския" закупен неотдавна от мене останових че трабата която се крие под една пластмасова кора е в окаяно състояние и ако я натисна с отверката май ще я продупча ( първо обаче искам да я смъкна за преглед и ремонт евентуално ) между тръбата и пластмасата се беше събрала доста пръст. Та ако тая траба прогние нищо чудно да се излива малко бензин при пълнене до горе. Някой имал ли е такъв проблем и как я оправихте трабата?

Съб Окт 27, 2012 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тая тръба наистина е много изгнила внимавайте когато имате желание да я почиствате от калта :beer:

Съб Окт 27, 2012 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема