Отговори на тема
 Ламбда сонада - дилема 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
От време на време тая кола ме отчайва ](*,)
Понеже колата упорито отказва да върви като хората на газ, единият вариант
е ламбда сондата да ебава системата, обаче същата*(марка DENSO) е на около 1000км.
Откачих я от буксата и нещото което ме втрещи е, че ЧЕКа НЕ свети, дори няма и грешка за Ламбда сонда :facepalm:
Въпроса ми е имали логика в това при откачена Л.С. да не свети чека?
Мерси предварително

Пет Юли 05, 2013 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, по спомен, ламбда сондата дава корекция на горивото до 7%, но го прави при загрят двигател (следователно и изпускателна система) и постоянно натоварване. При мен от време на време светва чека за нея, но винаги при постоянна скорост 110-120 км/ч. От друга страна при лиспващ датчик би трябвало компютъра, да го покаже и тогава мине на фабрични стойности за защита. Може да пробваш след като я запалиш без сондата да я държиш в обороти известно време. Между другото с piggyback ECU ли е газовата?

Пет Юли 05, 2013 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
......Откачих я от буксата и нещото което ме втрещи е, че ЧЕКа НЕ свети, дори няма и грешка за Ламбда сонда :facepalm:
Въпроса ми е имали логика в това при откачена Л.С. да не свети чека?
Мерси предварително

При мен положението с ламбда сондата е същото, имам вредвид като разкача куплунга чека не светва няма и грешки в компа. И аз останах доста учуден първият път, а логичното е да даде веднага грешка при положение, че този датчик го има в таблицата за грешките. Но пък при диагностика с компютър сондата си дава сигнал, а при разкачване спира да подава. Странна работа :-?

Пет Юли 05, 2013 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Ламбда сондата отпадна като заподозрян за проблемите с газта, така че вече е закачена...
Просто си помислих, че може нещо да не е наред с нея, но уви...
Благодаря на отзовалите се :good:

Пон Юли 08, 2013 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
при мен забелязах нещо, което не разбирам защо е така, но ще го споделя. Имам монтиран газов инжекцион БРЦ. Имах проблем с ламбда сондата и след като загрее колата(няколко минутки) чека светваше когато е на бензин, това което ми направи впечатление е че точно когато майстора ми изтри последно грешката и запалих колата и си тръгнах, двигателя беше все още топъл и веднага превключи на газ и така с повредена ламбда сонда карах на газ без да ми светне чека около 20 км. Мисълта ми е ако някой знае как газовия компютър взема инфо и как влияе ламбда сондата на газ да го сподели :)

Вто Юли 09, 2013 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема