bobeck написа:
Дошло му е времето просто. Виското няма как да причини такива поражения. То е предвидено да задържа определен въртящ момент и после позволява приплъзване. Иначе при всяко буксуване в гората трябва да трошиш я скорости, я диф, я полуоска.
Точно зегера на виското е причината! Той е излязъл от леглото си и е потрошил зъбите!
Въпроса е защо без никакви признаци за проблеми във виско-муфата 30 км след прегледа изведнъж зегера е излязъл и е строшил зъбчатките!
За мен 90% зегера е излязъл по време на прегледа, а вече въпрос на време е да попадне между зъбчатките и да направи поразия!
Единственото ми обяснение е,че въпреки противоположното въртене на валяците остава въртящ момент който се предава и към задния диференциал и тъй като липсва възможност за движение на задните гуми, то този въртящ момент се предава на вискомуфата и явно,че по-старите не издържат на натоварването и изпушват за секунди и изплюват този зегер!
Разбрах и за други такива случаи но никой не е споделял тук във форума при какви обстоятелства се е случило пък може и да не са хора от форума!
Да видим сега как ще се справя с разрешаването на проблема
Някой слагал ли е втора употреба и в един руски форум прочетох,че по 6-тия знак на скоростната кутия който е буква V или Х тя е с двоен диапазон-т.е. с понижаваща предавка или с един диапазон без такава възможност! Ама то не касае мисля вискомуфата, а по-скоро самата скоростна кутия!
Още един въпрос - Има ли разлика между 122 к.с. и 125 к.с. във вискомуфата и валовете към нея?