|
Страница 1 от 1
|
|
Размери на лагер на главина
| Автор |
Съобщение |
|
MechMus
Регистриран на: Пон Ное 21, 2011 11:21 pm Постове: 60 Местоположение: Baden-Württemberg
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
|
 Здравейте, колеги, от известно време ми се е разсвирило задно ляво лагерче на колата и от мързел до сега отлагах, но вече трябва да си наема гараж с канал и да се захвана... хич не ми се занимава, но като ми кажат една горда сума около 250ЕВРО за смяна ( 1 бр.) ( 81,00ЕВРО час-работа unser Vater Deutschland ) и някак си ми идва желанието, че напрво ме cърбят ръцете намерих си нужните приспособлемия да измълна черупките на стария лагер , но дойде проблема какъв точно трябва да е лагера. Може ли някой да ми каже точните размери на лагерите ( предни и задни ), че в online-shop-овете ми излизат различни размери за една и съща част за моя модел Колата е Subaru Forester SF '99( manufactured 08.1998) S-turbo MT п.п. Коя от следните марки ще препоръчате FAG, SNR/NTN, SKF , Herth+Buss, Febi ФАГ бях много доволен на старата ми кола... 
|
|
|
|
| Сря Юни 20, 2012 8:55 pm |
|
|
|
Iceman78
Регистриран на: Пон Яну 09, 2012 9:50 pm Постове: 111 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
|
Скоро минах по-този път на моето Фори,без хидр. преса доста зор ще видиш.Размерите не мога да ти кажа,но номера по FAG 713 6221 50. Дано да съм бил полезен. 
|
|
|
|
| Чет Юни 21, 2012 9:19 am |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
|
MechMus написа: :hello: Здравейте, колеги, от известно време ми се е разсвирило задно ляво лагерче на колата и от мързел до сега отлагах, но вече трябва да си наема гараж с канал и да се захвана... хич не ми се занимава, но като ми кажат една горда сума около 250ЕВРО за смяна ( 1 бр.) ( 81,00ЕВРО час-работа unser Vater Deutschland ) и някак си ми идва желанието, че напрво ме cърбят ръцете намерих си нужните приспособлемия да измълна черупките на стария лагер , но дойде проблема какъв точно трябва да е лагера. Може ли някой да ми каже точните размери на лагерите ( предни и задни ), че в online-shop-овете ми излизат различни размери за една и съща част за моя модел Колата е Subaru Forester SF '99( manufactured 08.1998) S-turbo MT п.п. Коя от следните марки ще препоръчате FAG, SNR/NTN, SKF , Herth+Buss, Febi ФАГ бях много доволен на старата ми кола...  На една от черупките на лагера има набит номер по него търси.
|
|
|
|
| Чет Юни 21, 2012 9:46 am |
|
|
|
MechMus
Регистриран на: Пон Ное 21, 2011 11:21 pm Постове: 60 Местоположение: Baden-Württemberg
|
 FAG лагерчето дойде  отворихме го и к'во да видим вътре KOYO Japan!!! Явно немската "фирмичка" FAG не правят за неевропейски коли, а си доставят и преопаковат  въпросното лагерче Койо си дойде с 1 немски и 2 джап семеринга и много се кефя... пристигна и винтовата преса ... тоя уйкенд ще има парти! Мерси на колегата за ФАГ-Номера!!!  п.п. Размерите преден : външен диам. - 72мм заден: външен диам. - 65мм преден: вътрешен диам. - 42мм заден: вътрешен диам - 38мм преден: широчина - 37,9мм заден: широчина - 52мм преден: FAG 713622140/ заден FAG 713622150 по каталога на FAG
|
|
|
|
| Сря Юни 27, 2012 3:37 pm |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
|
|
| Сря Юни 27, 2012 7:45 pm |
|
|
|
MechMus
|
 когато един бивш и силно отвратен ФВагинист и един, дето само ФВ сънува,тачи и милеее ,( събужда се, първа мисъл ФВ,втора Голф... като заспива е в обратен ред) почнат да правят нещо по СУБАРУ , трябваше да очаквам, че нещо ще се прецака... въпреки препятствията и многото глупости, които праивихме(добре че не строшихме/подбихме ръбовете по отвора в шенкела), го сменихме, ама 'щото сме пйекани, забравихме да сложим зегерката на голямата черупка...  и сега си карам така, ама викам, я да попитам колегите дали не е по-добре да си взема още едно лагерче и да си го сменя,че да не потроша нещо отново от глупост  Като се абстрахирам от допуснатите грешки при ремонта, съм много доволен от това как е направено СУБАРУ-то!!!  Всичко си има ред и много мисъл в зглобката и да си призная може да мине без почти никакви силови натоварвания!
|
|
|
|
| Вто Юли 03, 2012 4:55 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
От една седмица при мен се появи някакъв слаб шум отзад, не е виене и предполагам, че някой от лагерите на главината е тръгнал. Възможно ли е при преминаването на водни препятствия да влезне вода в лагерите и да са се повредили, понеже предният уикенд ходихме с приятел на горска разходка(която се превърна в тежък off-road) и накрая имаше и няколко доста-дълбоки локви.
Колега MechMus ако може да кажеш последователността на работа при смяната, може и на лични.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Нед Ное 10, 2013 9:24 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|
|
| Пон Ное 11, 2013 7:00 pm |
|
|
|
zk.
|
OFFROADER написа: Възможно ли е при преминаването на водни препятствия да влезне вода в лагерите и да са се повредили, понеже предният уикенд ходихме с приятел на горска разходка(която се превърна в тежък off-road) и накрая имаше и няколко доста-дълбоки локви.
Ако си газил в дълбока вода, може да е хубаво да си провериш и маслото на задния диференциал.
|
|
|
|
| Пон Ное 11, 2013 10:08 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Мерси на всички за отговорите. Понеже шумът все още е слаб и не мога да разбера от кое колело идва пък и не съм я вдигал на крик ще изчакам с ремонта. А като гледам си е доста разправия.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Вто Ное 12, 2013 12:56 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|