Отговори на тема
 Размери на лагер на главина 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 60
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
:hello: Здравейте, колеги, от известно време ми се е разсвирило задно ляво лагерче на колата и от мързел до сега отлагах, но вече трябва да си наема гараж с канал и да се захвана... хич не ми се занимава, но като ми кажат една горда сума около 250ЕВРО за смяна ( 1 бр.) ( 81,00ЕВРО час-работа unser Vater Deutschland ) и някак си ми идва желанието, че напрво ме cърбят ръцете :cool:

намерих си нужните приспособлемия да измълна черупките на стария лагер , но дойде проблема какъв точно трябва да е лагера.
Може ли някой да ми каже точните размери на лагерите ( предни и задни ), че в online-shop-овете ми излизат различни размери за една и съща част за моя модел :D :)
Колата е Subaru Forester SF '99( manufactured 08.1998) S-turbo MT

п.п. Коя от следните марки ще препоръчате FAG, SNR/NTN, SKF , Herth+Buss, Febi
ФАГ бях много доволен на старата ми кола... :-?

Сря Юни 20, 2012 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Скоро минах по-този път на моето Фори,без хидр. преса доста зор ще видиш.Размерите не мога да ти кажа,но номера по FAG 713 6221 50. Дано да съм бил полезен. :beer:

Чет Юни 21, 2012 9:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
MechMus написа:
:hello: Здравейте, колеги, от известно време ми се е разсвирило задно ляво лагерче на колата и от мързел до сега отлагах, но вече трябва да си наема гараж с канал и да се захвана... хич не ми се занимава, но като ми кажат една горда сума около 250ЕВРО за смяна ( 1 бр.) ( 81,00ЕВРО час-работа unser Vater Deutschland ) и някак си ми идва желанието, че напрво ме cърбят ръцете :cool:

намерих си нужните приспособлемия да измълна черупките на стария лагер , но дойде проблема какъв точно трябва да е лагера.
Може ли някой да ми каже точните размери на лагерите ( предни и задни ), че в online-shop-овете ми излизат различни размери за една и съща част за моя модел :D :)
Колата е Subaru Forester SF '99( manufactured 08.1998) S-turbo MT

п.п. Коя от следните марки ще препоръчате FAG, SNR/NTN, SKF , Herth+Buss, Febi
ФАГ бях много доволен на старата ми кола... :-?

На една от черупките на лагера има набит номер по него търси.

Чет Юни 21, 2012 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:idea: FAG лагерчето дойде :) отворихме го и к'во да видим вътре KOYO Japan!!! Явно немската "фирмичка" FAG не правят за неевропейски коли, а си доставят и преопаковат :) въпросното лагерче Койо си дойде с 1 немски и 2 джап семеринга и много се кефя...

пристигна и винтовата преса ... тоя уйкенд ще има парти! =D> =D> :beer:

Мерси на колегата за ФАГ-Номера!!! :bow:

п.п. Размерите
преден : външен диам. - 72мм заден: външен диам. - 65мм
преден: вътрешен диам. - 42мм заден: вътрешен диам - 38мм
преден: широчина - 37,9мм заден: широчина - 52мм
преден: FAG 713622140/ заден FAG 713622150

по каталога на FAG

Сря Юни 27, 2012 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
=D>

Сря Юни 27, 2012 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:idea: когато един бивш и силно отвратен ФВагинист и един, дето само ФВ сънува,тачи и милеее ,( събужда се, първа мисъл ФВ,втора Голф... като заспива е в обратен ред) почнат да правят нещо по СУБАРУ , трябваше да очаквам, че нещо ще се прецака... :facepalm:

въпреки препятствията и многото глупости, които праивихме(добре че не строшихме/подбихме ръбовете по отвора в шенкела), го сменихме, ама 'щото сме пйекани, забравихме да сложим зегерката на голямата черупка... :facepalm: :facepalm: :facepalm: и сега си карам така, ама викам, я да попитам колегите дали не е по-добре да си взема още едно лагерче и да си го сменя,че да не потроша нещо отново от глупост :-?

Като се абстрахирам от допуснатите грешки при ремонта, съм много доволен от това как е направено СУБАРУ-то!!! :beer: Всичко си има ред и много мисъл в зглобката и да си призная може да мине без почти никакви силови натоварвания!

Вто Юли 03, 2012 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От една седмица при мен се появи някакъв слаб шум отзад, не е виене и предполагам, че някой от лагерите на главината е тръгнал. Възможно ли е при преминаването на водни препятствия да влезне вода в лагерите и да са се повредили, понеже предният уикенд ходихме с приятел на горска разходка(която се превърна в тежък off-road) и накрая имаше и няколко доста-дълбоки локви.

Колега MechMus ако може да кажеш последователността на работа при смяната, може и на лични.

Нед Ное 10, 2013 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ето как става с снимки
viewtopic.php?f=37&t=14968

Пон Ное 11, 2013 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 235
Автомобил: CarBerry dccd Fory, LGT
Рейтинг: 456
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
OFFROADER написа:
Възможно ли е при преминаването на водни препятствия да влезне вода в лагерите и да са се повредили, понеже предният уикенд ходихме с приятел на горска разходка(която се превърна в тежък off-road) и накрая имаше и няколко доста-дълбоки локви.

Ако си газил в дълбока вода, може да е хубаво да си провериш и маслото на задния диференциал.

Пон Ное 11, 2013 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мерси на всички за отговорите. Понеже шумът все още е слаб и не мога да разбера от кое колело идва пък и не съм я вдигал на крик ще изчакам с ремонта. А като гледам си е доста разправия.

Вто Ное 12, 2013 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема