Отговори на тема
 трябва или не да духа от капачката на маслото Форестър 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте момчета... Тръгнал съм на лов за читав екземпляр Форестър и хич не ми е лесно... Колегата marinur на първа страница в особености на форестър 98-2002 е дал много полезна информация за избора но има едно нещо което не ми е ясно и се надявам да ми помогнете.Става дума за духането през капачката на маслото.Днес гледах едно субару и духаше от капачката доста стабилно.По думите на колегата БЯГАЙ ДАЛЕЧ :lipseal: След това тествах на 3 4 автомобила от други марки , 2 от които бяха автомобили на по 2 3 години и забелязах че и на тях духа от капачката по леко беше но духа.След кратко допитване разбрах че е нормално да духа от там.Интересуваме как стоят нещата при субарото трябва или не трябва.Благодаря ви предварително надявам се да помогнете :)

Пет Фев 21, 2014 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не е добре да "духа" от капачката за маслото, или колкото по-малко толкова по-добре. На практика това означава преминаване на компресираните газове от горивната камера в картера и от там в тръбата за наливане на масло. По лесно се проверява, като се извади щеката за маслото, ако двигателят е "заминал", лесно се усеща струята.

Пет Фев 21, 2014 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
нормално е да духа - това не е критерий при субару

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Фев 22, 2014 12:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, и аз съм се чудил за това. При мен при махната капачка на маслото въздуха отчетливо вибрира като си доближа ръката, но не духа в една посока непрекъснато. Струва ми се нормално, все пак буталата тласкат и в тази посока при разширение от гмт към дмт и обратно. Горивна смес покрай сегментите винаги е опция, но тогава наистина ще духа от капачката навън според мен.

Нека който е по-запознат да каже какво става всъщност.

Съб Фев 22, 2014 1:12 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
има проблем не ако духа, а ако прави мощни гейзери с масло и пушек. иначе то няма двигател, който да не духа през капачката за маслото или през щеката - в картерът винаги има повишено налягане и горещи картерни пари, затова е картерната вентилация - има я на всички двигатели. на някои двигатели - особено ВАГ-овете - им се задръства цедката за картерна вентилация и почват да бълват литри масло през щеката или през капачката - а принципно са си наред и не са счупени

0899 612 719 - Венци

Съб Фев 22, 2014 1:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мерси Агент :bow: :beer: ...че с това духане се изпопритеснихме :D

Съб Фев 22, 2014 9:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
agent dust написа:
нормално е да духа - това не е критерий при субару

Редови, V-образен или боксер, принципът е еднакъв. При износен мотор, "духането" е в пъти по силно. Започвам да мисля, че караме коли с някакви извънземни мотори. Уви действителността е съвсем различна.

Съб Фев 22, 2014 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
ми то няма двигател, който да не духа през капачката - поне не и конвенционален. при износен двигател не става дума за духане - излиза направо дим и много маслени пари, има силни картерни газове. но подухването го има дори на двигател в перфектно здраве. даже двигател с голяма компресия духа повече от износен - въпросът е да няма пушене

0899 612 719 - Венци
 6

Съб Фев 22, 2014 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема