| Автор |
Съобщение |
|
rollride_venom
Пресен - пресен
|
Здравейте момчета... Тръгнал съм на лов за читав екземпляр Форестър и хич не ми е лесно... Колегата marinur на първа страница в особености на форестър 98-2002 е дал много полезна информация за избора но има едно нещо което не ми е ясно и се надявам да ми помогнете.Става дума за духането през капачката на маслото.Днес гледах едно субару и духаше от капачката доста стабилно.По думите на колегата БЯГАЙ ДАЛЕЧ  След това тествах на 3 4 автомобила от други марки , 2 от които бяха автомобили на по 2 3 години и забелязах че и на тях духа от капачката по леко беше но духа.След кратко допитване разбрах че е нормално да духа от там.Интересуваме как стоят нещата при субарото трябва или не трябва.Благодаря ви предварително надявам се да помогнете 
|
|
|
|
| Пет Фев 21, 2014 1:36 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Не е добре да "духа" от капачката за маслото, или колкото по-малко толкова по-добре. На практика това означава преминаване на компресираните газове от горивната камера в картера и от там в тръбата за наливане на масло. По лесно се проверява, като се извади щеката за маслото, ако двигателят е "заминал", лесно се усеща струята.
|
|
|
|
| Пет Фев 21, 2014 7:42 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
нормално е да духа - това не е критерий при субару
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Фев 22, 2014 12:39 am |
|
|
|
iion
|
|
Колеги, и аз съм се чудил за това. При мен при махната капачка на маслото въздуха отчетливо вибрира като си доближа ръката, но не духа в една посока непрекъснато. Струва ми се нормално, все пак буталата тласкат и в тази посока при разширение от гмт към дмт и обратно. Горивна смес покрай сегментите винаги е опция, но тогава наистина ще духа от капачката навън според мен.
Нека който е по-запознат да каже какво става всъщност.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Съб Фев 22, 2014 1:12 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
има проблем не ако духа, а ако прави мощни гейзери с масло и пушек. иначе то няма двигател, който да не духа през капачката за маслото или през щеката - в картерът винаги има повишено налягане и горещи картерни пари, затова е картерната вентилация - има я на всички двигатели. на някои двигатели - особено ВАГ-овете - им се задръства цедката за картерна вентилация и почват да бълват литри масло през щеката или през капачката - а принципно са си наред и не са счупени
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Фев 22, 2014 1:50 am |
|
|
|
iion
|
Мерси Агент  ...че с това духане се изпопритеснихме 
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Съб Фев 22, 2014 9:03 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
agent dust написа: нормално е да духа - това не е критерий при субару Редови, V-образен или боксер, принципът е еднакъв. При износен мотор, "духането" е в пъти по силно. Започвам да мисля, че караме коли с някакви извънземни мотори. Уви действителността е съвсем различна.
|
|
|
|
| Съб Фев 22, 2014 6:58 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
ми то няма двигател, който да не духа през капачката - поне не и конвенционален. при износен двигател не става дума за духане - излиза направо дим и много маслени пари, има силни картерни газове. но подухването го има дори на двигател в перфектно здраве. даже двигател с голяма компресия духа повече от износен - въпросът е да няма пушене
|
|
6
|
|
| Съб Фев 22, 2014 8:08 pm |
|
|
|