Отговори на тема
 питане: съединител субару форестър 2011 boxer diesel 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. предварително се извинявам ако темата я има някъде из форум-а.
Първо да обясня набързо за ситуацията, после въпросът.
Наскоро се прибирах към Пловдив с субаруто: Субару Форестър 2011 6 МТ boxer diesel, вече на 75000 км.. та карам си аз по магистралата и изпреварвайки един автобус реших да върна една предавка от 6-та на 5-та, като след смяната колата се изфорсира и започна да мирише на феродо. Следователно отбих, изключих от скорост, вкарах на 1-ва но тц. няма никой, колата се форсира но не потегля, никоя предавка не влиза. Колата е превозена с пътна помощ до субару сервиз ( ще уточня по-късно в кой областен град ) Та.. на следващия ден ми се обадиха от сервиза и ми казаха, че всичко било стопено, и трябва да се смени съединител с маховик комплект. Обявиха ми цена от 3к + за всичко.. и , че този ремонт не подлежи на гаранцията на автомобила...
Въпросът ми е:
1.След като ми казаха, че съединителят и маховик , е консуматив който не се покрива от гаранцията, освен ако не е дефектен още след покупката на колата, и след като аз не съм съгласен с тази цена, която си е доста според мен ( може и да греша, моля поправете ме ), и ако искам сам да си го сменя в друг сервиз да речем, ми обясняват , че гаранцията на автомобила отпада ако пипна нещо по нея извън оторизиран от субару сервиз... е той нали не влизал в гаранцията..
2.Наистина ли цената на комплект съединител + маховик + труд е над 3к
3.Колко точно е гаранцията на субаруто: години , км ?
4.На предишното обслужване на 60к км. ми смениха предни и задни накладки, като цената + труда беше около 450 лв, пазя още фактурата издадена от Субару.
Имам още няколко питания, но ще ги запазя за по-нататък.

Само да споделя, базирайки се на изминатите км с автомобила, като цяло съм доволен като изключим, че откакто е закупена си тракат пластмасите в багажника, че дори и задните седалки, което е доста дразнещо но се свикв, след смяна на предни тампони на щангата след няма и 5000 пак се разтракват, разтропаха се и спирачните апарати, ама яката, съединителя си е сравнително твърд още от самото начало и дразни адски в градски условия. Хубавото е , че впечатленията са повече :) но тях няма да ги упоменавам засега.
Очаквам коментари. ако има нещо за питане, питайте.

Пон Дек 08, 2014 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 45
Автомобил: Forester XT
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хм, сериозни пари са 3000лв.
Съединителят е фрикционна част, не можеш да имаш претенции за гаранция, особено на този пробег.
Наистина е възможно сбора от цената на труда + оригинални части да образува 3000
Но цената на премиум производител като Sachs в фирми, представени на български пазар е:
демпферен маховик №2294000955 - започва от 1150
съединител комплект №3000950006 - започва от 456
От тези цени можеш да получиш и не лоша отсъпка, стига да си я поискаш.

Не отговарям за неточности в цифрите и несъвпадения и не съм свързан по никакъв начин с Sachs. :)

Вто Дек 09, 2014 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
gogij написа:
Хм, сериозни пари са 3000лв.
Съединителят е фрикционна част, не можеш да имаш претенции за гаранция, особено на този пробег.
Наистина е възможно сбора от цената на труда + оригинални части да образува 3000
Но цената на премиум производител като Sachs в фирми, представени на български пазар е:
демпферен маховик №2294000955 - започва от 1150
съединител комплект №3000950006 - започва от 456
От тези цени можеш да получиш и не лоша отсъпка, стига да си я поискаш.

Не отговарям за неточности в цифрите и несъвпадения и не съм свързан по никакъв начин с Sachs. :)

Благодаря колега за информацията.

Сря Дек 10, 2014 9:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2.5 BS - CVT
Нов фен
Отговори с цитат
Прав е колегата gogij, още повече доколкото аз знам - производителят на маховик и съединител за оригинално вграждане при
дизеловите автомобили на Субару е именно SACHS.
Ако решиш да закупуваш комплект на SACHS казвай, мисля че ще мога да ти помогна с отстъпката от клиентските цени.
Относно смяната, работата в никакъв случай не е толкова трудоемка. Аз също минах през този ремонт, но на бензинов Форестер (имам тема относно това)

Сря Дек 10, 2014 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Към автора на темата - прати запитване с вин номера на Мимо13, за да разбереш колко пари струва.
Ако не е включен в гаранцията на автомобила - не си длъжен да го ремонтираш там, а където си избереш и ти е изгодно.

Сря Фев 04, 2015 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
.....оторизиран от субару сервиз....

Това ми звучи малко non sense. :idea:

Сря Фев 04, 2015 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Geo_Plam написа:
Цитат:
.....оторизиран от субару сервиз....

Това ми звучи малко non sense. :idea:

Явно се има предвид друг представителен сервиз - например в Габрово, Варна и т.н.

По-скоро нон-сенс е да не ти важи гаранцията за колата ако си смениш не-гаранционна част като съединителя извън официалния сервиз. Интересно ми е как ще разберат, че собственика си е сменил съединителя в сервиз Х ( не Субару ) :-?
Но явно това са условията по гаранцията - пре..авка

Сря Фев 04, 2015 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема