Здравейте. предварително се извинявам ако темата я има някъде из форум-а.
Първо да обясня набързо за ситуацията, после въпросът.
Наскоро се прибирах към Пловдив с субаруто: Субару Форестър 2011 6 МТ boxer diesel, вече на 75000 км.. та карам си аз по магистралата и изпреварвайки един автобус реших да върна една предавка от 6-та на 5-та, като след смяната колата се изфорсира и започна да мирише на феродо. Следователно отбих, изключих от скорост, вкарах на 1-ва но тц. няма никой, колата се форсира но не потегля, никоя предавка не влиза. Колата е превозена с пътна помощ до субару сервиз ( ще уточня по-късно в кой областен град ) Та.. на следващия ден ми се обадиха от сервиза и ми казаха, че всичко било стопено, и трябва да се смени съединител с маховик комплект. Обявиха ми цена от 3к + за всичко.. и , че този ремонт не подлежи на гаранцията на автомобила...
Въпросът ми е:
1.След като ми казаха, че съединителят и маховик , е консуматив който не се покрива от гаранцията, освен ако не е дефектен още след покупката на колата, и след като аз не съм съгласен с тази цена, която си е доста според мен ( може и да греша, моля поправете ме ), и ако искам сам да си го сменя в друг сервиз да речем, ми обясняват , че гаранцията на автомобила отпада ако пипна нещо по нея извън оторизиран от субару сервиз... е той нали не влизал в гаранцията..
2.Наистина ли цената на комплект съединител + маховик + труд е над 3к
3.Колко точно е гаранцията на субаруто: години , км ?
4.На предишното обслужване на 60к км. ми смениха предни и задни накладки, като цената + труда беше около 450 лв, пазя още фактурата издадена от Субару.
Имам още няколко питания, но ще ги запазя за по-нататък.
Само да споделя, базирайки се на изминатите км с автомобила, като цяло съм доволен като изключим, че откакто е закупена си тракат пластмасите в багажника, че дори и задните седалки, което е доста дразнещо но се свикв, след смяна на предни тампони на щангата след няма и 5000 пак се разтракват, разтропаха се и спирачните апарати, ама яката, съединителя си е сравнително твърд още от самото начало и дразни адски в градски условия. Хубавото е , че впечатленията са повече

но тях няма да ги упоменавам засега.
Очаквам коментари. ако има нещо за питане, питайте.