Отговори на тема
 Автоматик проблем 
Автор Съобщение

Постове: 59
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S turbo AT '98
Телефон: 0885919136
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Потърсих за подобен проблем, но не открих.
Та: Форестър 1998 г 2.0 турбо автоматик- когато не загряла добре и като съм минал най-много 1-2км и ми се наложи да спра например на сфетофар, скоростната кутия не ще да превключи надолу, направо колата претриса и гасне. Все едно на кола с ръчни скорости спираш без да натиснеш съединител. След като загрее проблема изчезва...
Моля, за акъл какво може да е-може би някакъв клапан в кутията или друга мистерия...
Маслото е сменено януари и е на 10000км
Благодаря, предварително на всички.
 4

Вто Сеп 30, 2014 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може би проблемът е с мотора по-скоро - на студено, на ниски обороти не работи стабилно и затова гасне.

Сря Окт 01, 2014 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Мисля, че не е в двигателя- изчаквал съм умишлено стрелката на температурата да стигне до средата. Би трябвало да е свързано по някакъв начин с температурата на маслото на скоростите- по- студено=по-гъсто. Затова съм написал по-горе, че се съмнявам за някакъв клапан пускащ маслото при превключване надолу, ако въобще има нещо такова в кутията де :)
Интересното е, че карам сутрин малкия на детска на около 3-4км и по разни улички не стигам до 4-та - най-много до 3-та, като чукна газта и си сваля на 2-ра. След това тръгвам за работа, понастъпвам и си стигам до 4-та, като след около 500м съм на по-голямо кръстовище, на което съм без предимство. Спирам, претриса и гасне, ако междувременно не съм върнал лоста на N.
Мистерия...
Не разбирам много от ремонти коли, но такъв случай дали не играе роля стъпково моторче или нещо подобно.

Сря Окт 01, 2014 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да добава, ако не е станало ясно- проблема се получава на само, ако съм стигнал до 4-та скорост.
Утре сутрин ще пробвам да сложа лоста на 3-та, а не на D и ще видя какво ще стане като стигна първия сфетофар след около 1,5км.

Сря Окт 01, 2014 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: subaru outback 2.5 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз съм за хидротрансформатор щом заключи на D и остава така но има и вариант да пиша глупости :D

Сря Окт 01, 2014 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всъщност доста вероятно, като пробва на 3та ще се разбере...

Чет Окт 02, 2014 8:11 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Е, днес пробвах...
Сутринта: тръгвам на 3-та, карам около1,5км, първи светофар и няма проблем. Тръгвам на зелно и слагам на D. След около 3км ми се налага да завия на околоръстното наляво и спирам. О, изненада- притресе и изгасна. До работа още 2км-влизам на паркинга от 4-та, спирам и никакъв проблем.
Към 17.30ч паля, изчаквам само 10-на секунди без да я чакамнда загрява и тръгвам на 3-та. Първи светофар след 300м -спирам без проблем. Тръгвам на D и гасне след 4км при спиране.....
Започвам да имам чувството, че ако е стигнала до 4-та задължително трябва да мине първи път обратно до спиране и отпушва. След това всичко е ок до следващото спиране и изстиване на маслото в кутията.

А въпросния хифротрансформатор би ли могъл да пряви тези неща при по студено масло и съответно по гъсто? Колко струва?

Чет Окт 02, 2014 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много вероятно звучи да е това проблема - като заключи да не може да отключи. Това се контролира от компютъра със соленоид, но може би е механичен проблема, а не електрически. Възможно е да е заради неподходящо масло, а може просто да има проблем и да трябва да се смени торка - потърси втора ръка как вървят.

За информация какво е торк /torque converter/ и какво е заключването му - lockup clutch виж

https://www.youtube.com/watch?v=pTfipsejqS0

http://www.dailymotion.com/video/xyg54z ... erter_auto

http://drive2.subaru.com/Fall02_TorqueConvert.htm

Пет Окт 03, 2014 7:41 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
А, ако пробвам с добавка някаквал?Ама каква?
Зададох съпрос в друга тема преди 1 седмицс, ама няма отговор..

Пет Окт 17, 2014 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема