Отговори на тема
 тресене джанти 
Автор Съобщение

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам следния проблем и съм в безизходица.
Преди месец и половина закупих нови алуминиеви джанти 17 (Team Dynamics) и нови гуми Conti 850.
Всичко беше добре до момента в който не стъпих на магистрала и скоростта надвиши 110. Форито определено тресеше.
Казах си ок лош баланс. Намерих лазерен скенер, но след настройка положението беше същото.
Ходих няколко пъти при момчетата, но резултата беше същия. Определено казаха, че нито гумите нито джантите са проблемни, а самите втулки.
Връщам се при продавача и след дълги умувания, той направи нови втулки.
След тяхното поставяне нещата леко се промениха.
Отново лазарен баланс, но вибрацията си остана, което много ме дразни.
Колата е нова и с оригиналните гуми и джанти 18 няма този проблем.
Като нищо щях да си сложа зимните гуми на оригиналните джанти, но не мога заради размера. Ако трябва да се занимавам с връщане и т.н ще отнеме време, а Форито се ползва всеки ден.
Ще съм благодарен ако дадете идея за решаването на проблема

Предварително благодаря.

Поздрави

Сря Дек 03, 2014 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смени гумаджията

Сря Дек 03, 2014 10:36 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря за съвета. Въпроса обаче е: кой ще свърши работата....
В интерес на истината сменени са двама преди това.

Сря Дек 03, 2014 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ами кажи поне кой си пробвал или кой е последния...втулките кой ги е правил, от какъв материал, колко мм трябва да се компенсират.

Сря Дек 03, 2014 11:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иди при Боби в бизнес парка.

Сря Дек 03, 2014 11:46 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Ами кажи поне кой си пробвал или кой е последния...втулките кой ги е правил, от какъв материал, колко мм трябва да се компенсират.

Уф, ако бях навътре в нещата технически щеше да е по-лесно.
Втулките ги правиха в Хеед91 - г-н Хр.Петров (от където са закупени и джантите). Материала не знам какъв е..
Последните с гумите са Диана на изхода за Пловдив.

Сря Дек 03, 2014 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Виж сега - закупил си нови джанти, които не са за Субару. Затова продавача ти е направил втулки, за да могат да паснат, но очевидно неуспешно.
Връщаш джантите и това е...

Сря Дек 03, 2014 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Виж сега - закупил си нови джанти, които не са за Субару. Затова продавача ти е направил втулки, за да могат да паснат, но очевидно неуспешно.
Връщаш джантите и това е...

Съжалявам, че пропуснах да спомена - джантите са за Субару- с оригиналните втулки тресе доста повече от направените от него.
Знам, че мога да ги върна, но това не ми решава проблема - трябва да взема или нови гуми или нови джанти докато се оправя с тях.
Най-вероятно - ще ги върне на тях и ще дойдат нови, а това ще отнеме месец.

Последна промяна tst на Сря Дек 03, 2014 12:24 pm, променена общо 2 пъти

Сря Дек 03, 2014 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мой близък приятел си купи чисто нови бели Team Dynamics Pro Race 1.2 (17х7 ЕТ40) от UK преди около 2 години. Самите джанти бяха със заводски проблем - сърцевината им (централната част на джантата с дупките за болтовете), която прилепва към главината, беше крива. В резултат не лягаха перфектно върху главините. При него обаче самата джанта сложена на машина се виждаше, че бие, макар и леко.
Реши си проблема с връщане на джантите в UK и замяна с нови.

По-скоро си мисля, че или са много калпави втулките, или конусите на самите гайки не са добри, или са криви гумите, което не е невъзможно, макар и малко вероятно. Опитвал си навярно да завъртиш предни със задни..

Сря Дек 03, 2014 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
martin7937 написа:
Мой близък приятел си купи чисто нови бели Team Dynamics Pro Race 1.2 (17х7 ЕТ40) от UK преди около 2 години. Самите джанти бяха със заводски проблем - сърцевината им (централната част на джантата с дупките за болтовете), която прилепва към главината, беше крива. В резултат не лягаха перфектно върху главините. При него обаче самата джанта сложена на машина се виждаше, че бие, макар и леко.
Реши си проблема с връщане на джантите в UK и замяна с нови.

По-скоро си мисля, че или са много калпави втулките, или конусите на самите гайки не са добри, или са криви гумите, което не е невъзможно, макар и малко вероятно. Опитвал си навярно да завъртиш предни със задни..

Това с конусите на гайките не се бях сетил. Ползвам техните. Ще опитам да сменя с оригиналните ако става.
Да правена е смяна на преди със задни - същото положение.

Сря Дек 03, 2014 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Бъди внимателен с другите гайки, да не увредиш леглата на джантите - ще ти откажат рекламация после.

Гумаджия - ето - Иван Казичене ( 0885 077999 ), обади се предварително, обясни за какво става дума и ще свърши работа

Сря Дек 03, 2014 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
Бъди внимателен с другите гайки, да не увредиш леглата на джантите - ще ти откажат рекламация после.

Гумаджия - ето - Иван Казичене ( 0885 077999 ), обади се предварително, обясни за какво става дума и ще свърши работа

Благодаря много. Въобще не съм си и мислил да сменям собственоръчно гайките.
Ще му се обадя, но преди това ще сменя гайките. Дано да е от това проблема.
Още веднъж благодаря.

Поздрави

Сря Дек 03, 2014 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Поискай съвет от колегата Шопов,доста колеги са доволни от неговите услуги.Най малкото ще получиш правилен съвет. :idea:

Чет Дек 04, 2014 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Привет,

1. Оказа се, че оригиналните гайки не стават - вероятността да наранят джантата е голяма.
2. Последните втулки направени от Хеад 91 са точни и нямаше нужда да се правят нови.
3. Обадих се на въпросния Иван (за което Благодаря на Vmax). Обясних му ситуацията. Това, което направиха е, че оптимизираха гумите.

В момента нямам забележки (или съвсем съвсем леко потрисане , но може и аз да съм се вманиачил.)
Ще видим какво ще стане след време.

Поздрави

Съб Дек 06, 2014 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Гумите са нови, нали?
Напомпай ги на 2.5 и покарай 1000км да се слегнат - после пак на баланс.

ПС: И аз съм с Фори ХТ отскоро, с перфектно балансирани джанти и гуми ( същите като твоите ) от гуми-гуруто Тони ( бистришко шосе ), но пак има малко потреперване на волана в определена скорост...

Съб Дек 06, 2014 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема