Отговори на тема
 Проблем с изпускаща първа скорост на малък наклон Фори Турбо 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Forester 2.0 XT 2003
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет Колеги,

Както писах в черния списък със сервизите, изтече ми маслото на скоростната кутия, на магистралата след Пловдив.

Краси (субаруленд) ме прати при Петър Щерев и неговият сервиз МЕПЕКС (Пловдив).

Там смениха всички семеринги в скоростната кутия, лагер между двигател и скоростна и тн. Смениха ми и съединителя. Така и така падна разглобяване.

Паркирам снощи с ремонтираната кола, която си включваше скорости и нямах проблеми на магистралата.

След като я паркирах на ~ половин метър зад една кола, на сравнително малък наклон, на сутринта я намерих залепена за теглича на предната кола, като нямаше щети, което говори за постепенно спускане.

Качих се аз, запалих, дадох на зад и спрях двигателя, след което превключих на първа и колата на леки тласъци започна пак да върви напред. Забравих да вметна че предишната вечер оставих колата на скорост и я намерих пак така.

Обадих се на въпросният Петър Щерев, който за пореден път се държа с мен, все едно съм му длъжен, като през цялото време ме обвиняваше, че лъжа и че си въобразявам.

Истината обаче, е че преди да стигна до неговия сервиз, този проблем не съществуваше и в продължение на месец оставях колата на дори по-високата част от улицата, без ръчна.

Питането ми:

Моля, дайте ми предположения от какво може да се получава това, на къде да се насоча и така нататък.
Изчетох доста теми в търсачката и не успях да си отговоря на въпроса, но донякъде се ориентирах, че може и да е свързано с липса на компресия, това явление. Как обаче се е получило това при сменяне на съединител и семеринги в скоростната кутия.... Не зная.

Предварително благодаря за вниманието и мненията ви!
Поздрави

Съб Дек 13, 2014 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами май наистина ти липства компресия...този автомобил може да са го наредили с някаква присадка в маслото преди да го купиш и сега след смяна на маслото/естествено е нужно да се минат известни километри/ да се е "отмила" и така ти "изчезва" компресията..
Най добрия вариант е да я замериш...Много кофти ако наистина се окаже така,но ако обясненията ти са верни няма какво друго да е.. :facepalm:

Съб Дек 13, 2014 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А дали са сменили съединителя или са ти взели парите за нов?Aко е омаслен съединителя също става така.Изпържи я на четвърта по нагорнище и ако преплъзне имаш отговор :good:

Вто Дек 16, 2014 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Forester 2.0 XT 2003
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами съединителя определено е сменен. В интерес на истината, днес този проблем изчезна. Наистина не си внушавам, просто го нямаше преди, няма го и днес..

Вчера четох, че японците са научили Субарутата да се лекуват сами.

:))) Благодаря за мненията, все пак!

Вто Дек 16, 2014 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема