|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с изпускаща първа скорост на малък наклон Фори Турбо
| Автор |
Съобщение |
|
sixshooter7
Автомобил: Forester 2.0 XT 2003
Рейтинг: 15
|

Привет Колеги,
Както писах в черния списък със сервизите, изтече ми маслото на скоростната кутия, на магистралата след Пловдив.
Краси (субаруленд) ме прати при Петър Щерев и неговият сервиз МЕПЕКС (Пловдив).
Там смениха всички семеринги в скоростната кутия, лагер между двигател и скоростна и тн. Смениха ми и съединителя. Така и така падна разглобяване.
Паркирам снощи с ремонтираната кола, която си включваше скорости и нямах проблеми на магистралата.
След като я паркирах на ~ половин метър зад една кола, на сравнително малък наклон, на сутринта я намерих залепена за теглича на предната кола, като нямаше щети, което говори за постепенно спускане.
Качих се аз, запалих, дадох на зад и спрях двигателя, след което превключих на първа и колата на леки тласъци започна пак да върви напред. Забравих да вметна че предишната вечер оставих колата на скорост и я намерих пак така.
Обадих се на въпросният Петър Щерев, който за пореден път се държа с мен, все едно съм му длъжен, като през цялото време ме обвиняваше, че лъжа и че си въобразявам.
Истината обаче, е че преди да стигна до неговия сервиз, този проблем не съществуваше и в продължение на месец оставях колата на дори по-високата част от улицата, без ръчна.
Питането ми:
Моля, дайте ми предположения от какво може да се получава това, на къде да се насоча и така нататък. Изчетох доста теми в търсачката и не успях да си отговоря на въпроса, но донякъде се ориентирах, че може и да е свързано с липса на компресия, това явление. Как обаче се е получило това при сменяне на съединител и семеринги в скоростната кутия.... Не зная.
Предварително благодаря за вниманието и мненията ви! Поздрави
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 3:50 pm |
|
|
|
Valio
|
Ами май наистина ти липства компресия...този автомобил може да са го наредили с някаква присадка в маслото преди да го купиш и сега след смяна на маслото/естествено е нужно да се минат известни километри/ да се е "отмила" и така ти "изчезва" компресията.. Най добрия вариант е да я замериш...Много кофти ако наистина се окаже така,но ако обясненията ти са верни няма какво друго да е.. 
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 7:21 pm |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
А дали са сменили съединителя или са ти взели парите за нов?Aко е омаслен съединителя също става така.Изпържи я на четвърта по нагорнище и ако преплъзне имаш отговор 
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Вто Дек 16, 2014 11:58 am |
|
|
|
sixshooter7
Автомобил: Forester 2.0 XT 2003
Рейтинг: 15
|
Ами съединителя определено е сменен. В интерес на истината, днес този проблем изчезна. Наистина не си внушавам, просто го нямаше преди, няма го и днес.. Вчера четох, че японците са научили Субарутата да се лекуват сами.  )) Благодаря за мненията, все пак!
|
|
|
|
| Вто Дек 16, 2014 9:02 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|