Отговори на тема
 Закупих си Forester едно и искам да споделя проблемите си 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Forester 1999
Телефон: +359885510800
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Отскоро съм притежател на Forester 1 - 1999-та 170 кс. автомат. Доволен съм от количката, но първоначално трябва да се обслужи добре. Сменил съм всичките филтри и масла, свещи и прочие, но имам належащи проблеми, които не могат да бъдат добре диагностицирани и да се вземе адекватно решение. На диагностиката на един от майсторите излиза -40 градуса и ми каза да сменя дебитомера, преди малко си взех друг дебитомер, но колата не върви. Тръгва адски бавно и не винаги зацепва за кикдаун, чак когато е набрала малко по-голяма скорост, направо съм отчаян. Преди няколко дни сложих на един колега дебитомера и първоначално ми се стори, че върви добре, но и неговия дефектира и започна да ми гасне през 100 метра, така че не мога да направя оценка дали сега не са ми дали лош дебитомер, но едва ли .. И с моя и с този който купих резултатът е един и същ, адски бавно потегляне ...

Имам и друг проблем. При постепенно набиране, когато колата ускорява най-вече между 50-60-70, понякога и повече и до 100 съм го чувал, има едно виене при подаване на газта. Майсторът ми каза, че е виене от диференциала и ще го поправя, като смени лагери и прочие, а другият негов колега казваше, че е раздатката, но в крайна сметка се надявам да е прав по-главния майстор, който каза, че проблемът е диференциала и да го оправяме.

За съжаление обаче след смяната днес на дебитомера вече съм отчаян дали са ми дали дефектен дебитомер, или просто колата има проблем и някъде другаде. Сложих го с надеждата да "полети", уви няма такова нещо. Като цяло сутринта с моя стар дебитомер вървеше доста, но като загрее малко повечко и спира да върви.

Eто един клип с подаването на газта и виенето, като има в предвид, че на живо се чува по-чисто и силно - http://vbox7.com/play:df66556aca

Ходих при един майстор по автоматиците, но само като се заслуша и покара малко каза, че проблемът не е свързан със скоростите, защото колата си превклюва меко и връща предавките, просто не го прави когато и се казва в началото, стартът е супер тромав, на моменти не е ... Не знам вече какво да правя колеги .. :-~

Имам проблеми и с газта. На газ има леко подрусване на светофара при загрял двигател, на бензин го няма, но това ще отида да го оправят. Също така на газ разходът ми първия път бе 22/100, втория 20/100, третия пак 20, като имате в предвид, че настъпвам газта докрай, защото не набира добре на старт, но не карам бързо

Вто Авг 11, 2015 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И chek engine светва често ... Гасне и после светва

Вто Авг 11, 2015 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Forester 2.0XT 2003
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Отивай при Павката в Пловдив, той ще ти реши проблемите. Успех!
0897056301 - Павлин

Вто Авг 11, 2015 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти .. Но не вярвам да стигна до Пловдив с тоя чек, който светва понякога .. Съжалявам, че не е отбелязано, но съм от София

Вто Авг 11, 2015 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега, кофти е че имаш проблеми и не можеш да се порадваш на страхотния автомобил, но не се отчайвай всичко е поправимо :) поне в София имате няколко човека, които разбират от марката и все някой ще открие проблемите. Опитай с Любо от Люлин, може да се свържеш с него или с Радо pradabg, те са заедно. Пиши на Радо във форума или направо им се обади, има им ги телефоните в раздела Бели сервизи
Успех и пиши как вървят нещата. Скоро може да се включат и други колеги и да дадат насоки :)
Любо сервиз
София, кв. Люлин, бул. Царица Йоана 160 (до Била)
Телефони:
359 887 520 985
359 878 700 287
email: [email protected]

Вто Авг 11, 2015 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Изключи си кнок сензора от буксата за да е вкараш в авариен режим и виж дали по-добре ще тръгне .

Чет Авг 13, 2015 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема