Здравейте. Отскоро съм притежател на Forester 1 - 1999-та 170 кс. автомат. Доволен съм от количката, но първоначално трябва да се обслужи добре. Сменил съм всичките филтри и масла, свещи и прочие, но имам належащи проблеми, които не могат да бъдат добре диагностицирани и да се вземе адекватно решение. На диагностиката на един от майсторите излиза -40 градуса и ми каза да сменя дебитомера, преди малко си взех друг дебитомер, но колата не върви. Тръгва адски бавно и не винаги зацепва за кикдаун, чак когато е набрала малко по-голяма скорост, направо съм отчаян. Преди няколко дни сложих на един колега дебитомера и първоначално ми се стори, че върви добре, но и неговия дефектира и започна да ми гасне през 100 метра, така че не мога да направя оценка дали сега не са ми дали лош дебитомер, но едва ли .. И с моя и с този който купих резултатът е един и същ, адски бавно потегляне ...
Имам и друг проблем. При постепенно набиране, когато колата ускорява най-вече между 50-60-70, понякога и повече и до 100 съм го чувал, има едно виене при подаване на газта. Майсторът ми каза, че е виене от диференциала и ще го поправя, като смени лагери и прочие, а другият негов колега казваше, че е раздатката, но в крайна сметка се надявам да е прав по-главния майстор, който каза, че проблемът е диференциала и да го оправяме.
За съжаление обаче след смяната днес на дебитомера вече съм отчаян дали са ми дали дефектен дебитомер, или просто колата има проблем и някъде другаде. Сложих го с надеждата да "полети", уви няма такова нещо. Като цяло сутринта с моя стар дебитомер вървеше доста, но като загрее малко повечко и спира да върви.
Eто един клип с подаването на газта и виенето, като има в предвид, че на живо се чува по-чисто и силно -
http://vbox7.com/play:df66556acaХодих при един майстор по автоматиците, но само като се заслуша и покара малко каза, че проблемът не е свързан със скоростите, защото колата си превклюва меко и връща предавките, просто не го прави когато и се казва в началото, стартът е супер тромав, на моменти не е ... Не знам вече какво да правя колеги ..

Имам проблеми и с газта. На газ има леко подрусване на светофара при загрял двигател, на бензин го няма, но това ще отида да го оправят. Също така на газ разходът ми първия път бе 22/100, втория 20/100, третия пак 20, като имате в предвид, че настъпвам газта докрай, защото не набира добре на старт, но не карам бързо