Привет на всички,
Гарнитурата е сменена. Направил съм снимки които ще кача следващите дни.
Като цяло процедурата не е много трудна , но е досадно, че мястото е тясно.
1.Трябват ви ключове/битове 10,12 за болтовете на капака,бобините на свещите и масления сепаратор и други.
2. Бит за свещи 16 с удължител.
3.Премахва се кутията на въздушния филтър.
4.Махате бубините и свещите, като имате предвид, че бубините излизат с малко въртене и наместване (запомнете кой кабел към коя бубина влиза, черният е за задната, белият за предната). След тях махате свещите. Разкачате маркуча от масления сепаратор, който е най-отгоре на капака и е не особено гъвкав.
5. Развивате болтовете на капака (най-долният ред е малко мъка особено болта най-близо да купето), като ги сваляте ги слагате на парче картон с номерация кой от къде е ( това е важно тъй като са различни). Някъде бях чел, че за по-добър достъп развиват гайките на тампоните на двигателя отдолу и повдигат двигателя малко от съответнта страна ( Не съм го пробвал)
6.Махате капака като го напънете внимателно с отвертка (излиза лесно сравнително). Махате пластмасовите полумесеци в задната част на капака (при монтажа им е необходим силикон).
7.Чистите капака, сменяте гарнитурите,чистите хубаво контактната повърхност при клапаните,слагате полумесеците със новия силикон, слага се силикон и на гарнитурата на предната част на капака от горе до долу (така е показано в техническото ръководство).
8 Сглобявате всичко по обратния ред.
Болтовете на масления сепаратор се затягат с 6,5 Nm.
Болтовете на капака 5 Nm.
Болтовете на бубините 16 Nm.
Свещи 21 Nm.
Има ги в документацията, която свалих от форума.
Също така доста ми помогна и ето това филмче
https://www.youtube.com/watch?v=060bO3oIC6Q . Двигателят е идентичен с моя.
Колата я запалих за тест за кратко, на първо четене нямаше видими течове. За съжаление не успях да я тествам, тъй като се сетих, че съм забравил да свържа обратно маркуча на масления сепаратор

.