Отговори на тема
 Опит за кражба. Мнение за аларми и каско. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Subaru Forester 00' 2.0 AT
Рейтинг: 81
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

Днес се събуждам, върша си работата и отивам към офиса да си правя овъртаймчето, но когато стигнах до колата видях това, което съм прикачил на снимката.

Като опит за кражба ли да го разбирам или що за въпрос, естествено, та то на това прилича.

Имам лош опит с алармите и не съм си и помислял да слагам, но след това нямам как. Нямам и каско и най-вероятно тази седмица ще направя.

Моля по-запознатите да споделят мнение относно аларми, фирми занимаващи се със слагане на такшва, а и за каско.

Благодаря предварително!

Прикачени файлове:
FB_IMG_1478420426216.jpg
FB_IMG_1478420426216.jpg [ 1.7 MiB | Прегледано 1004 пъти ]
Нед Ное 06, 2016 11:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 161
Автомобил: Impreza'97 2.0GL Forester'05 2.5XT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега, неприятна случка наистина... Относно каското - имам близък познат, който се занимава с всякакъв вид застраховки към различни компании, аз съм с пълно каско, но по принцип знам че има опция за само "кражба", където стойността на вноската е по-ниска. Пиши, ако искаш Л.С. да ти дам координат да питаш колко би струвало за твойта кола.
Поздрави!

Нед Ное 06, 2016 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Т'ва каско е за кражба на цяло мпс. За оборудване плащат само ако е от оригиналните и ако има следи от вандализъм(демек, ако са къртили). Иначе забрави.
Един личен съвет: намери някой препоръчан "майстор тричко" за аларма, не ползвай голяма фирма. Имат твърде предсказуеми методи за монтаж и слагат масови модели. Моята аз съм си монтирал, но един такъв тип ми направи някои промени, които да я извадят от стереотипа и да ми дадат повече време за реакция - все пак няма непробиваема аларма ;)

Нед Ное 06, 2016 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
whoishrb написа:
Здравейте, колеги!

Днес се събуждам, върша си работата и отивам към офиса да си правя овъртаймчето, но когато стигнах до колата видях това, което съм прикачил на снимката.

Като опит за кражба ли да го разбирам или що за въпрос, естествено, та то на това прилича.

Имам лош опит с алармите и не съм си и помислял да слагам, но след това нямам как. Нямам и каско и най-вероятно тази седмица ще направя.

Моля по-запознатите да споделят мнение относно аларми, фирми занимаващи се със слагане на такшва, а и за каско.

Благодаря предварително!

Коя година е колата? Тази от полето под профила ли е?

Пон Ное 07, 2016 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Първа генерация, фейслифт модел или иначе казано 2000 година. Говорих с един познат застраховател и беше учуден, че изобщо са опитали да правят нещо по тази кола.

Интересното е, че има други много по интересни коли за крадене където спирам. Не че Forester-а не е нищо особено, лачен си е, пазен, но е стара кола вече.

Кои са тези гурута на аларми за които говорите? Търсих за теми тук във форума, но не успях да намеря нищо конкретно.

Пон Ное 07, 2016 7:59 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Надали са искали да откраднат цялата кола, защото тогава атакуват ключалките. При теб са опитали да счупят страничното стъкло, може би е имало нещо вътре в купето което са си харесали.

Пон Ное 07, 2016 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Никога не оставям неща, дори тъпото радио за 100 лева си качвам в апартамента. Единственото което се вижда, че има в колата са бутилка Мотул и туба с течност за чистачки.

Не знам какво точно са опитали и защо. Всичко е възможно в Зоната :-?

Пон Ное 07, 2016 9:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Надали са искали да откраднат цялата кола, защото тогава атакуват ключалките. При теб са опитали да счупят страничното стъкло, може би е имало нещо вътре в купето което са си харесали.

Искали са да отворят вратата. На някои коли бъркат с тел точно там. Телта отдолу е извита, като кука. Идеята е да се закачи жилото за отключване, и като дръпнат, да се отключи. Доколкото си спомням при мен B13, не може да се отключи по този начин. На по старите коли, на 90% от марките става.

Пон Ное 07, 2016 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
whoishrb написа:
Никога не оставям неща, дори тъпото радио за 100 лева си качвам в апартамента. Единственото което се вижда, че има в колата са бутилка Мотул и туба с течност за чистачки.

Не знам какво точно са опитали и защо. Всичко е възможно в Зоната :-?

Колега,

Живял съм в Зоната и знам. Тогава имах един Сеат Толедо, който не беше нищо особено даже не изглеждаше добре.
През това време са ми чупили два пъти страничното стъкло и два пъти разбивали ключалката (а този автомобил - Сеата се отваря само с поглед от задната врата) - това са просто наркомани дето си мислят, че ще намерят нещо ценно забравено в жабката.

Ако може застстраховай не само против кражба.

Поздрави

Пон Ное 07, 2016 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И мен са ме разбивали в зоната. Отмъкнаха радиото, акумулатора и каквото има в жабката. Каското не покрива кражба на акумулатор. За радио не знам.

Пон Ное 07, 2016 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нищо чудно да са новобранци и да са се упражнявали ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Пон Ное 07, 2016 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 24
Автомобил: Citroen 1.4HDI, Fiesta 1.4TDCI
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Всеки един Форестър е перфектен "за части". Цяла няма какво да я правят.

Пон Ное 07, 2016 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
е чак пък идеален за части форестър 2000 г, какво толкова ще се продаде и за колко време и на какви цени :) и едва ли в случая са търсели да го отмъкнат и да го разглобяват на части :)

Сря Ное 09, 2016 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема