Отговори на тема
 Смяна компютър на форестър 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: Fori 2.0 125hp
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги искам да попитам има ли някакви особености при смяната на компютъра на форестър 2.0 2004г. 125кс. Защото моя се понамокри и сега не дава правилни сигнали и волтажи към датчиците примерно към TPS датчика трябва да подава 4,5волта а всъщност подава 1,3 и ми дава грешка че няма сигнал от датчика.
Също ел. стъклата работят само задните две и централното заключва само багажника, също и вентилатора в купето не тръгва и радиото не се включва, ама си мисля че тези неща не са от компютъра а от тяхни си отделни датчиции и си мисля че трябва да ги потърся тях ама първо да сменя компа да мога да запаля колата, та ако някой е минавал през тази операция ще съм благодарен да сподели малко опит.

Пон Авг 07, 2017 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги смених компютъра но калата пак не пали, всъщност сега поне се мъчи да запали припалва леко ама до там та незнам от какво може да е дали нещо трябва да се настройва компа или е от друго

Съб Авг 12, 2017 11:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смяната на компютър не е plug&play. Имаш и имобилайзер, а ако компа, който си намерил не е от кола със същата трансмисия е малко вероятно да тръгне. От това, което описваш колата може да има сериозен проблем с тоците - потърси квалифицирана помощ, че накрая ще смениш цялата кола.
Успех.

Съб Авг 12, 2017 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SUPERHOT написа:
Колеги смених компютъра но калата пак не пали, всъщност сега поне се мъчи да запали припалва леко ама до там та незнам от какво може да е дали нещо трябва да се настройва компа или е от друго

Доколкото знам,трябва да се калибрира новото ECU.Затова не пали,когато си го купувал е трябвало и кодовете да ти кажат.

Съб Авг 12, 2017 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колата си запали днес просто е трябвало да обезвъздуша горивния тръбопровод, значи при смяна на компютър от същия моодел си е просто plug & play нищо не се настройва и няма никакви кодове до колкото знам аз този компютър се самонастройва. Все пак ще трябва да я закача на една диагностика щото все още ми свети чека, но поне колата работи вече и съм сигурен че главния проблем беше от компа. Та явно няма нито един колега от форума който да разбира от тези работи но все пак ви благодаря.

Съб Авг 12, 2017 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Та явно няма и да има повече съвети. Успех с лампата, щото ние не ги разбираме тия работи.

Съб Авг 12, 2017 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ico_tech написа:
Та явно няма и да има повече съвети. Успех с лампата, щото ние не ги разбираме тия работи.

:D

Нед Авг 13, 2017 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема