|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Смяна компютър на форестър
| Автор |
Съобщение |
|
SUPERHOT
Автомобил: Fori 2.0 125hp
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги искам да попитам има ли някакви особености при смяната на компютъра на форестър 2.0 2004г. 125кс. Защото моя се понамокри и сега не дава правилни сигнали и волтажи към датчиците примерно към TPS датчика трябва да подава 4,5волта а всъщност подава 1,3 и ми дава грешка че няма сигнал от датчика. Също ел. стъклата работят само задните две и централното заключва само багажника, също и вентилатора в купето не тръгва и радиото не се включва, ама си мисля че тези неща не са от компютъра а от тяхни си отделни датчиции и си мисля че трябва да ги потърся тях ама първо да сменя компа да мога да запаля колата, та ако някой е минавал през тази операция ще съм благодарен да сподели малко опит.
|
|
|
|
| Пон Авг 07, 2017 9:26 am |
|
|
|
SUPERHOT
|
|
Колеги смених компютъра но калата пак не пали, всъщност сега поне се мъчи да запали припалва леко ама до там та незнам от какво може да е дали нещо трябва да се настройва компа или е от друго
|
|
|
|
| Съб Авг 12, 2017 11:49 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Смяната на компютър не е plug&play. Имаш и имобилайзер, а ако компа, който си намерил не е от кола със същата трансмисия е малко вероятно да тръгне. От това, което описваш колата може да има сериозен проблем с тоците - потърси квалифицирана помощ, че накрая ще смениш цялата кола. Успех.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Авг 12, 2017 4:40 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
SUPERHOT написа: Колеги смених компютъра но калата пак не пали, всъщност сега поне се мъчи да запали припалва леко ама до там та незнам от какво може да е дали нещо трябва да се настройва компа или е от друго Доколкото знам,трябва да се калибрира новото ECU.Затова не пали,когато си го купувал е трябвало и кодовете да ти кажат.
|
|
|
|
| Съб Авг 12, 2017 7:46 pm |
|
|
|
SUPERHOT
|
|
Колата си запали днес просто е трябвало да обезвъздуша горивния тръбопровод, значи при смяна на компютър от същия моодел си е просто plug & play нищо не се настройва и няма никакви кодове до колкото знам аз този компютър се самонастройва. Все пак ще трябва да я закача на една диагностика щото все още ми свети чека, но поне колата работи вече и съм сигурен че главния проблем беше от компа. Та явно няма нито един колега от форума който да разбира от тези работи но все пак ви благодаря.
|
|
|
|
| Съб Авг 12, 2017 9:33 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Та явно няма и да има повече съвети. Успех с лампата, щото ние не ги разбираме тия работи.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Авг 12, 2017 9:38 pm |
|
|
|
Ивайло Добрев
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 9:46 am Постове: 261 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
|
ico_tech написа: Та явно няма и да има повече съвети. Успех с лампата, щото ние не ги разбираме тия работи. 
|
|
|
|
| Нед Авг 13, 2017 10:39 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|