| Автор |
Съобщение |
|
gitca
Регистриран на: Сря Окт 20, 2010 2:21 pm Постове: 4 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги, от 3 седмици съм собственик на фори98 и си скъсах нервите от сервизи. Последния номер който ми извъртя колата е, че ми светна CHEСK -а, а после разбрах, че има неща които работят непрекъснато (вентилаторите на радиатора) и неща които не работят (километраж, нито единия... и за скороста и за километрите, а и автопилота). Има ли някой някакви идеи по този въпрос? Иначе колата си върви, но и оборотите на празен ход и на газ и на бензин нещо се вдигнаха на около 1000-1100. Моля помагайте!!!
|
|
|
|
| Сря Окт 20, 2010 2:33 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
От къде си прощавай....?
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Окт 20, 2010 3:13 pm |
|
|
|
Valio
|
|
При мен беше станоло така като се беше прецакал Speed датчика и компа влиза в авариен режим.Най вероятно е съшия проблем.
|
|
|
|
| Сря Окт 20, 2010 4:08 pm |
|
|
|
gitca
Регистриран на: Сря Окт 20, 2010 2:21 pm Постове: 4 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Здравеюйте отново на пъарвиа въпрос: от София съм. Другото което е, че от сервиза на субару ми обявиха за някаква централа на ABS-а, което ме хвърли в музиката. И тази централа подавала сигнал към киломтража...., а пък "сензорите си работели" цитат на хората от субару... били ги тствали с комп. Може ли да е варно това???
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 12:06 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Възможно е сензорите да работят и проблема да е в ЕКУ - компютъра на колата, но това трябва да е сигурно доказано и най-добре тествано, че с друго работи.
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 1:18 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
gitca написа: Здравеюйте отново от сервиза на субару ми обявиха...Може ли да е варно това??? ако не вярваш на сервиза на субару, на случайни хора от случаен форум ли ще вярваш??? не визирам отговора на BAlexandrov ( който е 100% верен ), визирам само и единствено въпроса, както е зададен.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 1:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Е определено не са му казали, че АБС-а подава информация към километража Така или иначе явно сам не можеш да се оправиш - трябва да се довериш на някой, който да ти го оправи.
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 1:57 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
всичко е възможно. като чета, обяснявали са му за централи, тоест, на никакъв технически съвместим език. опитвали са да шашкат клиента или да обясняват необяснимото.
колкото до АБС-а, нищо няма да ме учуди. АБС-а и без друго следи скоростта на 4-те колетии,,,, но въпреки това не ми се вярва да разчитат само на него де. пък кой ги знае..., може екуто да взима от него ..., не знам
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 2:44 pm |
|
|
|
gitca
|
Определено се опитвам да проверя или подтвърдя информацията от сервиза... , че ме шашнаха, шашнахаме... Кажете къде да отида и от къде да взема ЕКУ за да се провери дали е то или тази централа АБС 
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 10:55 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
gitca написа: .... но и оборотите на празен ход и на газ и на бензин нещо се вдигнаха на около 1000-1100. Моля помагайте!!! Може да е от THROTTLE POSITION SENSOR, и на мен ми въртеше номера няколко месеца, докато ми светна чека CHEСK -а за него. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 1:12 pm |
|
|
|
stupid_boy
|

gitca написа: Кажете къде да отида и от къде да взема ЕКУ за да се провери дали е то или тази централа АБС  приготви си парички в диапазона 500-3000 лева примерно и тогава ги търси тея 'централи', говоря за на старо. това са безумно скъпи компютри. в случая по-добре се довери на сервизните техници, те поне носят и гаранция за извършената дейност ( колко я носят е друг въпрос ). сам може да направиш още по-сериозна беля! няма да ме учуди ако за нов ти поискат по-малко отколкото ще ти поиса някой търговец за втора употреба. там хората би трябвало да могат да диагностицират най-правилно проблемите. ние тук само може да гадаеме и да си правиме гимнастика на клавиатурите по подобни въпроси. така рискуваш и да попаднеш на некоректен търговец/майстор, който да се възползва и да опита вариант за бърза печалба. ицо, оборотите не ги коментираме, но щом си рекъл, да знаеш че може да има и други причини. въпросния 'сензор за скоростта' също участва в логиката за оборотите на празен ход. всъщност, сега се сещам, ти бе споменал за грешка в 'сензора за неутрална', та и той участва там. изненадващо, но има и други участници. човека обаче явно не е запознат с термините, които използваш, та най-много да го дообъркаш.
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 5:20 pm |
|
|
|
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109  
|
|
Смени датчика за скоростта - "speed sensor",намира се на скоростната кутия отдясно.Имах абсолютно същия проблем на моето фори 2.0 МТ 98 година.И не си купувай втора употреба - само нов от Мимо 13.Не се отчайвай, форито е страхотна кола - заслужава всяка инвестиция.
_________________ Forester 2.5 XT MY06
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 6:08 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Наистина трябва да се види датчика за скоростта, но майсторите твърдели че работи! Работата е, че е истина също така че ние нищо не можем да твърдим. Потърси мнение от друг майстор.
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 10:15 pm |
|
|
|
gitca
|
Благодаря на всички за съдействието.... Вчера смених така цитирания датчик за скоростта и нещата заспаха. Вече карам читаво Субару Успех на всички
|
|
|
|
| Пет Ное 12, 2010 1:47 pm |
|
|
|