От край време бях недоволен от пръскалките на челното стъкло и знаех, че създават предпоставки за надраскване и ето че се случи. За това ще помоля да дадете идеи как да предотвъртя повторно надраскване за в бъдеще. В момента ми шлайват и полират стъклото и се надявам да успеят да заличат по-голяма част от драскотините. Не бях карал колата близо две седмици и беше цялата в прах. И тея дни след като я подкарах видях, че цялото е в драскотини от чистачките, а преди ги нямаше и явно като съм тръгнал да мия прозореца се е надраскал.
Наблюденията, които имам са че:
- като задържа копчето за миене на стъклото чистачките не тръгват със забаване и понякога правят до един оборот на сухо преди да е дошла водата
- двете дюзи на предния капак, всяка с по два отвора мокрят много малък процент от стъклото. Не разпръскват водата по цялото стъкло ами пръскат на струи.
Мойта идея е по някакъв начин ако мога да забавя чистачките да кажем за 2 секунди, за да е сигурно че ще е мокро стъклото като тръгнат чистачките и другото е да сменя разпръсквателите на дюзите. Да кажем с такива като на Аутбека, който разпръскват много добре струята и мократ ~80% от стъклото. Само, че там дюзите са монтирани по друг начин и незнам на мойта дали ще могат да се пригодят.