Отговори на тема
 Идеи за преправяне на пръскалните на челното стъкло? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
От край време бях недоволен от пръскалките на челното стъкло и знаех, че създават предпоставки за надраскване и ето че се случи. За това ще помоля да дадете идеи как да предотвъртя повторно надраскване за в бъдеще. В момента ми шлайват и полират стъклото и се надявам да успеят да заличат по-голяма част от драскотините. Не бях карал колата близо две седмици и беше цялата в прах. И тея дни след като я подкарах видях, че цялото е в драскотини от чистачките, а преди ги нямаше и явно като съм тръгнал да мия прозореца се е надраскал. :-?
Наблюденията, които имам са че:
- като задържа копчето за миене на стъклото чистачките не тръгват със забаване и понякога правят до един оборот на сухо преди да е дошла водата
- двете дюзи на предния капак, всяка с по два отвора мокрят много малък процент от стъклото. Не разпръскват водата по цялото стъкло ами пръскат на струи.
Мойта идея е по някакъв начин ако мога да забавя чистачките да кажем за 2 секунди, за да е сигурно че ще е мокро стъклото като тръгнат чистачките и другото е да сменя разпръсквателите на дюзите. Да кажем с такива като на Аутбека, който разпръскват много добре струята и мократ ~80% от стъклото. Само, че там дюзите са монтирани по друг начин и незнам на мойта дали ще могат да се пригодят.

Сря Юли 06, 2011 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сложи си възвратно клапанче на маркуча, за да не изтича водата в казанчето,а да си остава в маркуча и като натиснеш да пръска мигновенно.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Юли 06, 2011 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Освен възвратно клапанче аз съм сложил и едно хартиено бензиново филтърче.

Сря Юли 06, 2011 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз го имах този проблем,един маркуч ми се беше спукал и трябваше 2-3 пъти да натискам бутончето за да създаде налягане и да почне да пръска силно.Провери си маркучите :smt023

Сря Юли 06, 2011 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Наистина явно ти е скапан възвратния клапан. Освен това си потърси дюзи, които пръскат в линия, не в точка. :smt023

Чет Юли 07, 2011 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честно казано в такъв случаи е наи добре да си полееш стъкото с бутилка вода или вдигни чистачките напръскаи и после ги пусни, че наистина е неприятно.
Моите пръскалки пръскат все едно вали дъжд...
А при мен се стбира доста прахоляк на уплътнението на вратите и понякога даже се чудя дали да си свалям прозореца или по добре да си отворя вратата със съображение да не ми се драскат страничните стъкла.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Юли 11, 2011 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема