|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Japancars
Регистриран на: Пет Апр 20, 2007 8:18 am Постове: 10 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Привет, интересува ме дали тази рядка модификация на Импресата е по-висока от стандартната, или просто има оптичен тунинг, подобен на по-големия събрат Легаси Аутбек?
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2011 3:49 pm |
|
|
|
Vmax
|
Japancars написа: Привет, интересува ме дали тази рядка модификация на Импресата е по-висока от стандартната, или просто има оптичен тунинг, подобен на по-големия събрат Легаси Аутбек? По-висока е с 1см, ако става дума за модела 2002-2005г Окачването е подсилено също, има доста разлики макар и да изглеждат еднакво двете коли...
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2011 4:51 pm |
|
|
|
Japancars
Регистриран на: Пет Апр 20, 2007 8:18 am Постове: 10 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Vmax написа: Japancars написа: Привет, интересува ме дали тази рядка модификация на Импресата е по-висока от стандартната, или просто има оптичен тунинг, подобен на по-големия събрат Легаси Аутбек? По-висока е с 1см, ако става дума за модела 2002-2005г Окачването е подсилено също, има доста разлики макар и да изглеждат еднакво двете коли... Благодаря за инфото  Подсиленото окачване означава вероятно и по-твърда возия предполагам... а този 1 см не е от особено значение за проходимостта...
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2011 5:18 pm |
|
|
|
Vmax
|
Благодаря за инфото  Подсиленото окачване означава вероятно и по-твърда возия предполагам... а този 1 см не е от особено значение за проходимостта...[/quote] Не - това означава, че има и задна стабилизираща щанга с биалетки, двете щанги са по-дебели, пружините са по-силни, защото обикновенно тези модификации са с 2,5л ДВГ вместо 2,0л във варианта 2002г модел отзад е с барабанни спирачки, а не с дискови, и има повече екстри вътре в купето - подлакътник, 12 волта в багажника, багажни греди на покрива и др. дреболии 1см не звучи кой знае колко, но прави разлика при нормален офроуд и няма проблем с каквито и да е градски бордюри и тем подобни. Колата не е форестър и е замислена с по-градска насоченост. Ти за коя година се интересуваш?
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2011 5:55 pm |
|
|
|
Japancars
|
Vmax написа: Ти за коя година се интересуваш? Извинявам се за късния отговор! От вчера съм собственик на Импреса (или Импреза, на знам как е по-правилно!) Аутбек, 2005г., юни месец. Мотора е 2.0, 125 к.с., но все още съм много бос по темата Субару! Номера на двигателя по талон е EJ20C...... което на мен не ми говори много... Досега съм карал Тойота Карина, след нея Авенсис, после последната Мазда 626 и сега реших да взема 4х4, а като се каже 4х4 първо се сещам за Субару! Като начало ще трябва да си променя начина на шофиране, ако искам да не ме "боли джоба" много (то стана ясно, че трябва да свикна с доста по-високия разход). Вчера при обиколка из София, при шофиране на кратки отсечки, със спиране и престой (изстиване) ми даде разход 15/100, което сравнено с предишните ми коли си е сериозно.  ) Иначе и като комфорт и возия нещата са различни, но пък за стабилността и поведението на сняг и лед няма какво да се говори...
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2011 7:44 am |
|
|
|
steling
|
Честито колега да си я караш много безаварийни километри. За разхода като заредих два три пъти и ще свикнеш Качи някоя снимка да я видим 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2011 7:50 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|

Japancars написа: Vmax написа: Ти за коя година се интересуваш? Извинявам се за късния отговор! От вчера съм собственик на Импреса (или Импреза, на знам как е по-правилно!) Аутбек, 2005г., юни месец. Мотора е 2.0, 125 к.с., но все още съм много бос по темата Субару! Номера на двигателя по талон е EJ20C...... което на мен не ми говори много... Досега съм карал Тойота Карина, след нея Авенсис, после последната Мазда 626 и сега реших да взема 4х4, а като се каже 4х4 първо се сещам за Субару! Като начало ще трябва да си променя начина на шофиране, ако искам да не ме "боли джоба" много (то стана ясно, че трябва да свикна с доста по-високия разход). Вчера при обиколка из София, при шофиране на кратки отсечки, със спиране и престой (изстиване) ми даде разход 15/100, което сравнено с предишните ми коли си е сериозно.  ) Иначе и като комфорт и возия нещата са различни, но пък за стабилността и поведението на сняг и лед няма какво да се говори... ако е автомат си е нормално, но зависи и от стила ти на каране... 4по4 си харчи, също така и имамай на предвид, че боксера бензин не е от най ефективните двигатели - по малко КПД. колко тежи колата, с какви по размер гуми си, имаш ли катализато и изгоряла лабда сонда също имат значение за разхода, съветвам те са слагаш само синтетично масло 0в40, 5в40, и 5в50 и качествени фитри. честито 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2011 1:10 pm |
|
|
|
Japancars
|
mitoko написа: ако е автомат си е нормално, но зависи и от стила ти на каране... 4по4 си харчи, също така и имамай на предвид, че боксера бензин не е от най ефективните двигатели - по малко КПД. колко тежи колата, с какви по размер гуми си, имаш ли катализато и изгоряла лабда сонда също имат значение за разхода, съветвам те са слагаш само синтетично масло 0в40, 5в40, и 5в50 и качествени фитри. честито  Да, автомат е колата, ще трябва да се науча да "галя" педала, особено както съм свикнал да си подавам сериозно газ, с оглед на това, че досега съм карал все икономични коли с ръчни скоростни кутии... Тежък крак имам явно!... 
|
|
Последна промяна Japancars на Нед Мар 13, 2011 1:11 am, променена общо 1 път
|
|
| Съб Мар 12, 2011 2:30 pm |
|
|
|
mitoko
|
|
виж си предавателните числа на скоростите и диференциала и при какви обороти в въртящия момен, може да помогне... и само още еди съвет маслото на автоматика се сменя на 50 хиляди да зняеш
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2011 2:43 pm |
|
|
|
nesretnika
|
|
Според мен не е нормално да харчи 15. Моята повече от 16 не харчи. Това при положение, че е с 2,5 мотор и на всеки светофар съм първи и през останалото време газ до край. Ако си карам нормално над 12,5 не харчи.
_________________ 2006 Impreza Outback Sport SE
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2011 10:30 pm |
|
|
|
Vmax
|
nesretnika написа: Според мен не е нормално да харчи 15. Моята повече от 16 не харчи. Това при положение, че е с 2,5 мотор и на всеки светофар съм първи и през останалото време газ до край. Ако си карам нормално над 12,5 не харчи. Приятелю забравяш две важни подробности: 1. Двигателя тегли едно и също тегло автомобил - т.е. 125 коня са малко за 1600кг 2. Твоята е по-лека с поне 100 кг - ако си спомняш на парканга пред ХИТ, като сравнихме товято и моята каква разлика имаше в ламарините и предният капак... замалко да ти обърна капака като го отварях...толкова беше лек Просто колата е тежка за 2.0л мотора. С 2,5 се представя идеално. Моят разход при здраво градско и също към 14-15 макс и то при положение че доста тежка - газова бутилка, бас каса - това са си едни 100 кила плюс. Та към новият колега - Честито първо, ако ти е зор разхода - газ-инжекцион...
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2011 10:12 am |
|
|
|
Japancars
|
Vmax написа: Та към новият колега - Честито... Благодаря! 
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2011 10:21 am |
|
|
|
mitoko
|
метан е истината 
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2011 10:47 am |
|
|
|
Japancars
|
Колеги, чета из менюълите, ровя и се чудя къде се намира филтъра за климатика на Импреса Аутбек 2005-та година?!  В един от менюълите видях описание, при което се демонтира жабката, след което се сменя филтъра, но пишеше, че ставало дума само за турбо моделите?!...
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 2:21 pm |
|
|
|
Vmax
|
Japancars написа: Колеги, чета из менюълите, ровя и се чудя къде се намира филтъра за климатика на Импреса Аутбек 2005-та година?!  В един от менюълите видях описание, при което се демонтира жабката, след което се сменя филтъра, но пишеше, че ставало дума само за турбо моделите?!... Точно там се намира - но е голяма играчка. по добре ако ходиш в сервиз скоро да го направиш там...
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 2:47 pm |
|
|
|
nesretnika
|
|
На моята 2006 се демонтира жабката.
_________________ 2006 Impreza Outback Sport SE
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 2:48 pm |
|
|
|
Japancars
|
Благодаря, ще го оставя на майсторите в такъв случай! 
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 2:56 pm |
|
|
|
krpanchev
Регистриран на: Пон Апр 27, 2009 8:01 am Постове: 98 Местоположение: Sofia Рейтинг: 7
|
Честито колега!!! Въпреки че е по висока с 1см от другите бих ти предложил да я повдигнеш с още 3см.......Визията се променя драстично а и вече няма да се притесняваш от нищо по пътя  А за разхода бих ти препоръчал само едно - Газов инжекцион BRC
_________________ KrPanchev
|
|
|
|
| Чет Апр 07, 2011 7:55 am |
|
|
|
Japancars
|
Покарах този уикенд при по-нормални условия в града, без висене по задръствания, само с малко чакане по светофарите и на по-дълги отсечки, т.е. със загрял двигател! Е, сега вече мога да кажа, че съм доволен от разхода, падна на 12!  При това си карах нормално, не съм галил педала, ами на старт на светофарите си тръгвах първи с газ! 
|
|
|
|
| Нед Апр 10, 2011 2:06 pm |
|
|
|
krpanchev
Регистриран на: Пон Апр 27, 2009 8:01 am Постове: 98 Местоположение: Sofia Рейтинг: 7
|
Japancars написа: Покарах този уикенд при по-нормални условия в града, без висене по задръствания, само с малко чакане по светофарите и на по-дълги отсечки, т.е. със загрял двигател! Е, сега вече мога да кажа, че съм доволен от разхода, падна на 12!  При това си карах нормално, не съм галил педала, ами на старт на светофарите си тръгвах първи с газ!  Ако харчеха нормално нямаше фабрично да им слагат ГАЗ!!! За съжаление и 12-бензин нее добър разход.....Ако мислиш да я караш продължително време във всички случай си сложи газова  Сметни си сам колко километра навърташ но ИНВЕСТИЦИЯТА СИ ЗАСЛУЖАВА.
_________________ KrPanchev
|
|
|
|
| Нед Апр 10, 2011 7:04 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|