Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Монтаж на климатик? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, това ми е първия пост във форума...
Решил съм и аз да си взема импреза, та имам едно питане към вас.
Какви са възможностите да се монтира климатик на НЕ-оклиматичена кола? Колко парички струва, има ли някакви проблеми след това, климатика от Субару-Импреза ли трябва да бъде?
На колите без климатик асортиментът тук е много по-голям, а компромис с него не искам да правя. :smt129
Надявам се занапред да сте снизходителни към мен и глупавите ми въпроси, които ще задавам тук.
:beer02:

Нед Мар 20, 2011 7:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей,градски
за да нямаш последващи ядове,си вземи кола с климатик :smt023

Нед Мар 20, 2011 7:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
Преди 4 години ,като си купувах Легасито от Германия,намерих евтина и много запазена кола ,но без клима.Поразпитах в сервизите и частните лица за монтаж допълнително на климатик.Отговора на всички бе:"вземи си кола с климатик,дори и да е повреден,защото по лесно ще оправим монтиран повреден климатик,отколкото да ти монтираме нов на кола без климатик".Така че решението е твое!

Нед Мар 20, 2011 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Явно и двамата си нямате идея, климатика се подкарва много бързо и с не толкова трудно и няма много разглабяне, но въпроса е, че трябва да е от субару и то от същия модел и година. Както и да са налични всички неща за преправянето.

-Радиатор за климатика
-Компресор
-стойка за компресора и ролка за ремъка
-кондензатор
-всички налични тръбички
-охлаждащия радиатор в купето
-копче за активация (или панел с такова копче)

Само навързваш нещата по линията и си в джаза.

Нед Мар 20, 2011 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
Troshko написа:
Явно и двамата си нямате идея, климатика се подкарва много бързо и с не толкова трудно и няма много разглабяне, но въпроса е, че трябва да е от субару и то от същия модел и година. Както и да са налични всички неща за преправянето.

-Радиатор за климатика
-Компресор
-стойка за компресора и ролка за ремъка
-кондензатор
-всички налични тръбички
-охлаждащия радиатор в купето
-копче за активация (или панел с такова копче)

Само навързваш нещата по линията и си в джаза.

:smt023
дефакто да се свали всичко от кола за части

Нед Мар 20, 2011 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, Трошко е прав. Вземай от СЪЩИЯ модел цяла комплектация и си на 90% готов. Преди 2 години съм го правил лично. Ето тук малко го обсъжахме viewtopic.php?f=7&t=6177 Комплекта го купих от Vakko В сервиза на климатикаджиите, където отидох да го надуят и сипят "фреон", все не им се вярваше, че сам съм го сложил, ама после, когато всичко си тръгна, се успокоиха. Зареждане от празно е около 80 лв. Сменяй с нови о-пръстенчетата задължително. Успех!

Нед Мар 20, 2011 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Вземи си кола с климатик за да нямаш ядове.Първо ще ти излезе по евтино второ ще работи по добре.Това е мое мнение и на почти всички майстори на автоклиматици. Преди всичко, най-добре е да се консултираш с няколко майстора. А това дето ще си вземеш за 800 лв втора употреба комплект за климатик и всичко ще му работи сме го чували, някой маркуч ще липсва и ще кажеш "е кво толкоз" някой датчик няма да работи, компресора със сигурност ще има нужда от рециклиране дори и да е свален от работеща система и накрая ако не можеш да си го монтираш сам става златен.

Нед Мар 20, 2011 3:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Дааа, след като прочетох досега, определено се разубедих...
Алтернативата е кола с климатик оттук, или да бия път до Германия и производните и страни нататък... :roll:

Нед Мар 20, 2011 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
R.S. написа:
Алтернативата е кола с климатик оттук, или да бия път до Германия и производните и страни нататък... :roll:

Мисълта ми беше, че дори да вземеш кола без климатик ако си заслужава и доста те кефи, може да се сложи (има подготвена инсталация за това) само ще ти трябват чарколята, малко работа и си готов !
Ти си прави сметка, едни хора се навиват ( и не е проблем за тях), а други не , ти си прецени!

Нед Мар 20, 2011 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
R.S. написа:

Не се разубеждавай, един климатик ще ти излезе най-много 600лв, за кола до 1999г
АЗ ГАРАНТИРАМ за разлика от някои дето пишат ей така колкото да кажат нещо от което не разбират :smt023

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Мар 23, 2011 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз ако съм на твое място бих го сложил тоя климатик щом е за 600 лв а ако излезе повече тея дето много разбират и гарантират ще поемат разликата. А като го монтираш ще вземем твоята кола и една същата ама с оригинален климатик и тогава ще видим коя как и работи климата.

На финала ако всичко е ок лично аз искрено ще се радвам за теб че ще си имаш клима за 600 лв

Сря Мар 23, 2011 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Спорът май започна между практици и теоретици #-o Още веднъж казвам, че купих от Вакко цялата комплектация за климатика за 800 лв: радиатор, втори вентилатор, компресор, маркучи, кондензер, вътрешната бандура с испарител и вентилатор, лицев панел с бутон АС. Дадох 80 лв за тестване и пълнене с "фреон". Две лета перфектна работа. За следващото лято ще каже Ники, който купи колата (Фори 2000г.). Електрическата инсталация има всички нужни куплунги. Трябва да е същия модел, все пак!! Ако на човек не са му двете ръце леви, има 1-2 свободни дни и донорът е читав - няма проблеми.

Сря Мар 23, 2011 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Много знаещи и много можещи в този форум :smt082 .А ние сме от хората,които си правим всичко по любимите коли(смяна ремъци и ролки,семеринги на кол. вал,лагери на климатичния компресор,свещи, масла ит.н)сами,без да парадираме,без да даваме понякога некомпетентни съвети! Момчето(нека не се обижда,защото аз съм на 55г) да си вземе втора ръка климатична система,но ако не може да я монтира сам,ако попадне на велики майстори каквито има много,тогава какво правим?Айде сметнете колко нерви и колко пари ще му излезе и пак ли ще ни класифицирате на незнаещи,безидейни,хора пишещи колкото да се намират на работа.Ако съм обидил някой с гореказаното нека да ме извини,но точно затова избягвам да пиша,защото има доста фенове на марката,който се изказват неподготвени :lipseal:

Чет Мар 24, 2011 2:40 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ge6 написа:
Момчето(нека не се обижда,защото аз съм на 55г) да си вземе втора ръка климатична система,но ако не може да я монтира сам,ако попадне на велики майстори каквито има много,тогава какво правим?Айде сметнете колко нерви и колко пари ще му излезе и пак ли ще ни класифицирате на незнаещи,безидейни,хора пишещи колкото да се намират на работа.Ако съм обидил някой с гореказаното нека да ме извини,но точно затова избягвам да пиша,защото има доста фенове на марката,който се изказват неподготвени :lipseal:

Вземеш ли кола втора употреба климатичната система на нея да не е нова? И дали ще се развали едната или другата, като ще попадаш на пишман майстори филма си е един и същ.
Ако визираш мен , че се изказвам неподготвен си много в грешка.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Мар 24, 2011 7:26 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Блатимире,гледайки рейтинга ти и точковата система явно си способно момче,това обаче не ти дава право в поста си да даваш негативни квалификации за други пишещи,които не познаваш. Самочувствието е добро качество,но.........Не си разбрал какво искам да кажа (че човека може да няма база и техн.възможности,и майстор на който да вярва и т.н) и си се хванал за втората употреба! Както и да е,нямам намерение да продължавам споровете(кой е по-по-най),защото не това беше въпросът на питащият за климатика.Лек ден ;)

Чет Мар 24, 2011 7:53 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
не е работата да се спори, момчето иска съвет а не разубеждения
климатици съм свалял и слагал не един два
елементарно е, тука няма нищо сложно, няма как да объркаш дори и да не разбираш
все пак трябва да се претеглят нещата на "кантар"
ако колата е в перфектно състояние, някоя пазена, гледана, изобщо липсата на климатик неможе да ме спре, навсичко отгоре ще е и по-евтина с около 1000лв
ако е каква да е, в не-много добро здраве и на цена да не е добре, тогава няма смисъл

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Мар 24, 2011 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ge6 написа:
Преди 4 години ,като си купувах Легасито от Германия,намерих евтина и много запазена кола ,но без клима.Поразпитах в сервизите и частните лица за монтаж допълнително на климатик.Отговора на всички бе:"вземи си кола с климатик,дори и да е повреден,защото по лесно ще оправим монтиран повреден климатик,отколкото да ти монтираме нов на кола без климатик".Така че решението е твое!

Така и не разбрахме колегата Ge6 коя от колите е купил: евтината и запазена, но без клима или някоя скъпа и похабена, но с неработеща клима #-o И моля не се обиждайте, в този форум след техническите познания се цени най-много чувството за хумор и толерантността, разбира се :smt023

Чет Мар 24, 2011 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
===================
Така и не разбрахме колегата Ge6 коя от колите е купил: евтината и запазена, но без клима или някоя скъпа и похабена, но с неработеща клима #-o И моля не се обиждайте, в този форум след техническите познания се цени най-много чувството за хумор и толерантността, разбира се :smt023[/quote]
==================

Колега,взех малко по-скъпата,с по-големият мотор,с клима която 4 години работи безотказно! За тези години,колата ми не е влизала в сервиз,освен в гаража ми за да сменя свещи,ремъци и ролки,семеринг на кол.вал, лагер на климатика(ел магн съединител) и естествено масла. Така че моето скромно мнение е,че малко по-скъпата инвестиция(около 1000 евро) се оказа печеливша :smt023 .Естествено,колегата може да си вземе какъвто автомобил си хареса,защото след това той ще го обгрижва.
Поздрави от Варна с чувство за хумор и без технически познания :smt129

Чет Мар 24, 2011 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 107
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
+ :smt023

Чет Мар 24, 2011 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ей, колеги, темата доста се разрастна, гледам... :smt129
Е, скоро като дойде момента наистина ще си помисля добре, ако видя някоя читава колица без клима. И евентуално след това да търся съдействие по монтаж на климатик... Аз не разбирам много от потдръжка на коли, а карам на майстор.
Експлоататор в най-чист вид, демек... :-D
Благодаря за интереса към темата все пак

Чет Мар 24, 2011 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >