Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Как избрахте Субару? 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
@Pepi =D>
Помня те от самото начало с разказа за Тойотата...радваш :-)

Пон Юни 09, 2008 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ами, който е прочел темата Кой кара Субару? е видял историята на колите в мои владения и в интерес на истината почти с никоя от тях не съм имал кои знае какви главоболия... С изключение на едно блокирало Tipo и две BMW-та 520 и 525 на които двигателите бяха дефектни :twisted: и Passat '00 с крива клапанова глава , и така до ден днешен лошото е че сега взех Subaru(това само по себе си е хубаво) но и то с криви галави.........
И така сега вече до четвъртък трябва да е готово :P и след това се надявам да оправдае очакванията ми :!:

Сря Юни 11, 2008 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз исках да имам пак японска кола,а вече почти не останаха истински японски марки.Обичам сигурността и стабилността в завои-боксерите са ок за целта.Исках да имам повече от 200 кончета и 4х4. А-и комби!Знаех ,че колата е или импреса WRX комби, или легаси 3.0,защото за Европа няма турбо.Импресата ми се видя малка,че съм бая шишко.А много трябваше да чакам за легаси spec B,което знаех,че е баш моята кола.Затова се примирих с аутбек 3.0-лесен избор 8) Нормалното легаси 3.0 ми се видя прекалено "нормално"-не е спортно,даже е с по-меко окачване от аутбека.А "семейния" дизайнер(любимата) не одобри въздухозаборника и дизайна на форестър ХТ като цяло.Аз ,разбира се ,бях ЗА.......обичайната ситуация.
Много мислих за мазда 6 MPS,но тя е само седан и дори не и падат задните седалки,а 3 MPS е само с предно и е малка.Иначе съм фен и на мазда-имам си пак една и съм страшно доволен от марката.Всъщност май в Европа само субару и мазда останаха "японци".Ама не изцяло.И само засега.

2010 guzzi griso 1100

Последна промяна den4o на Сря Яну 14, 2009 9:34 am, променена общо 1 път

Сря Юни 11, 2008 9:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Legacy '97 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ето и моята история. Преди няколко години брат ми си търсеше кола и след време се спря на Субару. Направо легенди разправяше за тая кола. Мене все ми се струваше невероятно това, което разправя. Но след като ми даде да му покарам легаси-то, просто се отказах да търся друга. Зимата като падне сняг по моята улица не може да се качи кола и аз не вярвах, че и неговата ще може. Даде ми да пробвам и без никакъв проблем пред шашнатите погледите на 5-6 човека, легаси-то просто овърша снега. Дори не усетих да ми забуксува... И от близо месец и аз съм в играта със Субару Легаси :D

Пон Авг 11, 2008 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз не избрах Субару, то ме избра!
Първо братовчед ми в Хамерика на спря да сипе суперлативи за колата на жена му - Легаси Аутбек 2001 2,5 АТ
После в Бургас пробвах една Импреса 1999 и ми хареса автомобила като цяло (не конкретната бройка и цена).
И накрая Импреса се оказа най-запазената кола на поносима цена в района от Германия, в който можех да избирам...

Пон Авг 11, 2008 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 200
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Нямах избор...
След сватбата реквизирах возилото на тъста ми - Джъсти '86.
20-годишна малолитражка, а изуми доста народ...
След него Астрата на баща ми ми се стори като желирана, нито тръгва, нито спира...
После се очерта целеви транш кеш за возило и няколко месеца паника и оглеждане по обяви.
Когато парите ми бяха в ръцете беше единственото Субару в продажба във Варна.
Показах я на жената и тя взе че я хареса...
С "нежелание" платих и се примирих с двулитрова Импреза.
Съчувствайте ми, моля ! :-D

Вто Дек 23, 2008 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
44mag написа:
Нямах избор...
След сватбата реквизирах возилото на тъста ми - Джъсти '86.
20-годишна малолитражка, а изуми доста народ...
След него Астрата на баща ми ми се стори като желирана, нито тръгва, нито спира...
После се очерта целеви транш кеш за возило и няколко месеца паника и оглеждане по обяви.
Когато парите ми бяха в ръцете беше единственото Субару в продажба във Варна.
Показах я на жената и тя взе че я хареса...
С "нежелание" платих и се примирих с двулитрова Импреза.
Съчувствайте ми, моля ! :-D

днес имах щастието да ипробвам бутончето POWER. :twisted: останах много доволен на 2 ра(автоматична) на 6к оборота по драган цанков :-D към кулата ... само не моможах да погледна килонетража че всичко стана много бързо..

п.п. неможеш да си представиш колко много ти съчувствам... после защо немало реклама на суби :D

Вто Дек 23, 2008 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз бях луд фен на Хонда.През целия си живот съм карал само Сивици,от 86 модела до скоро.В една автокъща,от която си купувах автомобилите, бях капарирал една Сивик Шатъл 95 за служебно комби.Отивам да я взема, ама продаеача имаше клиент преди мен и аз малко са завъртях насам-натам да позяпам.И а? Какво е това? Легаси комби,95,автомат,2 200,и с 4х4? И е на същите пари?Я дай да покарам малко,викам на продавача.Ама то не е палено 6 месеца(беше март-април),чакай сега да видим за акумулатор ,а аз вече вътре и бръм,запали си от раз както е със стария.След 2 кръгчета около автокъщата отсякох-ТОВА Е КОЛАТА.И като си отивам у нас,мале какви неща ми чуха ушите от жената-каква е тая щайга,ооо и автоматик,то не е ли сам да си ръчкаш скоростите( а тя кара Голф ГТИ ) и т.н .Само че сега аз не поглеждам друга марка,а нея не мога да я накарам да слезе от Субито.Само дето не ми работи нещо задното,и все няма време за чичо доктор,ама след днешния сняг ще трябва да се закара.Че без 4х4 си е половин Суби.Мале,какви ли ще ги разправям,като го подкарам с двойното?
Май се получи много дълъг пост.Весели празници и безаварийно пътуване от мен.

Сря Дек 24, 2008 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Отговори с цитат
Я да разкажа една стара история в тази стара тема ,с идея да се разчувстваме и върнем назад във времето, когато сме си купили Субару.Как точно се случи ,че толкова необратимо съм се влюбила в тази марка автомобил?
В далечната за мен 2002год. един познат монтьор, беше много на зор да си продаде Джъстито,заминаваше за Испания
със все жената и детето .Имаше нужда от пари за билети и казва:Това е страшна кола хора и обеснява така ,така .......
И аз си мисля този човек ,какви ги разправя ,има ли такова нещо ?Обаче нали монтьор си казваме ,той ги разбира човека дай да я вземаме.Бил ни я давал" без пари",само 2000лв. Ама аз не си давам сметка ,че вярно за онези години ,изгодно за Джъсти ;) А тогава Субару я видиш на 5 дена.Нямаше ги ! :roll: Аз това Суби не съм го карала ,ама вярно нищо не му се опираше :smt131 .Страшна сила Отидох в Англия 2005год бях там . Там се нагледах за една година на Субару .И като ги наспирали пред ония цветни градини красота .Като картички бяха ,а дали се сещате по ония пътища какви са кукли,мамини златни Импрези.
Връщам се ,вземам шофьорска книжка и нямам кола,а ми се кара та две не виждам.Събрала бях 4-5хил.за кола и си търся голфче нещо ,ми нямам пари за мечти #-o И същия човек с Джъстито(той го беше вече продал ) ми казва ,карах една Импреза много е добра ,ама много пари за теб .А аз вече се разболях ни ми се яде,ни ми се пие ,нито ми се работи,не бях на себе си ,страдах ,страдах .И мама не можеше да ме гледа така ,даде ми всичките си спестявания за да си я купя .Благодаря ти Боби за колицата,благодаря мамо за парите !Такава е моята изтрадана история и :smt054 много си обичам Импрезката

Съб Мар 26, 2011 12:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята история започва с желанието за Суби още през далечната 1996-1997,тогава още учех,но след училище работех при баща ми в автосервиза му,та имаше един колега в съседен сервиз,който имаше легаси 1-ва генерация/изглеждаше като кошник :-D /,тази кола не можеше да я спре нищо минаваше отвсякъде,но като видях да превзема кален и заснежен склон около 40градуса :smt131 направо онемях и в комбинацията на липса на рамки на прозорците се превърна в колата МЕЧТА...По него време тъкмо бях вел книжка и карах Мицубиши Галант-1981 ,за времето си беше неворятна кола/много си я обичах,даже и в момента имам такава ама малко по млада-1986 :smt129 /,така че цял живот съм карал японци и винаги съм бил пристрастен и върл противник на неяпонци :-D ....
Преди време като поуредих някои по важни неща от живота/построих къща,развиване работа и т.н./,дойде време да си взема кола за уикендите и за риболовите,не се чудех много каква да е...Във Варна имаше само едно Фори за продажба,уговорихме си среща и стоя и го чакам на пикадили,какво да видя любимия ми цвят кола/бордо/,веднага си я харесах още не я бях чул как работи \:D/ ,след дълги преговори за цената се спорузомяхме, и ето ме качен в Форко :smt134 /ако знаеше какво го чака..... :smt129,но с него сме така той всичко за мен и аз всичко за него :giggle: /.
Та това е в общи линии,май стана дългичко... :D

Съб Мар 26, 2011 6:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
аз тръгнах за швейцария за М5,като отидохме беше продадено...после разглеждахме дискавъри3 4.4 ,,гледам гледам и не вярсвам на очите си..,носят един кален до ушите,да го мият и да го продават..питам продавача може ли да се кача да го видя- и какво да видя 50литра на 100 км разход като джипа бе изминал 52км горско-разбедих се.

и в края гледам мойта събка и още една син мат същата...и така си я избрах ЗА КОЕТО НЕ СЪЖЕЛЯВАМ:)

Съб Мар 26, 2011 8:45 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен стана точно обратно намразих я тая марка до мозъка на костите си :( попаднах на страшен дрънгел с много проблеми и след всичкия зор , разправии и пари карах кола която много гори и е доста тромава #-o Чашата преля лятото в Слънчев Бряг-Излизам на варненския път до аквапарка и чакам с ляв мигач да се включа целия в пот заради климата която така и не успях да оправя! Спира до мен някакъв нахалник с плюнка 1,1-1,3 рекламна на няква лютеница и тръгва заедно с мен на ляво много се ядосах и си казвам сега няма да ти дам да се пребереш тапак да ама не той си ме дръпна и си влезна пред мен :evil: После ме качи един приятел с СТИ от сънито до несебър на кафе,сложи си казва колана и аз си мисля ако върви като моя чук тръгвам пеш и ще те чакам в кафето :smt129 след десет сек получих шамар с тухла :smt131 :shock: единственото което успях да кажа-бах..... ма......... му как върви :shock: и се влюбих :smt023

Съб Мар 26, 2011 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
alex5428 написа:
При мен стана точно обратно намразих я тая марка до мозъка на костите си :( попаднах на страшен дрънгел с много проблеми и след всичкия зор , разправии и пари карах кола която много гори и е доста тромава #-o Чашата преля лятото в Слънчев Бряг-Излизам на варненския път до аквапарка и чакам с ляв мигач да се включа целия в пот заради климата която така и не успях да оправя! Спира до мен някакъв нахалник с плюнка 1,1-1,3 рекламна на няква лютеница и тръгва заедно с мен на ляво много се ядосах и си казвам сега няма да ти дам да се пребереш тапак да ама не той си ме дръпна и си влезна пред мен :evil: После ме качи един приятел с СТИ от сънито до несебър на кафе,сложи си казва колана и аз си мисля ако върви като моя чук тръгвам пеш и ще те чакам в кафето :smt129 след десет сек получих шамар с тухла :smt131 :shock: единственото което успях да кажа-бах..... ма......... му как върви :shock: и се влюбих :smt023

:sti:

голям сладкодумник си саше :smt139

Съб Мар 26, 2011 10:45 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз след като си разцепих GTI-то в едно пежо 206 трябваше да купя нова кола. Голфа ме радваше много, защото беше адски непретенциозна кола, която навървяваше прилично за възрастта си и беше много послушен автомобил. Точно в тоя момент обаче имах пари без предназначение (къде е сега тоя момент...) и отидох до една автокъща, от която приятел беше купил кола без проблеми и я караше вече няколко месеца без забележки. Отидох аз там и почнаха да ме облъчват с една импреза 1.5АТ. Викам си много скъпо, чисто нова кола... ама нали пари имаше и се качих да бръмна малко. На 50тия метър казах с идиотска усмивка "това е моята кола, не мога да си обясня какво прави при вас".

Съб Мар 26, 2011 1:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отидох, видях, влюбих се и купих... Това е...

Съб Мар 26, 2011 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Избрах, но не съм се снабдил... ;)
По професия съм Геодезист, и за обекта ми подсигуриха служебна кола... Субару-4х4 (тогава не знаех, че в това няма нищо чудно). И преди да я видя, започнах да разцъквам из сайтовете в търсене на гамата коли 99-2002. Видях Форестър, и си рекох-супер, това ще да е моята бъдеща служебна колица. Е, оказа се Легаси 2.0 и аз видимо се разочаровах...
На пръв поглед голяма кола, широка, но ниска...
И тук се запитах-каква работа ще върши тази "лека кола"-че тя по обекта ще се потроши за отрицателно време, казвах си, и тайно се надявах най-накрая да ремонтират една Лада Нива и да ми я предоставят да мародерствам с нея. :-D
Е, не мога да ви опиша моето първоначално смайване, когато се качих да я карам по черните пътища с над 60км/ч...
Направо се потресаващо е, колко здрава кола е това... Всеки я кара, без да я пази (служебна е, все пак) и пак след близо година и над 30 000км от които половината по черни пътища, колата е в такова състояние, както в деня, в който се качих да я карам и беше измита, напудрена и миришеше на хубаво... :giggle:
След дълъг размисъл реших-ще си взема и аз Субару, малко по-старо. Искам кола, с която няма да ме е страх да отида за риба, и която да не е в бокса всеки месец.
Кола, която да служи на мен, а не аз на нея.
Откъм потдръжка нямам никаква представа от цените на частите, колата просто не е влизала в сервиз, нищо не тропа, двигателя не се усеща, че работи.
"Очарован съм" е много меко казано и много скоро ще се обзаведа със свое лично Субару... \:D/

Съб Мар 26, 2011 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравеите.Имам кнжка от 12-13год. сменил съм 5-6 коли от тогава/москвич-пежо 505д-вартбург-лада 2107-пак вартбург-опел/корса.Живеем в планински раион и ми трябваше нещо 4.4 Пробвах с УАЗ но не става голямо гори много трудно се кара .А трябваше да може и съпругата ми да я кара.Затова решиме нешто по малко да е като Панда,нещо такова ,гледахме търсихме и се сетих за СУБАРУ ДЖЪСТИ ,и такова купихме доволни сме (МАЛЪК ТАНК) МАЛКО НЕ МИ ХАРЕСВА РАЗХОДА НО...... :waste: :smt023

Съб Мар 26, 2011 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 362
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Супер тема!
Запознах се с марката 94-95 покрай рали шампионата (фен съм си). Но първото ми по подробно виждане и пипане на марката е през 96, когато чичо ми поръча легасито... маслено зелено с всичките му екстри за тогава. И до ден днешен си помня мига на митническия склад като ни пуснаха да я видиме... (действието е в москва, а аз се връщах на другия ден тук). После 5 години ходих да се возя/карам там. И накрая доживях, той си купи Outback седан през 2002 и ми подари легасито \:D/ . От тогава вече отпаднаха алтернативите на други марки.... сега и жената е с импреза :)

Нед Мар 27, 2011 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък бях луд фен на БМВ, последно през 2009 имах една 320Д 2005 г,- чипосана, автомат, навигации, телевизии...всичко...Обаче един ден от Щвейцария пристигна един маслено-зелен Аутбек 98 автоматик, който беше за един приятел, той обаче взе да мрънка че голям данък щяло да има и др. глупости и аз го взех доста изгодно, викам си за зимата да имам нещо...Качих се да го карам и вече нямах никакво желание да се кача на БМВ-то...След два дни на едно кръстовище един Пасат 2-ка мина пред мен на червено и направо го размазах с Аутбека...тотална щета го писаха, а на Субито му се сцепи леко бронята :smt129 Страшно здрава кола...Видях в нета Аутбек 2004 г и се побърках...продавах БМВ-то близо година и накрая ми се сбъдна мечтата... :smt023
И сега вече съм по-луд фен отпреди, само че на СУБАРУ :smt023

Нед Мар 27, 2011 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте приятели! Моята история е от сърцето на Субару.... ;)
Аз работя по корабите, като корабен механик. В периода 2007-2009 се качих на ро-ро кораб (car carry ship), с две думи на автомобиловоз. И понеже семейството ми се умеличи с още един член, трябваше да сменим малката си кола Рено Клио с нещо по-голямо.Аз бях на мнение че следващата кола трябва да е нова, а жена ми на обратното...
С автомобиловоза държахме линията Япония, Корея- Европа.От Корея знаете какво се товари :smt129 От Япония-Нисани,Тойоти,Мазди,Митсубиши и т.н. Един прекрасен ден в Митсушима (Япония) започнаха да товарят странни коли с дупка на предния капак :smt131 :smt129 Викам си : Какво ли ли ще е това? От далеко видях марката-Субару. Много добре знаех за какво качество иде реч. Имам колеги със Субару и бях подготвен. Веднага отидох при Старши Помощник Капитана и го попитах на коя палуба се товарят Субарутата. Получих изчерпателен отговор.
След тръгването от Япония беше време да разгледам стоката. Отивам аз на въпросната палуба и пускам осветлението и пред мен поне 300-400 колици Субита..... :smt136 Капацитета на кораба е около 6 400 коли среден клас. Нови с найлончета.....До тях някакви Кашкаи,Х-Трели и т.н. Стоят не на място. Метнах се в 3-4 Форковци.Като за мен са правини. А като за капак имаше и десетина Импрези WRX STI. Там ми спря дъха и ума. Естествено запалихме и Дизелов Боксер.Красота.
Звъня на жената и казвам-Реших за колата! Субару ще е..... А тя: Заслужава ли си?
Отговора е налице. Вече сме на 20 000 км и не желае да кара друга кола.....
:subaru:
 5

Вто Мар 29, 2011 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >